Gutek Fredek 03.01.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 WitamSzukam odpowiedzi na pytanie: czy są jakieś preparaty antykoncepcyjne dla kotek podawane w zastrzykach. Pytałam dwóch weterynarzy, powiedzieli, że nie wiedzą. Dziwne.Jeśli ktoś coś wie, bardzo proszę o podzielenie się informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.01.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam Szukam odpowiedzi na pytanie: czy są jakieś preparaty antykoncepcyjne dla kotek podawane w zastrzykach. Pytałam dwóch weterynarzy, powiedzieli, że nie wiedzą. Dziwne. Jeśli ktoś coś wie, bardzo proszę o podzielenie się informacjami. Jesli sa dla psow to dla kotow pewnie tez , pomysl tez o sterylce . Zmien weta to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgoś83 12.01.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 witam..odnosnie pytania nie pomoge bo niestety nie orientuje sie ale proponuje pomyslec nad sterylizacja..kilka dni temu podjelam decyzje o sterylizacji dwoch moich koteczek..balam sie okrutnie ze cos moze sie nie udac ale kotki juz na drugi dzien po calym zabiegu wskakiwaly na parapet i zachowywaly sie jakby nic im nie bylo..no i ten luz psychiczny ze nie bedzie problemu z maluchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 21.01.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Preparaty oczywiście są np Depogeston lub inny podobny. Wszystkie bazują na Octanie Medroksyprogesteronu. Książkowo podaje się pierwszy zastrzyk, kolejny po 3 miesiącach następne w odstępach 5 miesięcy. W praktyce zależy od kotki, jednej wystarczy na 7 miesięcy inna dostaje rui po 10 tygodniach. Tak czy siak należy to traktować jako metodę doraźną (kilka, kilkanaście miesięcy nie dłużej). Prawie zawsze prędzej czy później podawanie antykoncepcji hormonalnej (nieistotne zastrzyki czy tabletki) kończy się u kotki ropomaciczem. Na dłuższą metę tylko sterylizacja i lepiej zrobić to kiedy kotka jest młoda i zdrowa niż jak za kilka lat przypląta jej się ropomacicze, a zanim się zorientujesz o co chodzi będzie już w całkiem kiepskim stanie. BTW Weterynarzy którzy nie słyszeli o preparatach do antykoncepcji hormonalnej dla kotek radził bym omijać dużym łukiem. Masz pewność że to byli weterynarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panroman 26.01.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ja ze swojej strony tej polecam sterylizację,. o niebo lepsze zachowanie. A zastrzyku bym się obawiał ze względu na problemy związane z hormonami, tyciem, apetytem itp.A swoją drogą dziwna sytuacja, że lekarze nic nie wiedzą na ten temat, zapytam swojego przy okazji, jak nie zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jachmiu 24.11.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Mam mała kotke i tez raczej bede ja sterylizował bo w proszki mi sie nie chce bawic .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitfromhell 25.11.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Antykoncepcja dal zwierząt, ja również spotykam się z tym pojęciem po raz pierwszy. Osobiście polecam sterylizacje - najlepsze metoda antykoncepcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaki112 24.06.2016 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Są ale w nasym przypadku skonczyły sie one tragicznie nowotworem i uśpieniem kotki. wprost usłyszeliśmy od weterynarza że takie mają one skutki uboczne. dlatego obecną kotke poprostu wysterylizowaliśmy i jest okazem zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jupiterek96 07.01.2017 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Tylko kastracja, najlepsza i najbezpieczniejsza metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemarkpl 06.02.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Dokładnie tak jak przedmówcy napisali. Sterylizacja jest bardzo dobrym pomysłem i de facto może pomóc uniknąć wielu różnych chorób naszej kotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszekbud 27.02.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Moja kotka brała antykoncepcję w zastrzykach, pamiętam bo było to bardzo trudne żeby ją utrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 13.10.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Dlaczego nie chcesz jej wykastrować? Hormony nikomu nie służą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts