piast40 15.04.2004 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Witam,Potrzebuję kupić drzwi zewnętrzne do domku, nie mamy jednak przedsionka ani wiatrołapu. To będą jedyne drzwi, które będą nas chronić przed zimnem. Od strony zewnętrznej jest tylko małe zadaszenie.Czy takie drzwi muszą mieć jakieś specjalne parametry cieplne?Czy polecacie jakieś firmy lub jakich firm nie kupować?Jest mi obojetne czy bedą drewniane czy stalowe ale wazna jest cena- nie chciałbym przekroczyć 2500.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 16.04.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Zobacz Gerdę albo Dziadek. Część ich drzwi mieści sie w twoim złożeniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.04.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Gerda ma piękne drzwi ale niestety w standardzie wymiar - szerokość 90 cm. a w domkach przeważnie robi się 110 - u mnie już niestety za póżno- a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 16.04.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 ...Gerda ma piękne drzwi... Hm, co człowiek, to inny gust. Nie będę pisał, co dla mnie jest "piękne", bo za chwilę ktoś inny będzie się dziwił nad moim odczuciem piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 16.04.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Wracając do tematu: Pytaj o drzwi ze współczynnikiem przenikania ciepła nie większym niż k~1,1 (tyle mają standardowo okna). Drzwi z 4 cm wypełnieniem pianką izolacyjną mają k=1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caravaggio 16.04.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Na twoim miejscu postaralbym sie o naprawde cieple drzwi. Sam chcialem zlikwidowac wiatrolap i dzieki Bogu tego NIE zrobilem. Czuje sie ogromna roznice przy zamknietych wewn drzwiach. Niestety klimat u nas nie-kalifornijski niestety. Slyszalem ze metalowe futryny i drzwi przemarzaja- ale czy to prawda, nie wiem. Mam drewniane. Aha i jesli okienko- to koniecznie szyba zespolona podwojna( ciepla jak w oknach) antywlamaniowa, a nie bezpieczna!- nie daj sie namowic (ze niby to male etc, chyba ze dajesz krate dodatkowo) !!! ja poprawialem,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 10.09.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Odświeżę wątek następującym pytaniem. Czy do takiego zastosowanie (dom bez przedsionka) wystarczą drzwi "rzemieślnicze" stalowe z 4cm wypełnieniem wełną?pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts