slaku 04.01.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 mnie to trochę dziwi, że user bierze jedne z najdroższych okien które de facto nie różnią się od większości okien klasy premium i sępi się na wymianę parapetów. Głowne powody wymiany parapetów koledzy podali wyzej. Wiem ze reklama robi swoje ale spokojnie mozna znaleść innego dostawce, który tak samo jak nie lepiej wykona okna i je odpowiednio zamotuje. Dwa. temat z dodatkowymi dopłatami za montaż i wyrównanie otworów przypomina mi ostatnią rozmowę z kliente. Mówię o poszerzeniach a on mi na to ze kierownik budowy nic o takim czymś nie mówił, że podmurowanie pod balkon też nie jest dobre bo to zimne. Najlepiej to proszę pana podstawic cegły a przy wylewce się je wyciągnie i będzie ciepło. No i gościowi tłumaczę co one dają, jakie są "skutki" cegieł pod balkonami. I jaka jest cena za nie. A gość do mnie: Pan to chce coś takiego wciskać naiwnym klientom którzy nic nie wiedzą o budowaniu domów. Ja pracuję w budowlance od 20 lat i u mnie w firmie nikt nigdy tak nie robił pod balkonami. Kur... mózg na ścianie. Ale w końcu zgodził się na poszerzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 04.01.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 no tak bywa teraz mam klientów gdzie poszerzenia do okien góra aby zamontować rolety i profile bazowe wychodzą tyle że hoho ale mówię że my inaczej nie zamontujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 04.01.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 ale przynajmniej kumaty a inny pójdzie tam gdzie tego nie policzą i nie zamówią.... a później jaja z oknami wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 04.01.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 A jak to jest z ceną tych poszerzeń? Wydawało mi się, że to nie jest takie drogie, a tu "hoho"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionek 04.01.2013 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 mnie to trochę dziwi, że user bierze jedne z najdroższych okien które de facto nie różnią się od większości okien klasy premium i sępi się na wymianę parapetów. Głowne powody wymiany parapetów koledzy podali wyzej. Wiem ze reklama robi swoje ale spokojnie mozna znaleść innego dostawce, który tak samo jak nie lepiej wykona okna i je odpowiednio zamotuje. Nie każdy ma mennice w piwnicy, oczywiście ze najlepiej jakby "Rzym od razu zbudowano". Pewne elementy inwestycji trzeba przesunąć na termin późniejszy z naturalnych względów. Zapewne bez problemu można by też znaleźć inne okna o podobnym standardzie innych producentów ale mnie się te podobają a o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 A jesteś pewien że nie uległeś wyreżyserowanej iluzji? Wszedłeś do salonu i klęknęłeś sam, bez niczyjej sugestii właśnie przed tym kształtem? Identyczny kształt okna ma /miał?/ firma MS. Jakoś tak aż tak się nie spodobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionek 04.01.2013 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Uważam że nie jestem podatny na żadne iluzje, reklamy. Wyboru okien dokonywałem świadomie spośród dostępnych w mojej okolicy przedstawicieli różnych producentów. Typowanie ostatecznego wyboru trwało dość długo. Odwiedziłem wielu przedstawicieli, jedni mieli bardziej poważne salony inni mniej. Różnice w obsłudze klienta także były czasami bardzo skrajne, spotykałem prawdziwych fachowców ale trafiali się i dyletanci którzy raczej wręcz zniechęcali. Oknoplasat zapewne nie jest numerem jeden wśród okien ale zupełnym dnem tez nie jest. To od wiedzy przedstawiciela jego rzetelności, uczciwości, kultury osobistej i umiejętności przedstawienia odpowiedniego produktu w zależności co do potrzeb klienta zależy czy dane okno przykuje naszą uwagę i dokładniej się mu przyjrzymy. MS kojarzę, widziałem, dlaczego się "głębiej w nie nie wgryzłem" ? a no bo trafiłem tam na handlowca z przypadku a nie z wyboru. Edytowane 4 Stycznia 2013 przez pionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.01.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Oknoplasat zapewne nie jest numerem jeden wśród okien ale zupełnym dnem tez nie jest. . To na pewno widać, że nie bardzo lubimy O. ale nie jest aż tak źle jakby można wywnioskować z tego zdania Ta firma jest w ścisłej czołówce i pod wieloma względami wyznaczają trendy. A że umiejętnie potrafią to wykorzystać? No cóż, można się od nich uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 05.01.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Uważam że nie jestem podatny na żadne iluzje, reklamy. Jesteś podatny na iluzje, reklamy, finlandia jest podatny, ja jestem podatny. KAŻDY jest podatny. Ale jeśli chcesz sie usprawiedliwiać przed samym sobą, czemu nie. Podtrzymuję swoją wcześniejszą wypowiedź. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 27.06.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Nasza podpowiedź: Zobacz inne filmy poradnikowe na murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts