hej lilianka 03.01.2013 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Projekt to swego rodzaju świeżyna, wiem, że jesteśmy póki co jedynymi nabywcami.Jeśli znajdą się jakieś osoby, które noszą się z tzw zamiarem to z chęcią stworzymy tu dedykowane forum wzajemnego wsparcia i wymiany doświadczeń.Jesteśmy na etapie adaptacji, mało rozległęj aczkolwiek zaskakująco kosztownej i powoli oswajamy się z tym, że słowo "zaskakujący" w swych wszelkich odmianach, będzie gościło coraz częściej na naszych ustach bądź koniuszkach palców - w czasie generowania zdziwień mówionych oraz pisanych. Pozdrawiamy z Łodzi Ewa i Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowa 03.01.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Telmun to piękny dom. My budujemy SALOMONA http://www.domenaprojekt.pl/product/search Mam pytanie do Was - z czego planujecie zrobić elewacje ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 03.01.2013 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Salomon też niczego sobie.Jeśli chodzi o elewację to skłaniamy się do rozwiązania kompozytowego np. twinson, ecoteak itd.Jest to oczywiście dość odległa historia i dość celowo staramy się o niej za często nie myśleć bo przypomina nam się pozycja z kosztorysu, która zdecydowanie odbiera chęci do życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogarik 12.01.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 My też stawiamy Telmuna! w miarę niedaleko - bo w okolicach Piaseczna. I podobnie jak Wy jesteśmy na etapie adaptacji. Jeżeli można wiedzieć to co Was tak zaskoczyło? Robiliście jakieś duże zmiany? My chcemy wprowadzić kilka (dwustanowiskowy garaż i powiększenie kuchni), ale dopiero czekamy na wycenę pracowni. Pozdrawiamy, Jacek i Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 12.01.2013 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Budowanie co do zasady jest bardzo zaskakujące. Ze zmian, na które się zdecydowaliśmy - to:dwustanowiskowy garaż, poszerzenie i wydłużenie podcienia - poprzez poszerzenie kuchni o 30 cm oraz spiżarki o 30 cmstrop monolityczny zamiast terivyzamiana stropu drewnianego nad piętrem na monolitzmiana układu pomieszczeń na górzezamiana ytonga na pustak ceramiczny Dodatkowo zastanawiamy się nad niewielkimi zmianami w zakresie przeszkleń na parterze.Problem, który jest najistotniejszy na chwilę obecną - to decyzja odnośnie sposobu ogrzewania, potem możemy sobie ten temat rozwinąć. Mamy nadzieję z końcem stycznia złożyć dokumenty do pozwolenia, zbieramy pierwsze oferty wykonawcze.... Pozdrawiam,Ewa i Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WrednaBaba 01.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 My również podziwiamy Telmuna. Zdecydowaliśmy się*wprawdzie na inny projekt, ale z powodu sympatii do tego projektu będziemy obserować poczynania budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaltu85 01.02.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 WitajcieSuper ze znalazly sie osoby chetne na budowanie Telmuna. My wraz z zona jestesmy na niego zdecydowani niestety walczymy z warunkami zabudowy. Czy moglibyscie zamiescic szkice jak chcecie zmienic uklad pomieszczen na pietrze (ja mam chec zrezygnowac z garderob w 2 pokojach natomiast zona upiera sie aby one zostaly).I jeszcze jedno pytanie co sadzicie o przejsciu do garazu pod schodami mam wrazenie ze bedzie dosc nisko. ps. przepraszam za brak polskich znakow ale to sa wady korzystania z kompa w pracy gdzie jezyk jest tylko niemiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WrednaBaba 01.02.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Michaltu85, zdecydowanie nie jest za nisko. Przecież nie jest niżej niż drzwi, prawda ? Co do garderób ja zostawię u siebie ( projekt z tej pracowni Damokles ) też garderobe w sypialni.W innych pomieszczeniach garderoby to dobry pomysł - masz więcej miejsca na aranżacje pokoji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 02.02.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 u nas kwestia likwidacji którejkolwiek z garderób przez ani moment nie była tematem dyskusji - kierunek zmian można zaobserwować na załączonej rycinie. wybaczcie, że to zdjęcie wydruku - sam jestem zażenowany tym pomysłem - ale zwyczajnie nie mam wersji elektronicznej, dysponujemy jedynie wydrukami otrzymanymi od naszego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 02.02.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 dodatkowo pragniemy zakomunikować, że zakończyliśmy wyniszczającą wymianę ciosów z potencjalnymi wykonawcami. tak jak podejrzewaliśmy - jesteśmy całkowicie nieracjonalni i dokonujemy wyboru oferty, która nie była najtańsza ale pan wzbudził nasze zaufanie i był zwyczajnie przyzwoity, nie dyskredytował innych potencjalnych konkurentów, uprzedził, że będzie prawdopodobnie droższy i poczęstował w czasie spotkania wafelkami czekoladowymi a biorąc pod uwagę fakt spotkania ok 19, zaraz po pracy - wafelki mogły okazać się kluczowe. Puenta jest bardzo prosta - chcąc zachować się racjonalnie - jedźcie na rozmowy najedzeni lub tuż przed spotkaniem przyjmijcie dożylnie glukozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaltu85 03.02.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 hej lilianka , czy możesz zdradzic kwotę jaka ustaliliście z wybranym wykonawcą i za co. Z góry dziękuje. Do wszystkich: co sadzicie o likwidacji wejscia do kotłowni z korytarza, zamiast tego mam plan zrobic wejscie najpierw do garażu nastepnie do kotłowni (prawdopodobnie dom opalany bedzie węglem wiec z doświadczenia wiem ze wejscie z korytarza do kotlowni bedzie wiazalo sie z dostawaniem sie pylu do domu). I jeszcze jedno co sadzicie o doswietleniu klatki schodowej jakimś oknem lub tunelem świetlnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 03.02.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) michaltu - ja nie jestem zbyt kompetentny aby dawać porady, ale kwestia zrobienia rodzaju bypassu do kotłowni (przejście przez garaż) - zależy prawdopodobnie od paru innych względów - nie sądzę, żebyś chciał mieć wejście ( abstrahując od tego czy przepisy na to pozwalają ) do garażu, bezpośrednio z korytarza - bez śluzy, którą tworzy właśnie kotłownia - powody jak się zastanowisz są dość oczywiste.Jeśli chodzi o doświetlenie klatki schodowej - jest tam oczywiście miejsce na symboliczne okienko - ale daliśmy z tym spokój, tym bardziej, że z racji wszechobecności okien w tym projekcie - każde kolejne mogłoby spowodować powstanie masy krytycznej i eksplozję, a to z pewnością nie przysłużyłoby się podnoszeniu kondycji psychicznej inwestorów, którzy i tak co do zasady są na etapie naprzemiennych stanów niepewności, napadów lękowych i załamań nerwowych. koszty wysłałem na PW. Edytowane 3 Lutego 2013 przez hej lilianka uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jassica 04.02.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 garderoby na piętrze są przecież idealnym rozwiązaniem. To nie powinno być wogóle kwestionowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagoda 08.02.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam Telmunowiczów. też zastanawiamy się z mężem nad tym projektem.Lilianka, czy można prosić o uchylenie rąbka tajemnicy wstępnej wyceny i za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagoda 08.02.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 piszecie o garażu dwustanowiskowym, jakie wtedy wymiary będzie miał budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 08.02.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 po dodaniu drugiego stanowiska garażu +290 cm.koszty na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 26.03.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 no to rozpoczynamy oczekiwanie na pozwolenie. optymistycznie 21 dni, w najgorszym wypadku trochę powyżej 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataRomek 11.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 czy ktoś z Państwa korzystal z adaptacji biura DOMENA ?Ciekawa jestem czy wszystko idzie jak należy, Zaproponowano mi dogodną cenę wraz ze zmianami ale niezbyt mogę znaleźć jakieś informacje na temat ich adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 11.04.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 my skorzystaliśmy z oferty lokalnego architekta, nie wyobrażaliśmy sobie braku możliwości osobistego kontaktu i wymiany opinii - ze względu na charakter adaptacji. gdyby jednak biuro domena było w łodzi - to z pewnością skontaktowalibyśmy się z nimi w pierwszej kolejności - spodziewając się racjonalnej oferty cenowej. pozdrEiM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataRomek 15.04.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Dziękuje za informację. Pytanie jeszcze - czy wszystko w pożądku z projektem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts