europa0771 30.12.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 witam wlasnie zabieram sie za instalacje elektryczna ,mam kilka ofert od wykonawcow ale kazda sie rozni cenowo ,czy ktos moze mi powiedziec jaki jest koszt wymiany starego licznika na nowy .stary licznik znajdowal sie w mieszkaniu ,natomias teraz chce wymioenic na nowy i przeniesc na zewnatrz z gory dziekuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 30.12.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witam. Z tego co się orientuję, taka wymiana (stary licznik na nowy) nic nie kosztuje.Natomiast już jego przeniesienie i prace z tym związane to za zgodą właściwego Rejonu Energetycznego musi się odbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 30.12.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Z tego co się orientuję, taka wymiana (stary licznik na nowy) nic nie kosztuje. To zależy - nie kosztuje wymiana ze względu na zmianę taryfy, jednak nie częściej niż raz w roku (jeśli wymiana jest w ogóle konieczna). Darmowa też jest wymiana przy zmniejszeniu mocy przyłączeniowej (3faz na 1faz), odwrotnie - płatna ale pośrednio (za kW). Wymiana legalizacyjna oczywiście jest gratis, ale termin narzuca dostawca. Wymiana na życzenie - "bo mi się stary licznik nie podoba" - jest odpłatna. Co do wyniesienia pomiaru z mieszkania - uzgodnienie z ZE jest oczywiste, ale również z właścicielem/administratorem budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 30.12.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witam. Aleś Pan epistołę napisał.A europejczyk ma chęć podmienić i model, i jego miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 30.12.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Aleś Pan epistołę napisał.. He he. Alleluja i do przodu. A europejczyk ma chęć podmienić i model, i jego miejsce. Jego prawo. Ale jak są chęci to i "dutki" muszą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
europa0771 30.12.2012 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witam ponownie.Wiem ze przeniesienie licznika wymagane jest pozwolenie do zeorku ,tylko nie wiem ile sie czeka na takie pozwolenie i ile ono kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 30.12.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Proste - wystarczy zapytać Dostawcę eneregii elektrycznej, i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
europa0771 30.12.2012 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 wiem ze proste dla kogos kto jest na miejscu ja przebywam za granica i jestem zdany na forumowiczow .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 30.12.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Wiem ze przeniesienie licznika wymagane jest pozwolenie do zeorku ,tylko nie wiem ile sie czeka na takie pozwolenie i ile ono kosztuje. U różnych dostawców są różne zasady. Nie wiem jak jest w ZEORK-u, ale np. Energa nie robi trudności. Wystarczy telefoniczne zgłoszenie rozplombowania licznika. Po wykonaniu prac zgłoszenie gotowości do oplombowania. Koszt 30-40PLN. Oczywiście tylko wtedy, gdy nie naruszasz warunków umowy. Ale są ponoć ZE wymagające zgłoszenia na piśmie i ksera uprawnień elektryka. PS. Z kraju, w którym przebywasz chyba można zatelefonować do Polski. Sprawdź też czy ZEORK ma internetowe Biuro Obsługi Klienta. PS2. Do Pawła(elpapiotr): sorry za ponowną epistołę... Edytowane 30 Grudnia 2012 przez zbich70 kosmetyka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts