donecio 29.12.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 witam,mam taki problem z budynku gospodarczego(kiedyś chlew) murowanego z pełnej cegły w dwóch szychtach zrobiłem mieszkalny, tzn. zabudowałem ściany k/g bez ocieplenia, budynek tez jest nieocieplony,było to zrobione w tamtym roku w pazdzierniku, okazuje się teraz ze na wszystkich ścianach oprócz działowej(murowana+tynk) wychodzą takie kropeczki jakby mokre, nie jest to cala powierzchnia mokra tylko bardzo dużo małych mokrych kropeczek jedna ściana gdzie jest okno i grzejnik jest ocieplona i tez wyszły takie kropeczki, dodam ze na podłodze jest styropian i wylewka na suficie tez k/g ale nie wychodzi nic takiego. dodam ze szczelina między k/g a ścianą jest ok 10cm. co z tym zrobić??proszę o pomoc!! z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 29.12.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Te kropeczki kolego to jest nic innego jak grzyb, ktory wychodzi przez wilgoc i przemarzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donecio 29.12.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 pragnę dodać ze te kropki(pojedyńcze) zaczęły wychodzić juz na jesień kiedy dużo padało pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 02.01.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Na zimnych ścianach skrapla się woda.Przyczyny:- za niska temperatura w pomieszczeniu (w stosunku do wilgotności)- za słaba wentylacja (za duża wilgotność w stosunku do temperatury)... i na chłodniejszych powierzchniach skrapla się woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts