bogdan.d 30.12.2012 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Będę musiał ogrzewać mieszkanie ( 60 m ) kotłem elektrycznym ( instalacja C.O z wymuszonym obiegiem ) ale gotowy kocioł elektryczny c.o kosztuje dużo a mam elektryczny przepływowy podgrzewacz wody mocy 14 KW , pompę obiegową , zbiornik wyrównawczy . Instalację elektryczną do poboru mocy prądu mam wystarczającą . Wiem że koszty ogrzewania będą duże . I moje pytanie , jak podłączyć , czy to możliwe ? . Może ktoś tak to już robił . Będę wdzięczny za ewentualny schemat i wskazówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 30.12.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 najczęściej jakiś prosty schemat będzie w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan.d 30.12.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Brak instrukcji i schematu , podgrzewacz z demontażu . W środku jest wymiennik ciepła , no i sterowanie ( hydrauliczne ) . Przypuszczam że po przeróbkach można zastosować elektryczny przepływowy podgrzewacz jako kocioł C.O alę jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 30.12.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 można wszystko nawet bombę z takiego podgrzewacza zrobić, żeby narysować schemat trzeba wiedzieć co to za podgrzewacz i jak skonstruowany, niema czegoś takiego jak uniwersalny schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 30.12.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Na Allegro są kotły elektryczne CO EKW Elterm w okolicy 2000 zł. Na stronie http://www.elterm.pl są instrukcje do tych kotłów. Może to zainspiruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan.d 03.01.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Prosiłem o porady ( dzięki Marek13 ) a nie o uwagi . Kocioł elektryczny C.O przecież też posiada podgrzewacz przepływowy ( taki sam lub podobny jak PPW ) moje pytanie dotycz jak i jakie zabezpieczenia zastosować ( czujniki , wyłączniki i itp , sterowanie bez elektroniki ) . Moc elementu grzewczego 12 KW 400V . 6.0 l / min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts