Robi25 30.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witam. Proszę o sprawdzenie czy dobrze wykonałem poziom kanalizacji sanitarnej która jest pod chudziakiem. Grubą linia zaznaczona rura fi 160 a kółkiem pion i zarazem podłączenie wc kompakta. Niebieską cienka linią (rura fi 110)podłączenie prysznica/wanny, umywalki i w osobnym pomieszczeniu zlewozmywak w kuchni. Gdzieś dopiero teraz doczytałem, że wc podłączamy najniżej aby nie wydobywały się brzydkie zapachy z innych urządzeń sanitarnych, tylko nie wiem czy to dotyczy tylko pionów czy może też poziomów pod chudziakiem. Urządzenia sanitarne będą również podłączone na poddaszu i wpięte do pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 03.01.2013 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Proszę o sprawdzenie czy dobrze wykonałem poziom kanalizacji sanitarnej która jest pod chudziakiem. Grubą linia zaznaczona rura fi 160 a kółkiem pion i zarazem podłączenie wc kompakta. Niebieską cienka linią (rura fi 110)podłączenie prysznica/wanny, umywalki i w osobnym pomieszczeniu zlewozmywak w kuchni. Gdzieś dopiero teraz doczytałem, że wc podłączamy najniżej aby nie wydobywały się brzydkie zapachy z innych urządzeń sanitarnych, tylko nie wiem czy to dotyczy tylko pionów czy może też poziomów pod chudziakiem. Urządzenia sanitarne będą również podłączone na poddaszu i wpięte do pionu. [ATTACH=CONFIG]157279[/ATTACH] Nikt nic nie podpowie? Załączam jeszcze zdjęcia jakie znalazłem z prac przy tym odcinku. Spadek na odcinku 6,80-7 metrów przy fi160 około 4.5-5% Pozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Robi25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 08.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Na poddasze jak bedziesz robil pion to wypusc rure jeszcze poza dach i zrob odpowietrzenie instalacji, nie bedzie brzydkich zapachow, jak dla mnie masz ok zrobiony odplyw, daj sobie na posesji studzienke fi315 i dopiero od studzienki do docelowej kanalizacji sie podlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts