SebaZgr 02.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam bede budował budynek z bk na klej i chciałem zapytac czy jesli postawie mury w okresie zimowym gdzie nie bedzie jeszcze mrozu np w takie pogody jak teraz to czy nic z murami sie nie stanie jak zapewniał mnie wykonawca.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 02.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Gwarancji ze bedziesz mial takie temperatury plusowe w zime nie masz... Dwa dni zlapie wiekszy mroz i co bedziesz w tedy sie martwil?Mury murami a co z fundamentem i ze stropem? Strop lany to max -10 C chociaz ja i tak bym nie ryzykowal, chyba ze drewniany to moze byc i -30 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebaZgr 02.01.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 fundamenty sa zrobione ok 2 miesiecy temu a stropu nie bedzie lanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 03.01.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 A jaką masz gwarancję że za tydzień nie będzie -15 stopni? Wykonawca będzie rozbierał i murował od nowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 03.01.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Szybko nie zawsze znaczy dobrze. Budynek ma służyć na wiele lat więc warto poczekać i zrobić dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 03.01.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 A co na to kiero? Jak kierownik sie pod tym podpisze i wezmie na siebie cala odpowiedzialnosc to czemu nie A tak na serio to moim zdaniem w zime mozna budowac tylko i wylacznie domy drewniane/szkieletowe. Przy murowancu nigdy nie wiesz jaka pogoda bedzie za godzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 03.01.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Moi sąsiedzi budują właśnie , murarze używają kleju . Nie wiem co z tego wyniknie . Edytowane 3 Stycznia 2013 przez ewajanecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 03.01.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Tak ci się aż śpieszy??? Na twoim miejscu spokojnie poczekałbym do wiosny przynajmniej się nie będziesz zamartwiał że to i owo pzdr i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.01.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ja bym się nie zastanawiał. Buduj śmiało, jak mróz złapie i się rozleci, to zbudujesz drugi raz, a nauka na przyszłość na całe życie ci zostanie. Wiedza bezcenna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistrzkaskader 03.01.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ja tam ścianki działowe stawiałem w mrózi trzymają się jak ta lala. Tylko używałem kleju zimowego, dodajesz do takiego denaturat i wio ( i jak zimno to można się napić). Osobiście używałem alpola ale ytong też coś takiego ma http://sklep.xella.pl/sklep.php?md=products&id_c=2_33&id_p=232&name=zaprawa-murarska-silka-ytong-zimowa-worek-25-kg& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Ja tam ścianki działowe stawiałem w mrózi trzymają się jak ta lala. Tylko używałem kleju zimowego, dodajesz do takiego denaturat i wio ( i jak zimno to można się napić). Osobiście używałem alpola ale ytong też coś takiego ma http://sklep.xella.pl/sklep.php?md=products&id_c=2_33&id_p=232&name=zaprawa-murarska-silka-ytong-zimowa-worek-25-kg& Taaa, Sąsiedzi z telewizora też tak mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOMM 05.01.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Czasami warto poczekać, niż ryzykować. Zazwyczaj domu buduje się na lata, i pośpiech tutaj się nie opłaca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts