mic8585 02.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Mam dopiero pierwszy sezon ogrzewanie i troche się jeszcze nie orientuję. Obecnie mam ustawione, że zawór może się automatycznie skrecić na minimum 10%. Wteyd powinien osiagnac temperaturę 20st i teoretycznie nei dogrzewa c(albo raczej bardzo slabo dogrzewac) dom. Problem w tym, ze ostatnio jest bardzo cieplo i przy skreceniu na 10% zawor ma problemy zeby osiagnac te 20st a w domu jest wiecej niz temperatura zadana na sterowniku pokojowym. Moje pytanie jest jak bardzo mozna skrecic zawor zeby nei narozrabiac? Oczywiscie w sterowniku zaworu jest opcja ze jak kociol iosiagnie 80st to automatycznie otworzy zawor na maksa. Mozna ustawic go na 5% lub 0 bez konsekwencji? Uklad jest zamkniety. Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 03.01.2013 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 takie informacje są w DTR zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts