kamiltar 28.12.2012 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam wszystkich W przyszłym roku ocieplamy dom, jest to dom typu kostka o powierzchni 200m2.(10mx10m)Na piętrze będziemy mieli mieszkanie a parter będzie gospodarczy (garaż, pranie spizarnia, itd)Z zewnątrz ocieplamy styropianem min 10cm nowa stolarka okienna i zastanawiam sie co robić z fundamentem? Czy jest sens go ocieplic? Na parterze myślimy utrzymywać około 15c a na piętrze 20-21cNa piętrze sufit będzie ocieplamy 30cm wełny mineralnej. Nurtuje mnie fundament i ocieplenie budynku od dołu, tzn gdzie powinienem go ocieplic gdy chce utrzymać 15c na parterze? Czy kuc i ocieplic rowniez podłogi na parterze?Czy lepiej bedzie gdy ocieple rowniez sufit na parterze (żeby ciepłej było na piętrze?)Dodam ze mam już podłogi Na piętrze i nie mogę ich docieplic Może nie wyrazilem sie zbyt jasno ale dzięki za wskazówki Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts