Yacky 29.12.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Witamplanuje na wiosnę rozpocząć budowę. Mam już wstępna wycenę i firma proponuje mi 2 rodzaje dachówek: Koramic Alegra 9 lub Creaton Balance. Czytam różne opinie i nie wiem już, która lepsza? Wiem, że co budowa to inna opinia, ale może ktoś będzie umiał mi doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsky2000 02.01.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 obie dachówki mają swoich zwolenników jaki i przeciwników,Poleciłbym dachówkę Nelskamp Nibra f7 - dachówka również wielkoformatowa, to co ją wyróżnia to ma bardzo niski współczynnik nasiąkliwości - poniżej 3%. daje jej to dużo lepsze parametry użytkowe niż innych dachówek. Dachówka oryginalna produkcja niemiecka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luky007 02.01.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Najlepiej obejrz sobie dach na żywo kryty takimi wielkimi dachówkami (zdaje sie że koramica to wchodzi właśnie 9 szt. na metr i stąd nazwa). Ja z powodu ceny też planowałem Alegre9 - ale jak zobaczyłem efekt estetyczny to poprostu mi się nie podobało, wybrałem Koramica L15 - poprostu dla mnie gęściej ładnie wygląda. I tego w składzie gdzie prezentuje sie kilka dachówek niestety nie zobaczysz , ale może ci podpowiedzą gdzie komu sprzedawali taką dachówke i bedziesz mógł ją obejrzeć już na domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 20.03.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Współczynnik nasiąkliwości nie jest akurat taki bardzo ważny. Dla mnie na korzyść dachówek Koramic przemawia ich bardziej klasyczny wygląd. Dodatkowo Nibra jest dużą dachówką, a Koramic bardzo niewielką. Co automatycznie radykalnie zmniejsza wagę całego dachu, pogarsza izolacyjność termiczną i zwiększa szanse na zniszczenie dachu przy silnym wietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts