leonsio 28.12.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Witam. Ostatnio wpadłem na pomysł wybudowania małej piwniczki pod tarasem. Jestem w trakcie składania projektu do Starostwa. Taras ma wielkość 7m na 5m. Pytanie - czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie, jak rozwiązać różnice w poziomie ław od domu i tarasu(piwnicy) czy robić ławe schodkową, czy robić wspólną scianę , a może odsunąć trochę ścianę piwnicy od domu np ok 1,5m tak, żeby ława domu była zupełnie niezależna od piwnicy. Wejście ma być od zewnątrz. Pomóżcie. P.S. Chce to zrobić poza projektem Edytowane 28 Grudnia 2012 przez leonsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobecki 29.12.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 a nie lepiej bezpośrednio pod domem, po co kombinować pod tarasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonsio 29.12.2012 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 a nie lepiej bezpośrednio pod domem, po co kombinować pod tarasem? Szczerze mówiąc to ze względu na koszty, na początku chciałem małą "ziemiankę", ale pomyślałem o małej piwniczce pod tarasem. Po rozmowie z konstruktorem zalecono mi oddalić ścianę piwnicy od ławy domu o ok 1,5m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonsio 30.12.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 a nie lepiej bezpośrednio pod domem, po co kombinować pod tarasem? Piwnica pod całym domem za droga, a pod częścią za skomplikowana(ława schodkowa), więc wybrałem pod tarasem, nie wydaje mi się, że to jest jakieś kombinowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 03.05.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Piwnica pod całym domem za droga, a pod częścią za skomplikowana(ława schodkowa), więc wybrałem pod tarasem, nie wydaje mi się, że to jest jakieś kombinowanie Witam! Odświeżę trochę temat.Jestem w trakcie kończenia piwnicy pod tarasem ok. 27 m2.Fundamenty podbijałem etapami na długości ok.15 metrów. Ściany mam z bloczków betonowych szalunkowych , zbrojonych dodatkowo i zalanych betonem b25.Grunt mam spoisty, to nie było problemów z obsuwaniem ziemi. Przed budową domu nie myślałem o piwnicy ( 2lata wstecz). Jednak zdecydowałem się w trakcie wykańczania... ot taka zachcianka!- ale raczej praktyczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 04.05.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 To może jakieś zdjęcia udanej inwestycji ? Zdjęcia tarasu i piwnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plawgo 04.05.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 To może jakieś zdjęcia udanej inwestycji ? Zdjęcia tarasu i piwnicy ? W poniedziałek zbroją mi strop i schody, wtorek wylewka.Na razie mam fajny basen:D! Wtedy będzie można cyknąć jakieś fotki...A taras trochę jeszcze poczeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kyniek123 20.09.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 W poniedziałek zbroją mi strop i schody, wtorek wylewka.Na razie mam fajny basen:D! Wtedy będzie można cyknąć jakieś fotki...A taras trochę jeszcze poczeka. Można prosić o jakieś fotki tej piwniczki pod tarasem? To już pewnie rok po jej zbudowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pannawlosciach 08.10.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 fotki plssssss:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts