Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem - dziennik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 204
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam już na miejscu lampę do salonu - jedną z trzech, mąż ma się przypatrzeć kabelkowi jak jest zamocowany i czy da się go łatwo przedłużyć...Na razie sobie pooglądał i ma się zastanowić, a ja tymczasem popstrykałam kilka zdjęc - szczególnie dla Gumisiowej, ale jak ktoś ma ochotę sobie Glutka pooglądać to też zapraszam :)

Lampa jest dobrze zapakowana, w styropianowej formie włożonej do pudełka. Kabel jest zamocowany od spodu do styropianu, w górnej części jest tylko klosz:

IMG_0861.JPG

IMG_0862.JPG

IMG_0863.JPG

IMG_0865.JPG

IMG_0867.JPG

tutaj pręt do włożenia w klosz:

IMG_0868.JPG

i mocowanie górne:

IMG_0871.JPG

Mam też lampy do wpuszczenia w kostkę:

IMG_0856.JPG

I odebrałam coś w weselszych kolorach - drzewo do córki:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/61dzXJYTzzL.jpg

i zygzak gigant dla synka:

zygzak_s1.jpg

zygzak_s.jpg

Jezzzu -JAKA PIEKNA!!!!!!!!!!!!!!!!!

A jak sie ciesze ze nie wpuscilam Cie w kanal:D

Zamowilabym sobie ,ale poki co dzis zamowilam nowe okna na parter-firma Avante zlala reklamaje calkowicie:mad::bash:

wiec nic mi nie pozostalo tylko wymienic na swoj koszt..Tak ,ze glutki nadal czekaja...ALE PRZYJDZIE I CZAS NA MNIE-POKI CO POGAPIE SIE NA TWOJE:D

DZIEKUJE ZA ZDJECIA!!!!!

Acha i poprosze o namiary gdzie je zamowilas:cool:

Jezzzu -JAKA PIEKNA!!!!!!!!!!!!!!!!!

A jak sie ciesze ze nie wpuscilam Cie w kanal:D

Zamowilabym sobie ,ale poki co dzis zamowilam nowe okna na parter-firma Avante zlala reklamaje calkowicie:mad::bash:

wiec nic mi nie pozostalo tylko wymienic na swoj koszt..Tak ,ze glutki nadal czekaja...ALE PRZYJDZIE I CZAS NA MNIE-POKI CO POGAPIE SIE NA TWOJE:D

DZIEKUJE ZA ZDJECIA!!!!!

Acha i poprosze o namiary gdzie je zamowilas:cool:

Gumisia, napisałam priva :)

Idziemy dalej :)

Ledwo już zipiemy finansowo, ale mamy podłogi na parterze:

Salon:

Zdj%25C4%2599cie0664.jpg

Zdj%25C4%2599cie0665.jpg

Zdj%25C4%2599cie0667.jpg

Zdj%25C4%2599cie0671.jpg

Zdj%25C4%2599cie0673.jpg

i gabinet:

Zdj%25C4%2599cie0668.jpg

Zdj%25C4%2599cie0670.jpg

Bardzo ładnie wyszło :)

Fajnie wygląda też łączenie parkietu z płytkami, miał być korek, ale ostatecznie jest masa którą było też klejone gniazdko, wygląda bardzo estetycznie i właściwie nic nie widać

I chyba jednak schody robimy ciemne, ciemny też zrobimy bok opaski na antresoli, a górę już jasną jak podłoga na górze, chyba tak będzie lepiej...

Nie bardzo wiemy jak najlepiej zwiesić nasze salonowe lampy - każda z lamp ma1,7m długości i 25 cm szerokości. Prąd mamy doprowadzony do jętki, lampy powinny zwisać tak jakby w trójkącie na różnych wysokościach, ale jeśli się nie uda, będą w 1 rzędzie (też na różnych wysokościach). Tylko jak najlepiej je zamocować na górze? Myślimy o przerobieniu mocowania oryginalnego na 1 dużą stopę (lampy są lekkie), ale nie do końca wiemy jak to zrobić, może macie jakieś pomysły?

Zwiesić chcemy z 3 jętki - tej, na której jest kabel

Wszystkie sugestie mile widziane :D

IMG_9095.JPG

Oswajamy łazienki :)

Powiesiliśmy kibelki, zdjęcie co prawda mam tylko z łazienki dzieciaków, ale wiszą we wszsytkich. Używać się jeszcze nie da, ale łazienki wyglądają od razu na bardziej wykończone :D

W łazience dzieci są kibelek i bidet obok siebie, nie sprawdzaliśmy ich wcześniej i wczoraj się przestraszyliśmy, bo wydawało nam się że odcień obu się różni, ale dzisiaj sobie na nie popatrzyłam i chyba jednak mogą być, szczególnie jak dołoży się deskę

Najbardziej podoba mi się chyba Vitra Shift z dolnej łazienki, ale nie mam zdjęcia...

Zdj%C4%99cie0681.jpg

Zdj%C4%99cie0679.jpg

Kto myślał że wszystkie dylematy kolorystyczne już za nami ten się grubo mylił ..

Tym razem tylko przeniosły się na zewnątrz :)

Za ok. 3 tygodnie zaczynamy układać kostkę, spotkaliśmy się dziś z wykonawcą i tak:

1. Pierwsza wersja jaką rozważaliśmy to Semmelrock Plato grafitowa + ścieżka z Piccoli Libetu kolory jesieni

2. Najbardziej podobało nam się Umbriano, ale ze względu na koszt sobie odpuściliśmy

3. Okazało się, że być może zmieścimy się w naszym budżecie z Umbriano, więc do niego wróciliśmy :)

Tyle tylko że nie wiemy teraz z czego zrobić ścieżkę...

Miały być kolory jesieni Libetu, ale poukładaliśmy sobie te kostki i nas ogłupiło..

Zaczęliśmy rozważać zrobienie ścieżki z płukanej Piccoli - kolor tramonto, do tego pasek grafitowy nero (też płukany)

Taras z grafitowych płyt Maxima, to się nie zmienia..

Proszę osoby wrażliwe kolorystycznie o uwagi, bo w ciągu tygodnia musimy się zdecydować..;)

IMG_0886.JPG

IMG_0888.JPG

IMG_0892.JPG

Chyba skłaniam się ku układowi z ostatniego zdjęcia, ale sama już nie wiem...

Dla przypomnienia kształt podjazdu będzie mniej więcej taki:

projekt_kostki_final.jpg

Edytowane przez lucka6

A kupiłam Siemensa :)

http://nokautimg1.pl/p-85-62-85623f693efe9986dffc64c0273cc0b4500x500/plyta-siemens-er-326bb70e.jpg

http://images.sklepy24.pl/10536629/6490/large/plyta-siemens-er-326ab70e.jpg

http://sell24.pl/cache/images/e/f/1/ef15eb46d849edb9cb46ffcdebd9d659.jpg

witam :)

trafilam tutaj przypadkowo, a widze cudne plyty :) gratuluje zakupu :) czy moglabys napisac, czy jestes z nich zadowolona ?

moge prosic o zdjecie po zamontowaniu ?? moze byc na pw

kupilam podobne, tylko, że z firmy B.

nie chce montowac na te listwy tylko wyciac 3 otwory osobno na kazda z nich

bede wdzieczna za odpowiedz :)

pozdrawiam :)

witam :)

trafilam tutaj przypadkowo, a widze cudne plyty :) gratuluje zakupu :) czy moglabys napisac, czy jestes z nich zadowolona ?

moge prosic o zdjecie po zamontowaniu ?? moze byc na pw

kupilam podobne, tylko, że z firmy B.

nie chce montowac na te listwy tylko wyciac 3 otwory osobno na kazda z nich

bede wdzieczna za odpowiedz :)

pozdrawiam :)

witaj slonko, płyty jeszcze nie zamontowane, ale za 2 dni pokażę :yes:

Kuchnia prawie gotowa :wave:

Mamy już blat i jest piękny!!!

Zamontowaliśmy płytę, mamy zlew, baterię, poprawiony front od cargo...

Zostało kilka małych poprawek, zamontowanie młynka, power portów, gniazdek, itp...ale już robi się pięknie :yes:

Zdj%25C4%2599cie0689.jpg

Zdj%25C4%2599cie0690.jpg

Zdj%25C4%2599cie0691.jpg

Zdj%25C4%2599cie0697.jpg

Zdj%25C4%2599cie0703.jpg

Mam też szafkę w dolnej łazience, ale niestety blat był uszkodzony i panowie zabrali go z powrotem, nie ma więc jeszcze zlewu

Zdj%25C4%2599cie0708.jpg

Sorki za jakość zdjęć bo robione komórką ale co nieco widać ;)

Chyba zaczynam uwielbiać moją kuchnię, jeszcze trochę a gotować polubię ;)

Blat jest taki piękny, że az mam ochotę go głaskać :D

Zrobiłam trochę więcej zdjęć blatu, jeśli ktoś ma ochotę pooglądać to zapraszam - to jest Nero Zimbabwe szczotkowane (ale jest gładziutki)

Blat ma 5 cm, ale kamienia faktycznie jest 3 cm, dodatkowo jest zrobiona doklejka na 5 cm. Pod spodem włożona jest dodatkowo płyta wiórowa w kolorze czarnym (ważne pod wyspą) żeby zapewnić większą stabilność

IMG_0905.JPG

IMG_0908.JPG

IMG_0909.JPG

IMG_0911.JPG

IMG_0912.JPG

Poza tym, mamy już gotowe podłogi na górze:

IMG_0921.JPG

IMG_0922.JPG

Tak mi się spodobały zagraniczne zakupy że kupiłam jeszcze krzesło dla córki :)

http://m.online4baby.com/arinclude/dl/uploads/wpim1t/image1large_1757w0KHiyDjTl.jpg/as/Babydan%20danchair%20wood%20high%20chair%20baby%20to%20young%20adult%20illustration.jpg

tylko nasze jest białe:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/31EYLitjgmL._SL500_.jpg

Trzymajcie kciuki żeby okazało się takie świetne jak o nim piszą w internecie i żeby mnie mąż z nim nie pogonił :)

Dodaje do ulubionych :) pozdrawiam Radek Tychy

Witaj Radek, zapraszam do komentarzy :)

A mi nastrój trochę siadł, bo znów musimy wybierać kolory, tym razem na ściany...Chyba po budowie ZNIENAWIDZĘ WSZYSTKIE KOLORY, mam już tego dość..nie mam koncepcji jaki powinien być pokój córki, gabinet, wiatrołap, korytarz, sypialnia...

Polotu i wyczucia artystycznego też nie mam...

Bujamy się:

1) z glutkami, bo podczas przedłużania kabla uszkodzili nam mocowanie w lampie i teraz próbują wmówić że tak było wcześniej

2) szafka w dolnej łazience nadaje się do wymiany, bo ma sporo niedoróbek :(

Poza tym konto coraz bardziej puste....

Dobrze że chociaż pogoda ładna :)

Nie pisałam też, ale wybraliśmy krzesła do kuchni - nie chcemy hokerów tylko wyższe stołki barowe. W zeszłym tygodniu zrobiliśmy rundkę po sklepach meblowych i w końcu stanęło na IKEA :)

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ingolf-stoek-barowy-oparcie__34661_PE124751_S4.jpg