87anam87 21.04.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 domwa i f.5 jestesmy w tej samej grupie budujących bez kredytu napiszcie kiedy planujecie zamieszkac w swoich domkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.04.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 domwa i f.5 jestesmy w tej samej grupie budujących bez kredytu napiszcie kiedy planujecie zamieszkac w swoich domkach 4) podłogi ponad 100 m2 drewno - kafle juz są 3) kuchnia 2) schody 1) drzwi 0 ) WYPOSAŻENIE czyli jak ktos mnie sie pyta za ile sie wprowadzę mowie ze za 200 tys . zalezy od standardu wiadomo a nie chce sprzedawac mieszkania bo teraz musiał bym duzo zejsc z ceny aby wogole sprzedac nieruchomosc. ogolnie massakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 f.5 Można powiedzieć że połowa drogi już za Wami;) za nami 3/4 teraz tylko przyjemnosci zostały ale przyjemnosci kosztowne. jesli nie jestescie w stanie dopilnowac tematu budowy to jestem w stanie zrozumiec bo ja zaczynałem temat budowy jakies 10 lat temu i tez nie miałem czasu zajmowac sie nia dlatego wybrałem developera do stanu surowego otwartego. to dosc prosty etap i mozecie probowac go robic na odległosc ale napewno nie polecam tego robic z hydrauliką , elektryką , i ocepleniem to sa etapy gdzie trzeba niestety patrzec na ręce wykonawcą 3majcie sie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.04.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 4) podłogi ponad 100 m2 drewno - kafle juz są 3) kuchnia 2) schody 1) drzwi 0 ) WYPOSAŻENIE czyli jak ktos mnie sie pyta za ile sie wprowadzę mowie ze za 200 tys . zalezy od standardu wiadomo a nie chce sprzedawac mieszkania bo teraz musiał bym duzo zejsc z ceny aby wogole sprzedac nieruchomosc. ogolnie massakra a w czasie jak sie to rozkłada? hm... na te 4 punkty chcesz wydac 200 tys? i kafle juz masz? nie przerażaj mnie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.04.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 to dosc prosty etap i mozecie probowac go robic na odległosc ale napewno nie polecam tego robic z hydrauliką , elektryką , i ocepleniem to sa etapy gdzie trzeba niestety patrzec na ręce wykonawcą 3majcie sie ciepło my hydraulike czesc elektryki i ocieplenie zewnętrzne robilismy na odległość, wszystko skonczyło sie bardzo dobrze hm.......... tzn ocieplenie sie konczy wiec zalezy czy masz zaufanych fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.04.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 87anam87 witaj kochana w moich progach:) W tym roku idziemy tylko do stropu. Na wiosnę poddasze i dach a po tym będziemy chcieli skończyć na SSZ. Z resztą nam trochę zejdzie, ale coraz bardziej optymistycznie podchodzę do sprawy;) Wczoraj doataliśmy wycenę za belki stropowe z SOLBETU- całkowita cena to 4656zł+ 450zł kurs. Pustaki Terriva 4.01- 4.06zł. U nas potrzeba 850 pustaków wychodzi 3500zł. Cena oki;) jak bedziesz chciała namiary na wełne do ocieplenia poddasza to daj znac, kupowałam od producenta za bardzo dobra cene. i lepiej jesli kupisz w zime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.04.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) a w czasie jak sie to rozkłada? hm... na te 4 punkty chcesz wydac 200 tys? i kafle juz masz? nie przerażaj mnie proszę. licze tak z naddatkiem jak bedzie taniej ok ale pod koniec budowy widzę ze zawsze trzeba dopłacic więc - podlogi ponad 100 m2 drewno warstwowe około 250 - 300 m2 z montazem daje 30 tys listwy przypodlogowe nie wiem ile - kuchnia sprzęty 15 000 liczac srednio meble 20 000 - 30 000 lampy do kuchni 2 000 cegły i forniry ??? - schody samonosne na belce 15 000 do 20 000 dywanowe 30 000 do ???????? - drzwi nie wiem nie mam pojecia ale słyszałęm o cenach 1 500 do 2 000 za sztuke z forniru potrzebuje 8 - lampy kinkiety , karnisze zasłony ???????????? lekko wychodzi 100 000 mowie o dobrym standardzie - tak zakładam jak bedzie czas pokaże i sytuacja w firmie. robimy w tej chwili niewielka sciankę z cegły recznieformowanej i juz nie ma 4 koła Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 22.04.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 licze tak z naddatkiem jak bedzie taniej ok ale pod koniec budowy widzę ze zawsze trzeba dopłacic więc - podlogi ponad 100 m2 drewno warstwowe około 250 - 300 m2 z montazem daje 30 tys listwy przypodlogowe nie wiem ile - kuchnia sprzęty 15 000 liczac srednio meble 20 000 - 30 000 lampy do kuchni 2 000 cegły i forniry ??? - schody samonosne na belce 15 000 do 20 000 dywanowe 30 000 do ???????? - drzwi nie wiem nie mam pojecia ale słyszałęm o cenach 1 500 do 2 000 za sztuke z forniru potrzebuje 8 - lampy kinkiety , karnisze zasłony ???????????? lekko wychodzi 100 000 mowie o dobrym standardzie - tak zakładam jak bedzie czas pokaże i sytuacja w firmie. robimy w tej chwili niewielka sciankę z cegły recznieformowanej i juz nie ma 4 koła teraz już widze z czego sie to bierze faktycznie masz rację ja też już teraz widzę ze zawsze wychodzi drożnej niż sie planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.04.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 teraz już widze z czego sie to bierze faktycznie masz rację ja też już teraz widzę ze zawsze wychodzi drożnej niż sie planuje i zeby było smieszniej zdaje sobie dobrze sprawe z tego ze połowa kwot jakie podaję to marza bądz zysk firm i tak dalej. Niestety muszę brac fakturki na wykonane prace wiąze się to ze sprzedaża poprzedniej nieruchomoci i podakami. ogolnie sadze ze połowa ceny domu jaką zapłaciłem to robocizna u nas na slasku wykonawcy powariowali z cenami. kto sam potrafi wykonac pewne etapy to wygrał ja jakos stolarzem nie jestem kurcze. pooozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.08.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 ...Do tego wybraliscie projekt modny obecnie... niebardzo to rozumiem... domowa sama napisała że Budujemy projekt indywidualny ... więc niebardzo jest to projekt modny tym bardziej rzutów nie wstawiła, więc nie wiadomo jak będzie docelowo wyglądał... domowa głęboki oddech i luzzzzzzzzzzzzz ja uważam tak jak Ty - buduję dla siebie i pod siebie... a jak się innym nie podoba to ich problem i sprawa ciekawa jestem bardzo jak to będzie u Ciebie - schody pewnie bomba będą!! i te 3 poziomy - hmmmm zastanawiająco-interesujące bo chudziak wygląda jakby pod kątem przy schodach był wylany? albo ja mam zwidy od piwka wieczornego hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 10.08.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Gumis za dom jaki będzie mieć domowa można zbudować 4-5 domów? a to ciekawe mój dom też jest teoretycznie drogi w budowie, piszę teoretycznie, bo w praktyce wyniósł na sporo mniej. Tylko sporo zrobilismy sami. Druga sprawa....większa część budowy bez kredytu i samodzielnie, w tym miesiącu się wprowadzamy, zajęło nam to 2 lata. Do 50-100 jeszcze daleko skąd ty bierzesz takie pomysły i liczby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 10.08.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Budowa to ciężki czas, wiele dylematów, problemów, rozterek i mało czasu dla siebie. Więc dobre słowo, wsparcie, jest bardzo ważne ja wam mocno kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 10.08.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 MY tez staramy sie bez kredytu i raczej nie zamierzamy budowac 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.08.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) To ja dorzyce swoje 3 grosze własnie zbieram na podłogę m2 mojej podłogi w sklepie cennikowo to 370 zł x moje 60 m2 daje 22 000 plus dylatacje z korka listwy robocizna jakies 30 000 to tylko podłoga w salonie 60 m2 a co z gora tam tez jest 60 m2 i tak sobie czekam i czekam i zbieram na wymarzoną podłogę i juz dawno na nia uzbiarałem tylko zaczynam sie zastanawiać czy ona jest mi tak bardzo potrzebna do zycia i jak zastosuję inną - inny kolor ktory nie bedzie pasował do okien czy nie bedzie zle z jednej strony budowa mojego domu trwa tak juz długo ze dodatkowy rok niewiele zmieni tak jak moj poprzednik powiedział prawie 50 lub 100 lat oczywiscie zartuję a z drugiej strony chcę miec wszystko tak jak sobie wymysliłem i wymarzyłem. wazne jest to ze do banku chodzę nie spłacac kredyt tylko po odsetki to ONI mi płacą a domek sobie jeszcze troszke poczeka. w mieszkanku tez mam komforowo nawet bardziej niz w domu wydaje mi sie. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts