Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sądzicie o KOMFORT

namore

Recommended Posts

Witam, planuję okładać w najbliższym czasie podłogi. Proszę o informację czy ktoś z Was korzystał z możliwości zakupu paneli podłogowych wraz z montażem? W sklepie twierdzą że to się opłaca. Ale może Wy macie jakieś doświadczenia? Czy jeśli materiał kupię gdzie indziej i sam znajdę układającego to wyjdzie taniej?

DZięki

do paneli to tylko dobrzy fachowcy chyba że chcesz potem dużo poprawek

:D ja mam zaufanych ludzi poleconych przez znajomych, niedługo będą robić u mnie więc zobaczymy

A cóż to za ciężka sztuka że trzeba az takich ogromnych fachowców?? Czy zamiast wywalic 15 zl/ m2 nie ławiej jest samemu rozłożyc podkład , ewentualnie folie jeśli jest potrzebna i układac panele?? Narzedzia jakie sa potrzebne to młotek, dobijak, ołówek kliny na start albo coś na dystans piła blatowa lub wyżynarka. Przecież układanie paneli to nic ciężkiego - wystarczy poczytać wcześniej troche w internecie lub poogladac filmy na youtube.

Ramuh

zdziwiłbyś się....

Wchodzę parę miesięcy temu do znajomych,a tam panele "stoją".Odciągnęłam listwę-zero dylatacji,a gospodarz domu nie wiedział nawet gdzie szukać przyczyny.

dlatego napisalem na koncu swojego posta ze mamy teraz internet z google i youtube gdzie wszystkie porady znajdziemy oraz poczytamy i popytamy facjowcow na roznych forach .

Na pewno ta wiedza nie była przynajmniej w Polsce taka obszerna.Mówię akurat o budowie-ile dziś mamy różnego rodzaju materiałów,sposobów ich wykorzystania itd,tego nawet nie da się porównać.A jak się budowało to widać po tych starszych domach :-? ni inwestor ni fachowcy o robocie nic nie wiedzieli....

Przeczytanie jednej czy dwóch książek tematycznych z których przydatny nam jest jeden fragment,to można traktować w kategorii relaksu a nie zdobywania potrzebnej na ten moment wiedzy :-?

Edytowane przez marynata