Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

nie wiem czyż dotarła do Państwa poczta- więc ,czy jest możliwość odwiedzenia Państwa na budowie w weekend. Mieszkamy w Warszawie .Pozwoli nam to podjąć ostateczną decyzję dotyczącą projektu.

Pozdrawiam

Grzegorz Jahn

601801481

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my będziemy budować we Wrocławiu. nam najbardziej podobałyby się okna takie jak w farosie 2 - podobny dom, fajniej wygląda z zewnątrz ale miejscami telmun jest bardziej praktyczny, góra super z tymi garderobami. Planujecie kuchnie z wyspą ? Nam zależy na większej kuchni, wyspie i szerszym otwarciu na jadalnie/salon ( to pierwotne w telmunie jest dość wąskie )

• 7 months później...
  • 2 months później...

Cześć wszystkim.

Planuję budowę telmun 2 i mam pewne pomysły. Może coś na ten temat podpowiecie.

Chciałbym odwrócić klatkę schodową, aby nie skręcała w prawo, a w lewo. Pozwoli to na powiększenie łazienki na dole bo jest bardzo mała 3m2.

Chodzi o zwężenie ostatniej części korytarza na wysokości łazienki - ściana łazienki będzie sięgać do połowy korytarza.

Klatka schodowa na ścianie pokoju, więc drzwi przestawiamy do wiatrołapu, który zostawiamy otwarty na salon.

Pod klatką schodową można uzyskać miejsce na komodę, szafkę dla pokoju.

Następnym pomysłem jest usunięcie części sciany gdzie oryginalnie jest planowany telewizor-po drugiej stronie nie ma już klatki schodowej więc można zrobić przejście na korytarz - łazienka.

Do osób, które wrzucały zdjęcia z budowy ...dzięki :)....możecie podać ile wyniosły koszty stanu surowego?

Dzięki Maciej

• 2 months później...
  • 2 months później...

Witam,

jestem kolejnym "wyznawcą" projektu (w wersji z 2-stanowiskowym garażem). Jeszcze decyzja ostateczna nie zapadła, gdyż waham się odnośnie projektu blizniaczego tj. Faros 2, ale jeden z tych projektów z pewnością wybiorę. Budować będę po Warszawą w gm. St. Babice. Na razie nie zapraszam, bo jest tylko działka :-)

Bardzo proszę o informację na temat realnych wycen potencjalnych wykonawców, jakie z pewnością Państwo gromadziliście zanim szpadel został wbity. Podobno koszty budowe podawane na stronach pracowni projektowych mają się nijak do rzeczywistości.

Mam dodatkowo zamiar zwiększyć powierzchnię domu o ok. 10% - zależy mi zwłaszcza na powiększeniu gabinetu do ok. 14-15 m2 (pewnie na stare lata celem uniknięcia biegania po schodach stanie się on naszą sypialnią :-) ). W efekcie lazienka na parterze też powinna nieco urosnąć. Czy takie zmiany może wykonać architekt adaptujący, czy musi to być biuro projektowe, które pewnie policzy sobie kwotę za projekt indywidualny.

I wreszcie, czy byłaby możliwość podjechania i obejrzenia domu, choćby z zewnątrz do któregoś z Was Drodzy Forumowicze z okolic W-wy. Rzeczywisty ogląd zawsze daje więcej niż najlepsza wizualizacja.

Pozdrawiam

J.

• 2 months później...
Jestem w trakcie budowy i pod wrażeniem wielkości salonu po wyrzuceniu słupa i sciany korytarza w którym jest klatka schodowa(jest teraz na ścianie obok). Otworzyliśmy także całą kuchnie i nie ma w niej skrytki. Jest duża otwarta przestrzeń. Kuchnia została także powiększona w ten sam sposób jak parę stron wcześniej ktoś inny to zrobił. Za tydzień stropy i wrzucę jakieś fotki.

• 3 months później...
  • 1 year później...
  • 1 month później...