Irek J. 28.12.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam serdecznie, mam problem z oknami i nie wiem co powinienem zrobić. Zauważyłem, że między uszczelką, a oknem u dołu okna zbiera się brud i jest on trudny do wyczyszczenia. Na jednym ze zdjęć widać jak próbowałem go z tamtąd usunąć ale bez skutku. I teraz mam pytanie, czy uznać to jako wadę okna i nie szczelne uszczelki i złożyć reklamację czy też są na tego typu zabrudzenia sposoby. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 28.12.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Wygląda na wadę okna. Zdaje się, że w narożniku uszczelka odpycha wkład szybowy przez co nie przylega on szczelnie do uszczelki. Trzeba wyjąć wkład szybowy, zrobić porządek z uszczelkami i poskładać wszystko ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 29.12.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 To jest wada produkcyjna - uszczelki nie są wycięte w rogach. Wycięcie pod kąt 90* powoduje idelane ułożenie się uszczelki na powierzchni szyby co powoduje uszczelnienie 100%. W tej chwili tak nie jest i bród z zewnątrz dostaje się pod uszczelkę. Rozwiązaniem jest zgłoszenie do sprzedawcy okien oficjalnej reklamacji. Powinni przyjechać, wyszklić szybę, oczyścić wręb i uszczelkę, naciąć uszczelki w rogach ZEWNĘTRZNE i WEWNĘTRZNE we wszystkich oknach, zaszklić szyby, wyregulować okna i cmoknąć w mankiet w ramach przeprosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.12.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 To fakt, że na pewno tam nie powinno być brudu. Chyba że on się tam znalazł już przy produkcji okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 31.12.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Witam To jest wada produkcyjna - uszczelki nie są wycięte w rogach. Wycięcie pod kąt 90* powoduje idealne ułożenie się uszczelki na powierzchni szyby co powoduje uszczelnienie 100%. Charlie - wycinanie uszczelek ? - to ktoś tak jeszcze robi ? - jeżeli tak to ja POLECAM Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts