rogal5 02.01.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam jestem całkowicie zielony w tym temacie a chciałbym się dowiedzieć co myślicie o ociepleniu dachu z eternitu pianka poliuretanowa lub wełną? Wiem ze najlepiej byłoby wymienić cały dach ale niestety nie stać mnie na to. myślałem o ociepleniu i aranżacji tego poddasza a dopiero za parę lat chciałbym zmienić dach pozdrawiam dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.01.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Za natrysk pianką zaplacisz tyle , że mógłbyś zrobić nowy dach. I dalej będziesz miał szajs. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal5 02.01.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 a welna lub styropian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.01.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Masz jakieś krycie wstępne? Jak Cię nie stać na wymianę pokrycia dachu (będzie ona konieczna za kilkanaście lat) to odradzam robienie wykończeń w środku bo przy wymianie będzie totalna demolka (za wyjątkiem sytuacji gdy masz deskowanie i papę a na tym eternit). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal5 02.01.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 nie mam, to robili jeszcze rodzice 20 lat temu ;-/ a nie da sie teraz jakos odeskowac tego? tzn zabezpieczyc zeby pozniej przy wyianie nie bylo z tym problemu ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.01.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Nie ma żadnej możliwości wykonania krycia wstępnego od środka. W Twojej sytuacji odradzam wykonywanie jakichkolwiek prac wewnątrz. Radzę zrobić tak: zdemontować eternit, odeskować dach i pokryć go dwoma warstwami papy. Taki dach będzie służył kilka lat. W dowolnym czasie można na nim wykonać praktycznie dowolne krycie docelowe. Można również prowadzić prace adaptacyjne i wykończeniowe na poddaszu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts