Oslo88 03.01.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Zapewne tradycyjnie po Sylwestrze wiele osób miało kaca. Jak sobie więc z nim radzicie? Ja osobiście reflektuję na niego czekoladę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 03.01.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ja osobiście preferuje nie pić byle czego i chlać z umiarem Hołdując tej zasadzie kaca nie miałem od 10 lat t z okładem. A jak już się komuś noga powinie Nieźle robi aspiryna, a przede wszystkim picie, właściwie wszystko jedno czego byle dużo wody dostarczyć. Najlepiej wody niegazowanej bo to najłatwiej skatowany żołądek strzyma i najszybciej wchłonie. Kac to zatrucie i organizm usiłując się pozbyć toksyn dosyć mocno się odwadnia, stąd ból głowy i inne nieprzyjemne sensacje. I żadnego paracetamolu! bo się przekręcić można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.01.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 z kacem nie mam problemów bo jak już mi się zdarza napić to z umiarem ale co moge polecić cierpiącym to herbata z bratka - na pierwszym miejscu . co do wody mineralnej - gdzieś czytałam że pita na kaca przywraca nas do stanu sprzed kaca - czyli do "helikoptera";) - może ktoś to zaobserwował? starą metodą jest gorący barszcz/ rosół. albo "klin klinem" - wódka z pieprzem. jak coś sobie przypomnę jeszcze to dopiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maramos 04.01.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Właśnie czytałam w jednej prozdrowotnej książce że wodę z miodem należy pić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.01.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Może zabrzmi to lakonicznie ale na kaca najlepsza jest glukoza. ...Przyczyna? Hipoglikemia.Alkohol obniża poziom glukozy we krwi, paliwa niezbędnego centrum.... ..W aptekach i niektórych spożywczych dostępna jest glukoza w saszetkach. Sypiesz do kubka, zalewasz wodą i już masz napój antykacowy....... ...Z tego co ja wiem to alkohol zabija w organiżmie witaminę C ,więc trzeba uzupełnić i po zawodach,już gdzieś tu pisałem na forum mi pomagał,sok z kiszonej kapusty,można też zjeść ze 2 cytryny też będzie zawsze lżej.......... Mój kolega na kaca ma właśnie zajefajną metodę.Jak się spotykamy to przed wypiciem każdego kielonka i po jego opróżnieniu zagryza pokrojoną w kostkę cytrynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 08.01.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Moja koleżanka na każdej imprezie ma przed sobą talerzyk z oliwkami i często- gęsto je przegryza pomiędzy kolejnymi kieliszkami wódki. Podobno ani się nie upija, ani nie ma kaca.... Nie próbowałam osobiście, bo piję bardzo mało i nie miewam żadnych przypadłości po imprezach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 10.01.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 ja kupowałam sobie kiedyś tabletki, które miały niwelować kaca, bierze się dwie tabletki jedna przed druga w trakcie picia, w zasadzie pomagały, ale jeśli już nie mam nic takiego pod ręką to na następny dzień leczę się rosołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
argentyńczyk 28.01.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 rosół tradycyjnie najlepszy, no albo czym się strułeś, tym się lecz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.01.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Sprawdzony i na 100% działający sposób, to ... dzień wcześniej nie spożywać alkoholu Widziałam kiedyś na własne oczy skuteczną "reanimację" takiego mocno nadwyrężonego osobnika, która w 20 minut przywróciła go do życia. Dostał dożylnie glukozę z dodatkiem środków diuretycznych. Pod koniec kroplówki przebierał już nogami, a po powrocie z WC był jak nowonarodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.01.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Słyszałam, że aspiryny absolutnie nie wolno ze względu na potencjalne krwawienie z przewodu pokarmowego (nie wiem, czy to prawda), a rosół obciąża i tak nadwątloną garmażerkę. Jak już ktoś postanowi się urżnąć, to polecam musujący zestaw witaminowo - mineralny i wodę z dużą ilością soku z cytryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 29.01.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Słyszałam, że aspiryny absolutnie nie wolno ze względu na potencjalne krwawienie z przewodu pokarmowego (nie wiem, czy to prawda),... prawda tyle że nie cała czyli ten trzeci rodzaj prawdy Aspiryny nie wolno łączyć bezpośrednio z alkoholem zwłaszcza mocnym a już nie daj Bóg na ciepło. Czyli leczenie typu aspiryna + gorąca herbatka z rumem nie jest polecane bo faktycznie grozi krwotokiem wewnętrznym. Na zespół dnia następnego aspirynę można w miarę bezpiecznie, natomiast jak już pisałem paracetamol odpada ze względu na potencjalnie możliwy zespół alkoholowo-paracetamolowy. Najczęściej występuje osób przewlekle nadużywających, ale czasami na incydentalnym kacu też może się zdarzyć, zwłaszcza jeśli ktoś równolegle bierze np antyhistaminy, niektóre leki przeciwgrzybicze i parę innych (o rifampicynie, barbituranach i psychotropach nie wspominam bo tych ogólnie z wódeczką nie należy łączyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 29.01.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Polecam sok z kiszonej kapusty lub samą kiszoną kapustę, mi pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani.mozje 30.01.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Między drinami i alkoholem pić dużą ilość wody, po przyjściu do domu dawka witaminy C i tabletek przeciwbólowych i do łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 30.01.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 tabletki i alkohol? nie, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 01.02.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 ... po przyjściu do domu dawka witaminy C i tabletek przeciwbólowych i do łóżka Zależy co kto lubi. Tylko warto od razu się ładnie ubrać i obstalować sobie elegancją wyścielaną skrzyneczkę żeby bliskim kłopotu nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.02.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Zależy co kto lubi. Tylko warto od razu się ładnie ubrać i obstalować sobie elegancją wyścielaną skrzyneczkę żeby bliskim kłopotu nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 08.05.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Między drinami i alkoholem pić dużą ilość wody, po przyjściu do domu dawka witaminy C i tabletek przeciwbólowych i do łóżka Dawka tabletek przeciwbólowych? A po co? Żeby jeszcze bardziej żołądek i wątrobę obciążyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Dawka tabletek przeciwbólowych? A po co? Żeby jeszcze bardziej żołądek i wątrobę obciążyć? Nio wypowiedziałaś się w kwestii tabletek...ale watek aż prosi się o sposób na tego kaca..To jest jej sposób choć nie akceptowalny dla wontorby:) czy żołądka ....a twój??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 09.05.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Znawca mówił, że on nie dopuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.05.2013 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 A ty ???Zapewne odpuszczasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts