waldek-w16 31.12.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 witam !wiem ze temat walkowany wiele razy ale mam "inny" niz wszystkie projekt domu.jestem na etapie wylewki chudziaka w piwnicy, oto projekt domu :https://www.domowy.pl/projekty-domow/iwp-w-0412.htmljak widac jest to dom z tzw. wysokim parterem a posadzka piwnicy zlokalizowana jest ok 10cm powyzej poziomu terenu.Moje pytanie : jak powinny wygladac warstwy posadzki w piwnicy??? izolacje i ocieplenie, jaka polecacie grubosc styropianuczytalem wiele postow na w/w temat, ale wiekszosc dotyczy domow niepodpiwniczonych, a jezeli juz sa podpiwniczone to piwnica znajduje sie ponizej poziomu terenu. a u mnie jest inaczej. P.S.w projekcie mam :-10cm podsypki piasku-chudziak-papa na lepiku-8cm styro-6 cm jastrych wydaje mi sie ze 8cm styropianu to troche malo, projekt jest z przed 11 lat wiec i materiały archaiczne.Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość iwb 11.01.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 oczywiście i izolacja także jest archaiczna Zasadność swojej opinii opieram na europejskiej normie DIN 18195 ten projekt jest jeszcze na normie PN-69/B-10260 czyli ubiegłe stulecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts