Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak pozby? si? wody?

Recommended Posts

Witam,

mże taka na 3 kręgi nie starczy (zależnie od warunków gruntowych), ale możesz wykonać studnię chłonną - dokopaną na głębokość warstwy wodochłonnej (taką się robi także dla przydomowych oczyszczalni ścieków ze złożem biologicznym, jeśli nie ma gdzie odprowadzić oczyszczonych ścieków), albo dla drenażu opaskowego jeśli nie można go połączyć z jakimś ciekiem lub rozsączyć.

Pozdrawiam

Hmm, planowane jest podłączenie do kanalizacji sanitarnej (oczywiście ścieków z domu). Czy nie możnaby podłączyć deszczówki i wody z gruntu do niej? Przypuszczam że legalnie nie, ale logicznie rzecz biorąc jeśli podłączam ścieki do kanalizacji deszczowej to wydaje mi się że jest to nie w porządku i tak być nie powinno. Ale jeśli podłączam niemal czysta wodę do brudnych ścieków to jaki problem?

Hmm, planowane jest podłączenie do kanalizacji sanitarnej (oczywiście ścieków z domu). Czy nie możnaby podłączyć deszczówki i wody z gruntu do niej? Przypuszczam że legalnie nie, ale logicznie rzecz biorąc jeśli podłączam ścieki do kanalizacji deszczowej to wydaje mi się że jest to nie w porządku i tak być nie powinno. Ale jeśli podłączam niemal czysta wodę do brudnych ścieków to jaki problem?

Próbując rozgryść ten temat dowiedziałem się, żę:

1. Kara za takie podłączenie to 5000(oczywiście jeśli ktoś sie dowie)

2. Nie można , ponieważ przedsiębiorstwo wodociągowe placi za oczyszczanie ścieków, a woda z drenażu jest czysta.

Ja mam drenaż z którego wodę wypompowuje pompa do studzienki deszczowej, ponieważ inaczej napełniła ty się w ciągu 2-3 dni.