bodziotx 27.12.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Witam Właśnie jestem na etapie wykańczania mojego mieszkania.Aktualnie zastanawiam się jakie drzwi wewntrzne wybrac (potrzebuje 6 skrzydeł z regulowanymi ościeznicami)Połaziłem po wielu sklepach i poczytałem sporo na necie. Z tego wszystkiego nastepujace wnioski - wszystkie drzwi markowe sa cholernie drogie a nie mam za duzego budzetu. Z tego co sie dowiedzialem wszystkie nawet markowe DRE, Porta, Classen, Pol-Skone opieraja sie na zwykłym MDF obłożonym przeróżną okleiną. Nie chce przepłacić i tak na prawde do mojego mieszkania 2-poziomy mysle zeby wybrac 3 skrzydła lepsze i 3 tansze.Najbardziej przekonał mnie jeden ze sklepikarzy na temat Pol-Skone niby jako jedyni w nizszej grupie cenowej mają ramiak z drewna (seria INTER-AMBER w górę). Zastawia mnie tylko jedna rzecz - jesli cala reszta drzwi jest to zwykly MDF z okleiną to po kiego grzyba kupowac np DRE za 500 zł skrzydło jesli technologia ta sama co powiedzmy jakis Uniprofil z NOMI za 180 zł (wyglada z zewnatrz tak samo dobrze a i okres gwarancji to samo - 2 lata) Co tak naprawde polecacie w cenie tak do 450 zł za samo skrzydło? Jakie są zalety danych producentów? Z góry dzieki za odpowiedzi. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez bodziotx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sala 28.12.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam, Drzwi wewnętrznych szukałem w tych samych firmach co ty i byłem zszokowany cenami. Samo skrzydło oklejone w środku plaster miodu i cena 500 zł. Do tego ościeżnica 350 - 400 plus montaż i mamy 1000 zł. Jak bym chciał lepsze z płyty wiórowej to dodatkowe 150 zł, jak fornir to za skrzydło z 800 zł plus ościeżnica z 500 zł i mamy 1300 do 1500 z montażem. Jeszcze lepsze są drzwi składające się z ramiaka a w środku płycina o grubości całych 4 mm Jak dla mnie te ceny za takie drzwi są za duże. Więc udałem się do stolarza który średnio za jedno skrzydło z ościeżnicą, montażem i zamkiem policzył około 1300 zł. Dodam, że wzór drzwi sam ustalałem, kolor itp. Drzwi są zbudowane z ramiaka ze sklejki stolarskiej obłożonej obłógiem bukowym (ramiak w sumie ma 4 cm) i wypełnienie z płyty wiórowej (2 cm). Drzwi mam mieć montowane teraz w środę więc zobaczymy jak to wyjdzie, bo jedyne ryzyko jakie podejmuje decydująca się na zakup drzwi na zamówienie to to, że nie do końca wiem jak one będą wyglądały (tzn jak je stolarz wykona). Jak będą zamontowane to wrzucę zdjęcia gotowego produktu A poniżej kilka zdjęć z fazy produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartos 28.12.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Nie zgodzę się z tym co napisałeś.MDF obłożony okleiną ma każda z firm bo tego chce rynek i klient , który szuka ceny.Są modele np. firmy Polskone czy Porty, które mają ramiaki drewniane... Tak samo jeśli chodzi o okleinę nie ma jednego Standardu. Możesz mieć skrzydło lakierowane, zwykłą folię, folię japońską, laminaty o różnych grubościach. Tak samo na cenę ma wpływ aktualna moda i wykonanie. Jaki wzór akurat Ciebie interesuje tradycyjny, nowoczesny czy coś pośredniego? Edytowane 28 Grudnia 2012 przez Kartos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.12.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Mieszkanie chcesz ozdobić drzwiami, na których oszczędzisz kilkaset złotych.. ? Pocieszające -takie drzwi można później łatwo wymienić. Róznica między marketem a katalogowmi jest jeszcze w klasie użytych materiałów. Nawet zwykły MDF może mieć różną gęstość (czyli twardość+waga),a na to naklejona płyta cieńsza /grubsza itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodziotx 28.12.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam Na mój rozum przy drzwiach plastra miodu MDF bedzie najwazniejsza dobrej jakosci okleina i ramiak drewniany. W dobrej cenie znalazłem drzwi Classen CENTURY z okleiną IR (wzmocnioną) - takie same z podstawowa okleina byłyby chyba liche a tak jest git i z tego co znalazłem same skrzydło ok. 350zł Może ktoś z was miał do czynienia z Classenem ale w lepszej okleinie? Nie zgodzę się z tym co napisałeś. MDF obłożony okleiną ma każda z firm bo tego chce rynek i klient , który szuka ceny. Są modele np. firmy Polskone czy Porty, które mają ramiaki drewniane... Tak samo jeśli chodzi o okleinę nie ma jednego Standardu. Możesz mieć skrzydło lakierowane, zwykłą folię, folię japońską, laminaty o różnych grubościach. Tak samo na cenę ma wpływ aktualna moda i wykonanie. Jaki wzór akurat Ciebie interesuje tradycyjny, nowoczesny czy coś pośredniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 29.12.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Jak ktoś twierdzi, że skrzydło drzwiowe za 350 PLN-ów to nie jest badziew tzn., że albo się nie zna albo to jakaś reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-86 30.12.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Drzwi Classen mają nasi znajomi , na moje oko prezentują się dobrze.Ile za nie płacili niestety nie wiem.My bierzemy pod uwagę Invado i Vox. Kolor i wzór wybiera żona a ja decyduję o pułapie cenowym.Zawsze jak coś kupuję to staram się nie kupować ani najtańszych produktów, ani tych najdroższych,bo na szaleństwa cenowe nas nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 31.12.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Adam - jakość produktu określa się jego okresem użytkowania bez awaryjnego.W przypadku drzwi wewnętrznych są co najmniej trzy punkty wrażliwe - okucia ( zawiasy ,zamki - klamki), okleina, konstrukcja wewnętrzna ( niewidoczna). De facto zastosowanie niskiej jakości materiałów w tych miejscach powoduje mocne skrócenie czasu użytkowania skrzydła.Tak na oko do 5 - 7 lat. Potem albo ,żyjesz z odklejoną okleiną ( bąble), skrzywionymi - skrzypiącymi - opuszczonymi zawiasami (skrzydło ociera o podłogę ), obwisłymi klamkami, wypaczonym - banan - niedomykającymi się skrzydłem ; albo jak Ci zależy na wyglądzie domu to kupujesz nowe drzwi bo naprawa jest nie wiele tańsza jeśli w ogóle jest możliwa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodziotx 31.12.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Witam Dziś znów połaziłem po sklepach z drzwiami i ostatecznie na 99% biore drzwi z POL-SKONE.Najpierw miał to byc model INTER-AMBER z ramiakiem z drzewa, ale chyba znalazłem lepsze rozwiązanie.Ładny jest model ARCO - nowość - ciekawy gdyz cena nie najwyzsza, ramiak z MDF ale wyglada na to, że nie ma tam wogole rozwiazania plastra miodu tylko pełny MDF i panele MDF pełne.Cena powinna być za samo skrzydło około 350 PLN. Wygląda ładnie, nie ma ramek przy szybkach (ładniej to wygląda), szybki matowe i jest paleta oklein gdzie będę mógł coś dobrac dla mnie. Przeszukiwałem internet i odnośnie POL-SKONE wiekszosc opinii jest pozytywna. P.S.Dziś jeszcze widziałem nie najgorsze marki ERKADO ale z tego co wyczytalem w necie to troche kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 31.12.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Classen kojarzy mi się tylko z zerwaną okleiną przez taśmę malarską po malowaniu sporo lat temu. Promocja była wtedy w LM : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.01.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam Dziś znów połaziłem po sklepach z drzwiami i ostatecznie na 99% biore drzwi z POL-SKONE. Najpierw miał to byc model INTER-AMBER z ramiakiem z drzewa, ale chyba znalazłem lepsze rozwiązanie. Ładny jest model ARCO - nowość - ciekawy gdyz cena nie najwyzsza, ramiak z MDF ale wyglada na to, że nie ma tam wogole rozwiazania plastra miodu tylko pełny MDF i panele MDF pełne.Cena powinna być za samo skrzydło około 350 PLN. Wygląda ładnie, nie ma ramek przy szybkach (ładniej to wygląda), szybki matowe i jest paleta oklein gdzie będę mógł coś dobrac dla mnie. Przeszukiwałem internet i odnośnie POL-SKONE wiekszosc opinii jest pozytywna. P.S. Dziś jeszcze widziałem nie najgorsze marki ERKADO ale z tego co wyczytalem w necie to troche kicha. Musisz uważać z tym MDF-em w kontekście wilgoci. Nie wiesza się do wysuszenia na skrzydłach poszew, prześcieradeł etc.. Dodatkowo ostrożnie z trzaskaniem drzwiami ( przeciągi ), wieszaniem się dzieci na klamkach czy torbami, plecakami itp.. Poza tym jak planujesz opaski z MDF to ostrożnie z myciem podłogi w ich okolicach. MDF to delikatny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emili123 04.07.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 W kwestii drzwi w rozsądnych cenach polecam Porte Level. Za około 200 zł kupiłem te drzwi i są naprawdę okey. Niezły design, wytrzymałe, łatwe w utrzymaniu w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts