lucka6 20.05.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Mam nadzieję że wreszcie się zacznie coś dziać.. Zamawiamy hektolitry farby, dzisiaj robiliśmy wstępną przymiarkę do wyceny i ilości a na deser zakupiłam córce puszeczkę tablicowej BM I zamawiamy 3 szt. drzwi na parter, ostatecznie Dewro w kolorze brązowym że tak powiem już mi się nudzi to czekanie, ale jest szansa że to końcówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.05.2013 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Kilka dni mnie nie było (wyjazd służbowy) i bilans tego tygodnia przedstawia się następująco: 1. mamy wszystkie szafki łazienkowe 2. Prawie cała góra pomalowana - oprócz naszej sypialni bo nie do końca umiemy zdecydować się na kolor 3. Maluje się dół, być może w poniedziałek zawisną glutki 4. W poniedziałek przyjeżdżają schody Słabo tylko wygląda sprawa kostki bo tak napadało że nie da się wjechać na działkę i przynajmniej o tydzień musimy odroczyć układanie.. jak znajdę chwilkę to wrzucę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.05.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 i kilka fotek - nie najlepszej jakości, ale co nieco widać tutaj zabudowa na korytarzu: To ten sam fornir co w kuchni, tylko ma inne usłojenie, bo z innej partii, ale w rzeczywistości nie ma aż takiej różnicy kolorystycznej Szafka w dolnej łazience z blatem i uchwytami - to tu mamy problem z umywalką i niestety musimy ją chyba jadnak wymienić jakby ktoś chciał kupić umywalkę nablatową Vitra Shift 80x35 z otworem na baterię sprzedam w dobrej cenie Szafka w sypialnianej łazience (i lustro ) Przy lustrze zaliczyliśmy kolejną wtopę, bo zapomniałam powiedzieć panu Tomkowi że na lustrze ma być zawieszony kinkiet, teraz jest już po ptakach i mąż musi wykombinować coś żeby go przykleić do lustra (a specjalnie kupiłam ten kinkiet żeby był w momencie montażu, ale tak to jest jak pojechałam sobie do pracy i zapomniałam wszystkiego przekazać ) Szafki w łazience u dzieciaków, bardzo ładnie się wpasowały we wnęki: A tu niestety pozostałość po wczorajszych opadach - stoper kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.05.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Pewnie nadworny kolorysta Bami byłby załamany naszą prostotą kolorystyczną, ale nam się całkiem na razie podoba Tutaj pokój córki - biały słup będzie jeszcze w farbie tablicowej: pokój synka: a tutaj kawałek salonu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.05.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 (edytowane) Umywalkę kupiliśmy już nową, Vitra Geo : http://image.ceneo.pl/data/products/15762338/f-vitra-geo-4425b003-0016.jpg Jest chyba OK, dzisiaj przymierzyliśmy i na środku blatu mimo że jest mniejsza niż ta stara, wygląda w porządku w związku z wymianą umywalki muszę wymienić też baterię, ale mam nadzieję że to uda mi się załatwić na zasadzie wymiany a nie kupienia nowej, działam w tej sprawie z panem Markiem W związku z nowym zakupem mam do sprzedania umywalkę Vitra shift nablatową 80x35cm, z otworem na baterię po lewej stronie - cena 800zł http://image.ceneo.pl/data/products/12379747/i-vitra-shift-80x35-blatowa-4389b003-0921.jpg Może ktoś się skusi ? Edytowane 28 Maja 2013 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.05.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 I kilka nowych zdjęć - mamy już schody, jutro barierka: Kolumna z tablicą w pokoju córki też już gotowa A w sypialni na jednej ścianie będzie burgund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 28.05.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Właśnie wróciliśmy z budowy.. dzieci się pospały (pierwszy "prawie nocleg"), bajzel na budowie niemiłosierny, ale robi się coraz piękniej Mamy już większość barierek, jutro dojdą linki i będzie koniec W sypialni krwistoczerwona/burgundowa ścianka kolankowa za łóżkiem, robi wrażenie, ale też nam się podoba I widziałam zawiśnięte 2 gluty, które przymierzaliśmy do salonu, wyglądały też czadowo fotki będą jutro bo dzisiaj już nie mam siły Mam też do sprzedania baterię umywalkową Max Tres nr kat.162203, cena 500zł http://nokautimg2.pl/p-1c-a0-1ca0c785466560351e973c4b41c8ec41500x500/bateria-tres-max-tres-162203.jpg Niestety nie udało nam się jej wymienić, więc muszę ją sprzedać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 29.05.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jestem...22:20, a my od 20 minut jesteśmy w mieszkaniu.. ale mamy nadzieję że jeszcze chwilka i się skończy to szaleństwo.. Schody już pokazywałam, teraz dokumentacja fotograficzna balustrady Bardzo się cieszymy że zrobiliśmy górną część pochwytu z drewna, jest duużo cieplejsze w dotyku A tutaj już w całej okazałości: Dzieci mogą wchodzić na górę bez naszej palpitacji serca Kończymy też malowanie - tutaj metaliczny wiatrołap, musimy się przyzwyczaić albo przemalować Ścianka kolankowa w naszej sypialni A na deser coś dla koneserów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 31.05.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Dzisiaj już spokojniej, malarze wyjechali, a my zabieramy się za sprzątanie. Spakowaliśmy i wywieźliśmy też kilka pudeł z mniej używanymi rzeczami. Zamówiliśmy płyty i panele do garderób - mój najdzielniejszy z mężów mąż będzie je sam układał z moją maleńką pomocą Podłączamy gniazdka.. I kolejna wtopa to prysznic w łazience przy sypialni - drążek wydaje się zupełnie nie od kompletu z termostatem, mimo że to Kludi...umówilam się jutro na budowie z panem Markiem i mam nadzieję że szybko nam go wymieni... I chyba tyle, przeprowadzka zbliża się WIELKIMI KROKAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.06.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Kolejny dzień walczę z oknami.. Umyłam prawie całe piętro, została mi garderoba i jedna łazienka, ale czekam aż mąż w garderobie skończy układać panele, nie chcę mu się wcinać Jutro biorę się za resztę dołu.. Moje przemyślenia odnośnie przeszkleń są takie że przeszklenia są piękne dopóki nie trzeba ich myć...cieszę się że mamy ich "tylko" tyle Do większości okien potrzebuję drabiny, dachowe natomiast super myje się zakupioną przeze mnie myjką Leifheita z teleskopem, inaczej bym nie dała rady W piątek podłączamy kibelki, umywalki, itp.. Mąż walczy z osprzętem.. i trzymajcie kciuki za pogodę, bo jest szansa żę w przyszłym tygodniu rozpoczęlibyśmy układanie kostki Poza tym, od kilku dni działa już mikrofala i się stołujemy na budowie, natomiast dzisiaj chrzest bojowy zaliczył piekarnik Przy okazji wykryłam że nie mam blachy zwanej separatorem- umożliwiającej pieczenie dwóch różnych potraw - zareklamowalam to do pana od kuchni Reklamuję też zestaw prysznicowy Kludi - brakuje nam węża od słuchawki, nakrętek do ściany i mamy niepasujący drążek...Ciekawe co hydraulicy wykryją jeszcze w piątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.06.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Na budowie sprzątanie, sprzątanie i w wolnych chwilach sprzątanie Siedzieliśmy tam dzisiaj znów cały dzień, w międzyczasie w piekarniku zrobiliśmy obiad z mrożonek Działają już wszystkie łazienki, jedyne czego mi brakuje to umywalka i bateria w łazience dolnej, ale czekam jeszcze na baterię i na pana od kuchni, który musi osadzić umywalkę w blacie i wyciąć otwór na baterię Hydraulicy podłączyli nam wczoraj też młynek - przy czym super porozmieszczali rurki w szafce zlewozmywakowej tak żeby weszły jeszcze kosze do sortowania Właczyli nam cyrkulację ciepłej wody i woda jest od razu po odkręceniu cieplutka, gotowa do używania, jest to bardzo wygodne W kuchni właściwie brakuje tylko podłączenia płyt gazowej i indukcyjnej i zrobienia oświetlenia, poza tym jest zwarta i gotowa - jutro postaram się umyć i uruchomić lodówkę Żeby nie było tak fajnie, zaliczyliśmy kolejną wtopę z działką na zewnątrz -znów wstrzymałam układanie kostki bo okazało się że musimy wywieźć większość ziemi spod tarasu - ok. 60cm, pod spodem jest glina, niby wymieszana z piaskiem, ale noga się zapada mimo całkiem ładnej pogody. Musimy się tego pozbyć przed kostką, bo potem już żadna koparka nie wjedzie...Nie muszę pisać że miesiąc temu nawieźliśmy tam ziemię i teraz ją będziemy ściągać...przynajmniej koparkowy sobie zarobi a my możemy tylko puknąć się w głowę No i wciąż mamy mało punktów świecących, ale może uda nam się zakupić jakieś taniutkie w Ikei, żeby sobie poradzić na ten moment.. Teraz fotki Młynek i kunszt naszych hydraulików w całej okazałości pod mniejszą komorą jest moje cudo Łazienka dolna - tutaj jeszcze brak umywalki, ale uruchomiona jest bidetka i jest baardzo fajna Tutaj jeszcze przycisk z naszym wypełnieniem z mozaiki: cd zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.06.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Tutaj łazienka dzieci - nowy element to umywalka i baterie Tej umywalki się najbardziej obawiałam bo jest wieelka, ale wyszło naprawdę OK Na koniec nasza łazienka - z felernym zestawem prysznicowym Kludi, w którym mimo dosłania przez serwis nowego drążka znów coś jest nie tak, zestaw się jakoś rusza, musimy się temu lepiej przyjrzeć.. A tutaj początki paneli w garderobie, pod spodem płyta OSB i mata pod panele: Edytowane 9 Czerwca 2013 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 10.06.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 W domu coraz bardziej domowo.. kończę porządki, jutro postaram się umyć podłogi. Do zrobienia została elektryka, tzn przyłączenie najistotniejszych punktów świetlnych. Właściwie już moglibyśmy się przeprowadzić, ale ja znów wyjeżdżam i chyba dopiero w przyszły weekend się uda, bo niestety urlop dobiega końca... Używam coraz bardziej kuchni i w sumie to jestem nią zachwycona Najlepszy jest młynek który mieli kości z kurczaka, obierki od ziemniaków i wszystkie takie..właściwie nie ma śmieci organicznych.Uruchomiłam też zmywarkę i lodówkę, wszystko działa jak należy Musiałam jednak zareklamować baterię Franke zlewozmywakową, bo ma bardzo słabe ciśnienie - hydraulik twierdzi że to mieszacz, serwis ma do mnie przyjechać za ok. tydzień. Nie mam też podłączonej płyty, ale ratuję się piekarnikiem, mikrofalą i grzałką do wody Dzisiaj zrobiłam gofry w gofrownicy (na budowie!!!) i posiliła się nimi znaczna część dzieciaków z naszej ulicy Na działce bajoro, ale nawet o tym nie piszę bo się tylko denerwuję.. Na koniec zdjęcia - wieczorową porą: Tutaj przyjazna dla portfela wersja kabiny prysznicowej I ułożone panele w garderobach - odcień wyszedł bliski parkietowi w reszcie pomieszczeń: Nasza łazienka - nosi ślady używania Przecieka nam trochę kolanko, hydraulicy mają przyjechać w przyszłym tygodniu Zestaw prysznicowy Kludi mnie wkurza - też przecieka, rusza się drążek przy deszczownicy, nie trzyma uchwyt na słuchawkę...W drugiej łazience mamy Grohe i tamten wydaje mi się o niebo lepiej wykonany... Nasz brodzik - widać wykończenie przeciwpoślizgowe, może komuś się przyda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 17.06.2013 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nie pisałam już jakiś czas, ale bynajmniej nie dlatego że mieszkamy.... Na budowie (wciąż niestety jeszcze budowie) na działce masakra - przed tarasem w miejscu większej części przyszłego ogrodu mamy aktualnie metrową dziurę.....Wybraliśmy całą glinę i pod koniec tygodnia nawozimy tam piasek i ziemię, tym razem już raczej piaszczystą, na pewno nie gliniastą.. Nie spodziewaliśmy się że tuż przed wprowadzeniem będziemy robić takie drastyczne (i kosztowne!!) ruchy....mam nadzieję że uda się to zakończyć w tym tygodniu, wtedy od przyszłego tygodnia możemy układać kostkę... W sumie jak jeszcze chwilę poczekamy z wprowadzką to może kawałek garderoby będzie można zrobić....I pralki potrzebuję.... W domu od kilku dni nie byłam, bo znów wyjeżdżałam, ale wiem że mąż dzielnie walczy z gniazdkami i lampami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 18.06.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Dla niedowiarków nasz krajobraz księżycowy Te dziury to nasze wymyślone "drenaże" Tutaj moje ukochane okno, które być może w tym tygodniu zyska parapecik i obudowę w forniru Zamocowany jeden z trzech power portów: Obiecałam też kiedyś obfocić nasze gniazdko podłogowe w salonie: Tak można je zablokować żeby tylko został kabel: Zawiozłam też pierwsze rośliny: Pierwsze rekwizyty w pokoju synka i tymczasowe szafy na ubrania I pierwsze lampy - za całe 18zł+żarówka Nasza sypialnia i jej widok z okna I jeszcze pralnia oczekująca na pralkę Chyba tyle...czekamy na piasek i ziemię, na pana od kuchni do zrobienia obudowy i na brukarzy - a potem przeprowadzka Edytowane 18 Czerwca 2013 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.06.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Dzisiaj mam kilka zdjęć mojej prawie ukończonej kuchni - prawie, bo zostało podłaczenie płyt gazowych (indukcja działa ) , brakuje lamp nad wyspą i kinkietu obok okapu. Jestem przerażona ile rzeczy wciąż się pojawia do zrobienia, niby małych, ale zawsze trzeba się nimi zająć Wielkie fanfary należą się mojemu mężowi który dzielnie walczy z gniazdkami i lampami, efekt widoczny na zdjęciach Powstaje obudowa okna w jadalni, ale panowie jeszcze działają, ja się ewakuowałam z dzieciakami Jutro montaż drzwi wewnętrznych na parterze Już bardzo lubię tą kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 26.06.2013 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Wpadłam do domu na chwilkę - wejście jest utrudnione, bo nowe ościeżnice są zablokowane, ale kilka zdjęć zrobiłam Obudowa okna w jadalni... D..nie urywa jak to mawia Beata, ale myślę że jak dojdzie oświetlenie i roleta rzymska to będzie inaczej.. wszystko jest jak miało być, ale coś mi na górze chyba nie pasuje, tak jakby czegoś brakowało Pomyślimy co z tym zrobić jeszcze: Mamy też drzwi wewnętrzne na parterze, tylko klamek zapomnieliśmy dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 03.07.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Od 4 dni mieszkamy w naszym domu Jest baardzo fajnie, choć przed nami wciąż dużo pracy, mąż podłącza sukcesywnie resztę osprzętu, w każdym pomieszczeniu mamy przynajmniej "żarówkowe" źródło światła Na zewnątrz działają brukarze, już widać kształt naszej kostki Odkryłam też że podłączając się do telefonu mogę mieć internet, jest co prawda bardzo wolny ale jestem jako tako połączona ze światem jak mi się uda, to wrzucę kilka zdjęć "po zamieszkaniu" ale na razie prędkość internetu jest tak powalająca że może mi się nie udać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 03.07.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 zdjęcia - za dużo ich nie ma, bo bałaganu nie będę pokazywać drzwi z klamkami po 3 zł z Leroy, nie mamy czasu żeby udać się do sklepu i wybrać coś docelowego, zresztą ja jestem uziemiona z anginą Kuchnia z ikeowymi stołkami, kolor mógłby być ciemniejszy, ale na razie nie chce nam się za bardzo nic z tym robić A tutaj już dolna łazienka w pełnej krasie oświetlenia spod szafki, jeszcze dokupimy 2 lampy wiszące - Aquaform Hangit prawdopodobnie, ale na razie te lampy dają radę Zamontowaliśmy też zlew i baterię, teraz wydają się już być OK wciąż jest sporo rzeczy do zrobienia, ale mieszkać już spokojnie można wszędzie są kartony, musimy się też ogarnąć z pobudowlanymi pozostałościami w salonie a jak już będzie taras to umyję moje duże okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 04.07.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Na zewnątrz prace idą pełną parą, jako że siedzę w domu, widziałam kawałek przecudnego Umbriano ułożonego przy garażu Tutaj widać jak wygląda podjazd, kostki wyszło dużo, ale niestety jest to koszt naszego położenia działki, poprosiliśmy żeby zwężyli wjazd, ale nie da się więcej niż pół metra Tutaj dodatkowe miejsce do parkowania albo do zainstalowania kosza do grania wejście do domu z płyt tarasowych Ubijanie pod taras: Tutaj płyty tarasowe -Libet Maxima, 80cm a tutaj nasze cudne Umbriano, jeszcze na palecie Wieczorem pokażę ułożone Jeszcze się zastanawiamy jak wykończyć łuki, bo ja się upieram przy samym Umbriano, ale ekipa twierdzi że muszą wykończyć je małą kostką, mają nam ułożyć kawałek i zobaczymy, może nie będzie źle Generalnie wszędzie dałabym tylko Umbriano i płyty, ale w kilku miejscach musiałam odpuścić i zrobić palisady, bo inaczej się podobno nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts