nie prawda 29.12.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Mam do położenia parkiet dębowy, jest wysuszony, ale nie wiem jak mocno(info po sprawdzeniu przez fachowca). Za kilka dni mam mieć układanie i polecono artelit hb-810. Wczesniej myslalem o poliuretanowym. W rodzinie sa alergicy i nie wiem co wybrac. Fachowiec akurat nie ma roboty wiec sugeruje, zapewne sensownie barierere antywilgociowa (taka jest specyfika tego rodzaju kleji). Czy to dobry wybór? Dotychczas utrzymywalem w domu ok 13 st, teraz dalem na 17 i podniose jeszcze ciut, bo na razie nie mieszkam tam jeszcze-chyba tym akurat nie spowodowalem wysuszenia(ogolnie jest zima). Za niespełna tydzień mam mieć ukladanie, wiec prosilbym o jakies opinie. P.S.Dom stoi juz pare lat, wiec wilgoci nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.12.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Mam do położenia parkiet dębowy, jest wysuszony, ale nie wiem jak mocno(info po sprawdzeniu przez fachowca). Za kilka dni mam mieć układanie i polecono artelit hb-810. Wczesniej myslalem o poliuretanowym. W rodzinie sa alergicy i nie wiem co wybrac. Fachowiec akurat nie ma roboty wiec sugeruje, zapewne sensownie barierere antywilgociowa (taka jest specyfika tego rodzaju kleji). Czy to dobry wybór? Dotychczas utrzymywalem w domu ok 13 st, teraz dalem na 17 i podniose jeszcze ciut, bo na razie nie mieszkam tam jeszcze-chyba tym akurat nie spowodowalem wysuszenia(ogolnie jest zima). Za niespełna tydzień mam mieć ukladanie, wiec prosilbym o jakies opinie. P.S.Dom stoi juz pare lat, wiec wilgoci nie ma Jeżeli w domu są alergicy unikałbym bariery epoksydowej i klejów poliuretanowych dwu składnikowych (zawierają szkodliwe izocyjaniany! Klej Artelit HB 810 jest klejem ekologicznym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 31.12.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Kolega tutaj dobrze poradził, a ja dodam że nakładanie bariery przeciw wilgociowej bez badania stanu wilgotności nie ma sensu, tylko na samą sugestie fachowca ? ale jeżeli wilgotność podłoża rzeczywiście jest wysoka to należy ja za aplikować bez wyjątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts