Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przeniesienie kuchni do salonu - na etapie sso

południowa

Recommended Posts

witam,

MAM JUZ DOM W SSO . Niedługo beda wstawiac okna. Od jakiegos czasu postanowilismy przeniesc kuchnie do salonu - zrobic aneks a z kuchni zrobic pokoik. I teraz czy nie bedzie problemu z rozciagnieciem instalacji? woda, kanalizacja pewnie nie - tylko co z gazem? W salonie jest kominek, wiec pewnie bedzie mozna sie podpiac z wentylacja do niego.

Pierwsze zdjecie orginał parteru , drugie zdjecie po naszej zmianie

domek.jpg

JKKnjxLYKp7ebCZoHVMTEqk1ihcoVS2p.jpg

Gość Konto usunięte_12*

"Zamienił stryjek siekierkę na kijek" - mówi stare przysłowie.

Ogólnie rzecz biorąc nie polecam kuchni połączonej z salonem.

Sam się z tym męczę. "Kompromis" z moją żoną polega na tym, że pomiędzy kuchnią a salonem "na razie" mamy samą ościeżnicę. Mam nadzieję na założenie tam kiedyś brakującego skrzydła drzwiowego.

Obecnie:

1. dzwoniące gary z kuchni przeszkadzają gościom oglądać telewizję w salonie :o

2. pomimo okapu o wydajności 700 m3/h i tak w salonie czuć wszystkie potrawy :bash:

Tak więc radzę się poważnie zastanowić :confused: (póki czas ;))

Pozdrawiam

Wiec tak sie sprawy maja :) - ja jestem za przeniesieniem, ale mąż wrog wszelkich zapachow ma lekkie opory... ogolnie myslelismy, ze te prawie 40m2 bedzie za mało na kuchnie- jadalnie- salon, ale jak juz dom sie pojawił jest ok. Instalacji narazie nie ma zadnej, dlatego sie jeszce mozemy zastanowic max do lutego, bo wtedy bedziemy miec montaz okien - a bedzie trzeba dokonac zmiany ... w przyszłym pokoju okno jest 150x120, a w przyszłym aneksie 150x150... musimy zamienic okna, aby potem nie było problemu np. z meblami kuchennymi...