Qazimodo 02.01.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam. Od kilku dni zastanawiamy się nad wyborem kominka. Poczytałem to i inne fora ale nie rozwiało to moich wątpliwości i pytań. Widziałem jednak iż jest tu wiele osób które mają sporą wiedzę i doświadczenie w tym zakresie. Proszę więc pomóżcie dokonać wyboru. Rozpatrywane modele" ARYSTO 10A (1000x400)SPARTHERM VARIA 2R 100H LECHMA PP - 200 EXCLUSIVE SBJ HAJDUK VOLCANO 3PL h Główne założenie kominka to ozdoba. Jest w centrum domu w salonie połączonym z kuchnią, można go obejść dookoła. Ma jak najmniej dymić podczas dorzucania polan. Ich wielkość "długość" ma tu też więc znaczenie. Bo rzadziej dokładamy. Czysta szyba i jeszcze raz czysta szyba. Zdaję sobie sprawę że spartherm to najbardziej znana i ceniona firma. Te dodatkowe 30% droższa. Pytanie do specjalistów czy ma aż takie różnice w konstrukcji że warto go kupić? Czy ich system czystej szyby jest rzeczywiście najlepszy.Najładniejszy kominek jaki widziałem to spartherm 3 stronny (100cm szeroki) , ale sam wkład kosztuje około 23 tyś. Hajduk volcano jest sporo mniejszy. W dodatku to nowość więc ciężko o opinie z doświadczeniem. Choć firma solidna i co ważne nasza. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts