lucka6 13.02.2013 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Nie wiem czy też tak macie, ale ja lubię podczas budowy mieć wszystko z góry zaplanowane i obmyślone, tak żeby potem nie tracić czasu na zbędne zastanawianie się i szukanie. Oczywiście i tak pojawia się tysiąc rzeczy i miliony sytuacji których z góry nie da się przewidzieć, ale człowiek ma choć znikome poczucie kontroli nad sytuacją Dawno temu wybrałam płyty do kuchni - ponieważ chcemy 3 sztuki po 30cm, wybrałam zdroworozsądkowo Electroluxa który wyglądał w miarę OK i był przystępny cenowo.. A kupiłam Siemensa http://nokautimg1.pl/p-85-62-85623f693efe9986dffc64c0273cc0b4500x500/plyta-siemens-er-326bb70e.jpg http://images.sklepy24.pl/10536629/6490/large/plyta-siemens-er-326ab70e.jpg http://sell24.pl/cache/images/e/f/1/ef15eb46d849edb9cb46ffcdebd9d659.jpg A najlepsze jest to, że do płyty indukcyjnej dokupiłam garnki Siemesa za 1zł http://www.euro.com.pl/foto/8/3266533274/5870fef4386dfa4bd9f490a6ce5fb4c7/siemens-hz390030,3266533274_2.jpg I znów nie wyszło za wiele z moich wcześniejszych planów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 13.02.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Wykonawca kuchni robi nam jeszcze szafki łazienkowe i zabudowę na korytarzu. Mam wizualizację szafki w dolnej łazience i będzie coś takiego: Kolor frontów wybrałam jasne ecru, pasujące do płytek. Nie do końca wiemy, jakie drewno, bo wybrany przeze mnie Teak nie pasuje mężowi, więc musimy wybierać dalej I nie wiem czy takie uchwyty jak na wizualizacji czy coś innego? Lampa w końcu będzie w dolnej części pod szafką - będzie tak jakby ukryta między górną szafką i szybą Wykonawca będzie też robił nam zabudowę na korytarzu - w takim fornirze jak kuchenny, zastanawiamy się tylko jak powinna ona wyglądać - w pierwotnej wersji miało być 9 zamkniętych klocków, ale część środkową chcemy otworzyć, tylko nie wiem czy lepiej będzie wyglądało jak zostawię cały kawałek otwarty czy kiedy podzielę to półką pośrodku? Na pewno bardziej funkcjonalnie będzie jeśli będzie półka ale czy to zepsuje efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 16.02.2013 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Apel mam do forumowiczów... Jakie macie power porty w kuchni? Jakie są dobre i polecane? Póki co podobają nam się właściwie tylko Simon: http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/a-652-603.jpg ma taką funkcję, że po zamknięciu można wyciągnąc kabel: http://www.kontakt-simon.com.pl/upload/connect_teleblok_3_t.jpg Inna firma to Evoline, ale to już zupełnie nie ta liga cenowa.. Na allegro jest pełno gniazdek, ale wyglądają jakoś tak gorzej...może wiecie które warto kupić? Potrzebuję tego aż 3 sztuki, więc wolałabym żeby mnie nie wkurzało codziennie jak będę się na to patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 16.02.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 zaczęłam się jeszcze zastanawiać, czy pod wyspą nie lepiej ukryć na boku szafki gniazdo...wyczytałam że takie ma Efilo, ale nie mogę znaleźć zdjęć, wspomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 26.02.2013 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Gniazda zamówiliśmy jednak Simon, czekamy na dostawę. Na wyspę i blat pod okno większe z 3 gniazdami, na szafkę obok piekarnika małe z 2 gniazadami. Zamówiłam też lampy zewnętrzne do wpuszenia w kostkę - Ares Vega z 2 okienkami - te najbardziej z prawej, mam nadzieję że będą OK http://www.lkl-lighting.co.uk/imgs/pages/p97.jpg Podobno dość mocno świecą, więc 5 szt. wzdłuż ścieżki powinno wystarczyć.... Bardzo bym chciała kupić coś więcej, ale póki co właściwie cała pensja została z góry zagospodarowana, więc muszę czekać na resztę W domu 25 stopni i 29% wilgotności, bo wygrzewamy wylewkę. Nie da się tam wytrzymać z gorąca...Dostaliśmy też kolejny rachunek za gaz - za ostatnie 2 miesiące 1600zł, czyli ponad 800zł/miesiąc....Mamy nadzieję że w przyszłym roku będzie lepiej, bo słabo to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 02.03.2013 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Czekamy na zakończenie procedury wygrzewania....w domu wciąż ukrop, musiałam przełożyć wykonawcę parkietu na górze na okres po wygrzewaniu, bo boimy się obecnie o drewno - mamy bardzo niską wilgotność (30%) i w domu jest bardzo gorąco... Kupiłam suszarkę na ubrania w promocji w Carefurze (25zł), zabraliśmy dodatkowo tą z domu i suszymy wilgotne szmaty żeby trochę podnieść wilgotność w domu... Poza tym znów czekamy - na power porty (już powinny być), na młynek (płynie już chyba 3 tygodnie i mam nadzieję że nie pożarły go rekiny zgodnie z sugestią Bami )...Czekam na nowy projekt kostki z Semmelrocka - mam na razie gotowy ten który już kiedyś pokazywałam: i taki nowy, który obecnie utknął w miejscu z uwagi na jakieś dziwne ruchy z projektantami w Semmelrocku: W nowym podoba mi się koncepcja donic tylko ich ciut za dużo Utknęliśmy z tym projektem w martwym punkcie, a być może za miesiąc można byłoby już robić kostkę - jak dojdą lampy zewnętrzne Mamy też kłopot z sufitem podwieszanym w kuchni - pękł już chyba 3 raz, dzisiaj był gość od ocieplenia i poprawiał, ale jakoś ciągle coś jest nie tak bo co rusz nam pęka... Pękło nam też szkliwo na półce z płytek w łazience dzieci - tutaj niestety 5 płytek jest do wymiany, oznacza to też że nie możemy zamontować lustra bo trzeba będzie skuwać te płytki... Wciąż się miotam co robić z drzwiami, Wielgosz nam się bardzo podoba ale są strasznie drogie...A o drzwiach Lagrus które też wydają się OK nie mogę znaleźć zbyt wielu opinii i nie wiem czemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 03.03.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Kupiłam dzisiaj synkowi do pokoju border z Franceskiem, zobaczyłam go i od razu wiedziałam że to TEN Dokupię do tego jeszcze dużą naklejkę z Mcqueenem i powinno być git http://www.wallandwindowdecor.com/products-page/images/2080//Cars%20Border.jpg sklep co prawda z UK, ale ceny przesyłek OK Bami, jeśli to czytasz to mają dużo naklejek z Peppą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.03.2013 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 odebrałam dzisiaj nasze gniazda blatowe. Są bardzo ładne , wyglądają estetycznie a to coś białe na zdjęciach producenta to taka przezroczysta guma-plastik, która się odgina jak się zamknie powerport z włączonym kablem (dlatego zamknięcie mimo podłączonych urządzeń jest możliwe). Zrobiłam zdjęcie, może komuś się przyda Jednak dobrze że się na nie zdecydowaliśmy, bo wydają się dużo lepiej wykończone niż marketowe. W sumie to po kolejnym zakupie Simona zaczynam się zastanawiać jakie mają gniazdka, chyba sobie pooglądam Myślę też cały czas co zrobić z drzwiami, chcielibyśmy Wielgosza ale nigdy na niego chyba nie uzbieramy Drzwi Lagrus nie są złe, ale zadałam na forum pytanie o ich jakość i jakoś odpowiedzi mnie nie powaliły, za to rozpętała się afera o spamowanie w wątku drzwiowym i już nie wiem w ile informacji stamtąd wierzyć a w ile nie W każdym razie na wątku drzwiowym polecili mi jeszcze drzwi Dewro i Jagdor, chyba musimy je zobaczyć bo o Dewro wydaje mi się że Beata Weronika się też dobrze wyrażała Poza tym panuje jakiś okropny wirus, bo dzieciaki mi się rozłożyły tak że szok i w efekcie oboje są na antybiotyku, więc my uziemieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 15.03.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Powoli staję się kolekcjonerem ofert na drzwi wewnętrzne Mam już wycenę (w kolejności zdobywania): 1. Wielgosza 2. Lutostańskiego 3. Lagrusa 4. Korony 5. Dewro 6. czekam na Jagdor Chyba żadnych nie pominęłam... Najkorzystniej cenowo wychodzi Lagrus, ale dzisiaj dostaliśmy wycenę Dewro i jest chyba do zaakceptowania...Drzwi nam się bardzo spodobały, wyglądają naprawdę porządnie. Jeśli nie dostaniemy lepszej oferty zamówimy pewnie Dewro. Tyle że termin oczekiwania to 10-12 tygodni, ale powinno być OK, bo pewnie i tak się tak szybko nie wprowadzimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 17.03.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Wczoraj spędziliśmy z mężem 10 godzin na budowie przygotowując podłogę z płyt OSB na naszym poddaszu... Dzisiaj była dogrywka, ale marne 3 godziny W efekcie podłoga jest prawie gotowa, zostało do przykręcenia kilka płyt nad anemostatami wywiewnymi w pomieszczeniach mokrych... Dzisiaj nas wszystko boli, a mąż ma rany na kolanach bo poddasze jest rajem dla dzieci a dorosłym nastręcza małe problemy z wyprostowaniem się. I mimo tego że nie było czym oddychać bo maż ciął płyty i bardzo się kurzyło, cały czas klęczeliśmy albo kucaliśmy, jakieś takie przytulne to poddasze mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 19.03.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Uwaga, uwaga, proces układania parkietu na piętrze uważam za rozpoczęty Na razie w domu głownie...śmierdzi gruntem bo mamy bardzo słabe wylewki i trzeba było wzmocnić podłogę...Nie muszę chyba pisać kto poniesie koszty dodatkowego gruntu W temacie drzwi podjęłam negocjacje z Wielgoszem i może coś z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 20.03.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Tutaj kawałek antresoli, niezbyt wyraźne ale już taakie domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 21.03.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Parkieciarz skończył, mamy już parkiet na całym piętrze, teraz przerwa technologiczna około 3-4 tygodni żeby drewno się uleżało a my żebyśmy odsapnęli przed kolejnym wydatkiem na lakiery i robociznę Po świętach układamy Finish parkiet na parterze.. Potem czekamy na schody i balustradę, blaty do kuchni, malujemy i się wprowadzamy!!! Ale to pewnie ok maja-czerwca będzie... Drzwi bierzemy Dewro, tylko pytanie kiedy, bo nie jesteśmy na nie jeszcze gotowi finansowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 21.03.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 I znów pękły nam karton gipsy, tym razem na piętrze Czy ja już pisałam że nie lubię karton gipsow??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.03.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Dzisiaj będą głównie fotki Na górze mamy już wszędzie parkiet dębowy, teraz miesięczna przerwa technologiczna a potem cyklinowanie i lakierowanie Wygląda jeszcze dość surowo ale dom jest już zupełnie inny pokój synka: i córki: antresola: i nasza sypialnia: Na dziś chyba wystarczy, reszta za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 24.03.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Poradzić się chciałam w kwestii koloru lamp do łazienki sypialnianej... Muszę zamówić kinkiet Chors A1E do lustra http://www.lifestylehome.pl/11639-large/chors-optique-a1e-k-reflektor-pojedynczy-optique-a1e-k.jpg Tylko nie wiem jaki kolor... albo wezmę standardowe aluminium szczotkowane albo coś ciemnego, pasującego do mozaiki, czyli albo strukturalny grafit (chyba bardziej to) albo strukturalną czerń Do tej łazienki: Lampa ma być w tym trapezowym kawałku lustra, przykręcona do niego.. Grafit byłby w kolorze mozaiki (taki jakby łupek) albo wezmę standardowe aluminium szczotkowane.. Do tego na suficie będzie kinkiet D2+, wtedy w takim samym kolorze jak ten na ścianie: http://www.chors.pl/images/stories/produkty/seriaOPT/OPTilustracje/optd2+sd.jpg jak myślicie? Edytowane 24 Marca 2013 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.03.2013 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Przyjechał!! Przyjechał!!! Młynek oczywiście Trochę długo mu to zajęło, bo ok 7 tygodni, ale wreszcie wbrew podejrzeniom o zjedzenie przez rekiny jest u mnie a tu różne "zabawki" do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.03.2013 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Znów mam dylemat kolorystyczny i chciałam zasięgnąć porady... Dzisiaj wykonawca schodów zamontował nam deskę wykańczającą antresolę...Pewnie pamiętacie nasze rozterki odnośnie koloru podłogi na dole, ostatecznie kupiliśmy jesion termo bursztyn (ciemne drewno) . Do tego żeby zachować spójność koncepcji miały być ciemne schody i ciemna deska na antresoli oraz drzwi w podobnym odcieniu... Na górze jest już jaśniejsze drewno - dąb. Deska wykańczająca antresolę jest na razie surowa, nie pomalowana, mamy malować ją już na miejscu, jak zcyklinujemyą razem z podłogą na piętrze... Tymczasem popatrzyliśmy na nią dzisiaj i nam się taka jasna podoba.....Bardzo spójnie wykończyła podłogę na piętrze...zaczęliśmy się zastanawiać czy takiej nie zostawić... Tylko wtedy co ze schodami? Też jasne (wyglądały trochę mdło jak robiłam "symulację" koloru w zetnknięciu z płytkami)? Ciemne jak podłoga na dole? Jeśli schody miałyby być ciemne to jak wykończyć je na górze - tutaj? Jakby schody były ciemne to np tutaj spójnie wyglądałyby z ciemną podłogą na dole: Albo wszędzie tą deskę pomalować na ciemno i zrobić ciemne schody tak jak miało być.. Albo zrobić ciemne schody, jasną deskę wykańczającą antresolę i jasny pochwyt balustrady (z linek)? A może wszystko jasne - deskę, schody, pochwyt, a tylko ciemną podłogę na dole? Napiszcie proszę co o tym sądzicie bo znów zaczęliśmy się gubić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 27.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 LUCKA-CZUJE ZAPACH DREWNA....I TEJ SWIEZOSCI I MALTY I PYLU BUDOWLANEGO...MNIAAAMMMM:rolleyes:WSZYSTKO SWIETNE-ANTRESOLA ZAPIERA DECH A DORADZILABYM ,ALE JA KOCHAM JASNOSCI-JASNE DREWNO-WSZEDZIE A TEN DOL JAK JUZ "MUSI" BYC CIEMNY NIECH ZOSTANIE CIEMNY:lol2: JASNE-WSZYSTKO JASNE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.03.2013 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Gumisia, Ty to umiesz powiedzieć człowiekowi to co chce usłyszeć Czyli mówisz że to nie będzie głupio wyglądało jak dół będzie ciemny a schody już jasne? Ja też lubię jasne wnętrza, ale jakoś tak wyszło że na dole jest wszystko ciemne, stąd decyzja o podłodze... Najbardziej mnie martwi co z tymi schodami, jak to będzie wyglądało jeśli one też byłyby jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts