południowa 31.12.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 witam, MAM JUZ DOM W SSO . Niedługo beda wstawiac okna. Od jakiegos czasu postanowilismy przeniesc kuchnie do salonu - zrobic aneks a z kuchni zrobic pokoik. I teraz czy nie bedzie problemu z rozciagnieciem instalacji? woda, kanalizacja pewnie nie - tylko co z gazem? W salonie jest kominek, wiec pewnie bedzie mozna sie podpiac z wentylacja do niego. Pierwsze zdjecie orginał parteru , drugie zdjecie po naszej zmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 31.12.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 "Zamienił stryjek siekierkę na kijek" - mówi stare przysłowie. Ogólnie rzecz biorąc nie polecam kuchni połączonej z salonem. Sam się z tym męczę. "Kompromis" z moją żoną polega na tym, że pomiędzy kuchnią a salonem "na razie" mamy samą ościeżnicę. Mam nadzieję na założenie tam kiedyś brakującego skrzydła drzwiowego. Obecnie: 1. dzwoniące gary z kuchni przeszkadzają gościom oglądać telewizję w salonie 2. pomimo okapu o wydajności 700 m3/h i tak w salonie czuć wszystkie potrawy Tak więc radzę się poważnie zastanowić (póki czas ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 01.01.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 nie zaznaczyłeś na tych projektach gdzie masz jakieś instalację??? jeśli jeszcze nic nie jest wykonane to na 99% nie będzie żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 01.01.2013 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Wiec tak sie sprawy maja - ja jestem za przeniesieniem, ale mąż wrog wszelkich zapachow ma lekkie opory... ogolnie myslelismy, ze te prawie 40m2 bedzie za mało na kuchnie- jadalnie- salon, ale jak juz dom sie pojawił jest ok. Instalacji narazie nie ma zadnej, dlatego sie jeszce mozemy zastanowic max do lutego, bo wtedy bedziemy miec montaz okien - a bedzie trzeba dokonac zmiany ... w przyszłym pokoju okno jest 150x120, a w przyszłym aneksie 150x150... musimy zamienic okna, aby potem nie było problemu np. z meblami kuchennymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts