Tomaszek711 18.04.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Marcowa, mam pytanie czy robiłaś okna w Salomonie tak jak w projekcie ? Telmun to piękny dom. My budujemy SALOMONA http://www.domenaprojekt.pl/product/search Mam pytanie do Was - z czego planujecie zrobić elewacje ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 18.04.2013 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) taka mała prośba - aby tego rodzaju kontakty przebiegały przez pw - aby wątek który założyłem dotyczył jedynie tego projektu (telmun). dzięki. Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez hej lilianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszek711 19.04.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Faktycznie. Jestem średnio obyty z forami. Przepraszam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaltu85 20.04.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Witajcie Udało się warunki wydane po naszej myśli, adaptacja przeprowadzona (zmiana szerokosci okna w salonie na 4m, poszerzenie garażu o 60 cm i jego wydłużenie o 50 cm), czekamy na pozwolenie powinno byc dosc szybko. Ekipa murarzy wybrana. Coraz bliżej rozpoczęcia budowy wymarzonego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaltu85 22.04.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Pozwolenie wydane teraz tylko 2 tygodnie czekania na uprawomocnienie i można zaczynać, tylko kierownik budowy jeszcze nie wybrany ale namiar na osobe polecaną już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 26.04.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 u nas pozwolenie w poniedziałek, bez 2 tygodni czekania.....na choroby są sposoby.michaltu - udało mi się trochę zoptymalizować koszty materiałów, stal mam nawet tańszą od twojej, bloczek porównywalny - mógł być tańszy ale wiem, że kosztem jakości. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 13.05.2013 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 nie będę rozpisywał się w epicki sposób o wydarzeniu z ostatniej soboty, podsumuję krótko - szpadel wbito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaltu85 14.05.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Nieźle - budowe czas rozpocząć. U nas dziś była koparka narazie wyrwała korzenie po 2 duzych drzewach jutro wjeżdza do zepchniecia ziemi (wykop przestrzeny czy jakoś tak) niestety dziś zdjęć nie robiłem nie było czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 21.05.2013 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) dziś będą kopane fundamenty, zbrojenia poskręcane i sobie czekają do zalania lub do podpie....nia - w zależności co wystąpi szybciej. jest też pierwsze naniesienie w rogu działki, piękny przykład postmodernizmu - tzw kibel za zwałką. w piątek dojedzie garaż - tzw hangar de lux - o konstrukcji z ceownika - a to ponoć ostatni krzyk mody jeśli chodzi o garaże budowlane, wytrzymuje 24 godzinny ostrzał artyleryjski oraz atak sarinem. Edytowane 21 Maja 2013 przez hej lilianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 17.07.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Pod dość długiej nieobecności oraz przygodach, których nie zdecyduję się opisać ze względu na piętno które odcisnęły na mnie oraz na wykonawcach, po setce wkur...ień i ataków szału dwa kolejne zdjęcia - od strony tarasu (będzie dość wysoko, w związku z tym zapisaliśmy z żoną dzieci na kurs spadochronowy) oraz od strony garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaltu85 23.07.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Prezentujemy zdjęcia z naszej budowy, przypominam garaż wydłużony o 50 cm, poszerzony o 60 cm, a jeśli chodzi o inne zmiany to: okno tarasowe skrócone do 4m, okna w jadalni jedno zmniejszone do 2,6m, natomiast drzwi(okno) pod zadaszenie od jadalni zmniejszone do 2m stwierdziliśmy iż wystarczy tych dużych okien (drzwi) ale uwaga nadproze bedzie zalane na całej ścianie wiec bedzie możliwość jego powiekszenia. Dla osób zainteresowanych budową Telmuna proponuje przemyślenie sprawy poszerzenia budynku o kolejne 60 cm ( 30 cm kuchnia i jadalnia oraz 30 cm klatka schodowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 01.11.2013 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Na samym wstępie zaznaczam, że zamieszczanie wpisu w dniu 1 listopada nie ma żadnych traumatycznych podtekstów, tak wyszło. kończymy tegoroczny cykl zmagań z budową. pozostaje zadeskowanie otworów i porządki. Jesteśmy pokiereszowani ale żyjemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 04.12.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 zamknięcie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi-paul 06.01.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witamy Wszystkich serdecznie. Dojrzeliśmy do decyzji o budowie własnego domku. Na razie negocjujemy działkę, których ceny we Wrocławiu przyprawiają o zawrót głowy. Przejrzeliśmy setki projektów domów lecz najbardziej podoba nam sie projekt, który i Was uwiódł. Obecnie są dwa bliżniacze projekty Telmun 2 i Faros 2 - mają identyczny układ, różnice m.in. w projekcie okien. Mam pytanie - czy i Wy wybieraliście między tymi projektami? Bardzo bym prosił o przesłanie Waszej wyceny przez wykonawców. na maila Chcielibyśmy wiedzieć z jaką realną kwotą będziemy musieli się zmierzyć Pomoże nam to w negocjacjach z potencjalnymi wykonawcami - podobnie jak solidny posiłek tuż przed spotkaniem...) Cieszymy się, że możemy dołączyć do Was i mam nadzieję, że Wasze doświadczenie nie raz pomoże nam w podejmowaniu decyzji. Pozdrawiamy serdecznie Magda i Paweł z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 24.02.2014 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Moi drodzy koledzy i koleżanki, towarzysze niedoli - jakie koncepcje na ogrzewanie salonu i jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D.J 08.03.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Witam Wszystkich, my planujemy zrobić dół (kuchnia, jadalnia i salon) z ogrzewaniem podłogowym pod kamieniem - w zimie ciepło, w lecie chłodno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-ek 26.03.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Witam wszystkich. Wczoraj również kupiliśmy projekt Telmun. Ze zmian które chcemy zrobić to : 1. Powiększenie kuchni poprzez przesunięcie ściany w bok budynku ( załącznik 1). Przez tę zmianę wydłuży nam się daszek który ciągnie się od tarasu. 2. Powiększenie garażu poprzez wydłużenie go w stronę podwórka (załącznik 1). Nie możemy go poszerzyć ze względu na dosyć wąską działkę. 3. O ile będzie to możliwe zadaszenie większej części tarasu. Jeżeli chodzi o pozwolenie na budowę myślę że dostanę je gdzieś około czerwca 2014. Więc z budową ruszam w lipcu- plan jest taki żeby postawić stan surowy - bez okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi-paul 01.04.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam, dokładnie tak samo chcemy powiększyć kuchnie. Mam tylko pytanie, czy nie zastanawialiście sie nad powiększeniem okna w kuchni? wiem, ze wypadnie ono w projekcji filara ale może nie byłoby to złe rozwiązanie ... U nas cały czas jazda z działką. Strasznie zazdrościmy wszystkim, którzy już budują Ponawiam prośbę o kosztorys - będziemy bardzo wdzięczni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-ek 02.04.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Co do powiększenia to mamy dwa warianty do wyboru: 1. powiększyć okno i przesunąć w stronę garażu. 2. Zostawić to które jest i dodać drugie na ścianie od elewacji wschodniej. Gdzie będziecie się budować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hej lilianka 02.04.2014 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 no to wrzucam z okienkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts