romi_25 15.04.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 WitamPoradźcie proszę jak najlepiej pozbyć się wody z działki. Na działce stoi (w kilku miejscach) około 5 cm wody. Działka jest prawie idealnie płaska. Myślałem o studni chłonnej, lub rowie przy drodze dojazdowej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 15.04.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 też byłbym zainteresowany radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 15.04.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Witam Poradźcie proszę jak najlepiej pozbyć się wody z działki. Na działce stoi (w kilku miejscach) około 5 cm wody. Działka jest prawie idealnie płaska. Myślałem o studni chłonnej, lub rowie przy drodze dojazdowej. Pozdrawiam zrob drenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi_25 15.04.2004 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 zrob drenaz Dren musi gdzieś miec wylot, a nie moge wypuścić na działkę sąsiada. Chyba że dren do studni kopanej, np. na 3 kręgi na mojej działce. Pytanie czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 16.04.2004 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 zrob drenaz Dren musi gdzieś miec wylot, a nie moge wypuścić na działkę sąsiada. Chyba że dren do studni kopanej, np. na 3 kręgi na mojej działce. Pytanie czy to wystarczy? To zalezy jak duzo masz wody i jeszcze jedno musisz ja z tej studni miec gdzie przepompowac inczej klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 16.04.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Witam,mże taka na 3 kręgi nie starczy (zależnie od warunków gruntowych), ale możesz wykonać studnię chłonną - dokopaną na głębokość warstwy wodochłonnej (taką się robi także dla przydomowych oczyszczalni ścieków ze złożem biologicznym, jeśli nie ma gdzie odprowadzić oczyszczonych ścieków), albo dla drenażu opaskowego jeśli nie można go połączyć z jakimś ciekiem lub rozsączyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi_25 16.04.2004 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Hmm, planowane jest podłączenie do kanalizacji sanitarnej (oczywiście ścieków z domu). Czy nie możnaby podłączyć deszczówki i wody z gruntu do niej? Przypuszczam że legalnie nie, ale logicznie rzecz biorąc jeśli podłączam ścieki do kanalizacji deszczowej to wydaje mi się że jest to nie w porządku i tak być nie powinno. Ale jeśli podłączam niemal czysta wodę do brudnych ścieków to jaki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 16.04.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 WYPIĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 17.04.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Hmm, planowane jest podłączenie do kanalizacji sanitarnej (oczywiście ścieków z domu). Czy nie możnaby podłączyć deszczówki i wody z gruntu do niej? Przypuszczam że legalnie nie, ale logicznie rzecz biorąc jeśli podłączam ścieki do kanalizacji deszczowej to wydaje mi się że jest to nie w porządku i tak być nie powinno. Ale jeśli podłączam niemal czysta wodę do brudnych ścieków to jaki problem? Próbując rozgryść ten temat dowiedziałem się, żę: 1. Kara za takie podłączenie to 5000(oczywiście jeśli ktoś sie dowie) 2. Nie można , ponieważ przedsiębiorstwo wodociągowe placi za oczyszczanie ścieków, a woda z drenażu jest czysta. Ja mam drenaż z którego wodę wypompowuje pompa do studzienki deszczowej, ponieważ inaczej napełniła ty się w ciągu 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elw 17.04.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Romi,A gdzie budujesz? Bo Twoje problemy są mi jakoś znajome... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi_25 17.04.2004 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2004 Romi, A gdzie budujesz? Bo Twoje problemy są mi jakoś znajome... Rybna k.Krakowa - jeszcze nie buduje, na razie składam papiery o wz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts