Taadeek 03.01.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam!Wiem, że temat był wałkowany już kilkadziesiąt razy, ale co osoba to inna opinia... Ja mam konkretne pytanie. Mamy nowe tynki cementowo-wapienne, kładzione już kilka miesięcy temu. Czy dobrze zrobimy gruntując te ściany gruntem wodnym fluggera, potem chcemy używać farb fluggera. Czytałam, że grunt wodny fluggera można jeszcze spokojnie rozcieńczyć - z 10 litrów zrobić 20. Czy takie rozwiązanie będzie poprawne? Czy ściany trzeba jakoś specjalnie przygotować oprócz odkurzenia (umyć?). W sklepie Fluggera zapewniają nas, że spokojnie wystarczy, jak po gruntowaniu pomalujemy ściany tylko 2 razy, czy to wystarczy, aby efekt malowania był zadowalający. Chcemy użyć farby flutex 7S - lekka satyna - czy ktoś używał jej na tynkach cem-wapiennych? tynki są trochę chropowate, czyn nie popsuje to zakładanego efektu? Proszę o rady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 03.01.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ściana musi być odkurzona. Rozcieńczanie, różne opinie są na ten temat, ale najlepiej sprawdzić w instrukcji, ewentualnie na stronie producenta czy są jakieś zalecenia (jeśli ściana bardzo chłonna to nie powinno się rozcieńczać). Co do samej farby to najlepiej sprawdzić na jakimś małym (nie rzucającym się w oczy) kawałku ściany jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts