Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

vaillant ecotec pro 226/3-3 calormatic vrc 400

cubarius

Recommended Posts

Witam wszystkich jako nowy:)

Od kilkunastu dni jestem poisadaczem zestawu jak wyzej. Pytanie czy majac taki zestaw ustawienie na piecu pokretel namax wystarczy? Reszte na programatorze? Druga rzecz co oznacza symbol d np. 22 itp na kotle? Jest to do ustawien, ale czytlaem instrukcje i nie widze opisu tego symbolu.

Dalej czy jak mam ustawiona temp wody na 60 sto i okno jedno tylko na 6-22. Pozostale bez godzin to oznacza, ze woda jest utrzymywana przez te 16h na poziomie 60 st, a jak spada temp. to dogrzewa? Natomiast po 22 do 6 trzeba bedzie czekac dluzej, bo sie ochlodzi? Co jest ekononmiczne bardziej? I ostatnie chyba pytanie na programatorze mam mozliwosc ustawienia obok ogrzewania mieszkania (kaloryfer symbol), wody (kranik, jakas jeszcze pompe cyrkulacyjna (kolko z trojkatem) Do czego ten ostatni? Nie wiem czy ja mam, bo woda na poczatku zimna leci i tak, a dwa czy jak jej pompy nie mam to skoro byl wyswietlony symbol pompy to gaz mi pobieral???? Juz go skasowalem. Dom klocek 150 m2 Chodzi oczywiscie o pieniadze, zeby mniej placic. I gdzie moge moc pieca ustawic? Czy trzeba skoro na scianie mam regulator?

Duzo pytan, wiem, ale nie chcialem osobnych postow zakladac

Z gory dzieki (a i jeszcze jedno przenioslem sie z blokow, wiec stad tyle pytan:):) Tam byl tylko czynsz i termostaty na kaloryferach:)

Pokrętło na CO na max - tak.

D 22- jest to symbol zapotrzebowania na ciepłą wodę, ale masz to w instrukcji na stronie 37.

O co ci chodzi 60st, CO czy CWU?

Masz kocioł 2-fun. z zasobnikiem czy bez?

Zobacz przy zasobniku na ciepła wodę czy masz pompę cyrkulacyjną CWU.

Moc kotła zależna od zapotrzebowania budynku na ciepło.

Masz regulator pogodowy czy masz znalezioną krzywą grzewczą?

Edytowane przez gersik