cubarius 03.01.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam, wiem w jakiej odleglosci mozna stawiac garaze od granicy dzialki sasiada. Pytanie jednak mam, gdyz posiadam narozna dzialke w jakiej odleglosci od granicy dzialki, ale od ulicy moge postawic garaz. W chwili obecnej po kupnie domu garaz na 400 m dzialce zajmuje duzo miejsca (betonowe plyty i dach bez podlogi). Chce go przesunac i troche mzniejszyc i postawic tak, zeby zmaiast plotu byla od razu brama do garazu, ale dalesze domy na ulicy od mojego ewentualnego wjazdu stoja w odleglosci ok. 3 metrow. Czy zatem uzasadniajac mala powierzchnie dzialki bedzie szansa na postawienie garazu lub chociaz lekko zabudowanej wiaty bezposrednio przy plocie lub zmaist niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.01.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 jeżeli garaż jest na stałe związany gruntem, to obowiązuje cię linia zabudowy (sprawdzisz w WZ), inna sprawa czy na taki garaż potrzebujesz PNB.jeżeli nie związany z gruntem (np. blaszak), to możesz mieć wjazd w płocie, tylko zgłoszenie do gminy. Jak tak chcesz to najlepsza wiata. Pewnie OC na samochód wzrośnie w takim wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 03.01.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Co ma miejsce parkowania do wysokości składki oc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 04.01.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 3-4 m od granicy działki. Dodatkowo wchodzi w grę odległość garażu od krawędzi jezdni (min 6m dla dróg publicznych kategorii gminnej). Skoro przesuwasz garaż to najprawdopodobniej musisz również przesunąć zjazd. Zorientuj się w urzędzie czy dostaniesz na to zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.01.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Na garaż zawsze było potrzebne pnb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowadama 07.01.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 też słyszałam, że pnb jest konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts