r.tyrman 03.01.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Pełna zgoda co do podłogówki. O wiele lepszy komfort termiczny i oszczędności na grzaniu. Grzejniki to relikt przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Ma też grzejniki "DEKORACYJNE" (???) -cokolwiek to ma znaczyć... r.tyrman widze, ze ma takie okreslenie w swojej stopce (post wyzej). Zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 03.01.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 r.tyrman widze, ze ma takie okreslenie w swojej stopce (post wyzej). Zapytaj. Wystarczy poszukać na Alledrogo. Mam doprowadzone zasilanie na taki grzejnik w sypialni na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.01.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Grzejnik dekoracyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Mam doprowadzone zasilanie na taki grzejnik w sypialni na wszelki wypadek. Kurcze, jaki to moze byc "wszelki wypadek"? Pytam powaznie, bo dumam i nic mi nie przychodzi do glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Grzejnik dekoracyjny [ATTACH=CONFIG]158058[/ATTACH] Zeby toto spelnilo funkcje dekoracyjna, to w miejscu jego instalacji na scianie musial bym nie miec tynku i miec grzyba jednoczesnie, a i to pewnien nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 03.01.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Kurcze, jaki to moze byc "wszelki wypadek"? Pytam powaznie, bo dumam i nic mi nie przychodzi do glowy Sam nie wiem, ale tak mi ktoś podpowiedział. Może łóżko zasłaniając podłogę wpłynie na temp w sypialni. Może po prostu nie spodoba się komuś spanie w pomieszczeniu z podłogówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Sam nie wiem, ale tak mi ktoś podpowiedział. Może łóżko zasłaniając podłogę wpłynie na temp w sypialni. Może po prostu nie spodoba się komuś spanie w pomieszczeniu z podłogówką? Podziekuj mu za "dobra" rade. Trzeba bylo samemu pomyslec tez, bo to sensu ni jak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 03.01.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Sam nie wiem, ale tak mi ktoś podpowiedział. Może łóżko zasłaniając podłogę wpłynie na temp w sypialni. Może po prostu nie spodoba się komuś spanie w pomieszczeniu z podłogówką? Skoro masz podejscie zrobione to wpozadku, ktos zrobil ty zaplaciles i oki .O luzko sie nie martw podlogowka jak dobra to da rade,sama taka ozdoba sypialni nie ogrzejesz- no chyba ze zonka lubi duuuuzo ciepla to podjedziesz pod kolderke i tez bedzie oki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 03.01.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Pyxis. Tak wymyśliłem, tak zrobiłem i basta. Pitersson. To akurat ja jestem zmarźluchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Pyxis. Tak wymyśliłem, tak zrobiłem i basta. OK, OK. Twoj cyrk, Twoje malpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 03.01.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Doradzaj tym co pytają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2013 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Doradzaj tym co pytają. Dalej "kasasz"? Przeciez napisalem Ci, ze to Twoj cyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 03.01.2013 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Dalej "kasasz"? Przeciez napisalem Ci, ze to Twoj cyrk Zakąszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 04.01.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Ja mam wszędzie podłogówkę - dodatkowo w wc i łazience drabinki i w garażu grzejnik a na poddaszu ścienne na jednej wewnętrznej ścianie rozdzielającej dwie sypialnie. Ścienne jest w rozstawie co 17cm i do wysokości 1,5m od podłogi (daje to 30% powierzchni tej co podłoga sypialni). Oczywiście w tych sypialniach są też podłogówki bo ma tam być podłoga drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 04.01.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) ścienne jest nie fajne bo podnosi temperaturę ściany .Rośnie dt i więcej ciepła ucieka.A prawidłowo to głównie ściany zewnętrzne A co złego w tym że ściany grzeją? gdzie ucieka więcej ciepła? Mam ścienne w salonie i łazienkach i zwłaszcza w łazienkach bardzo bym polecał W salonie nie odczuwam specjalnie a nigdy nie zakręciłem bo nie widzę powodu, w sumie to duża powierzchnia do grzania (5,8x7) ale na kamerze widać że ściany nie grzane mają temp ok 6-7 st niższą - tak więc sporej wielkości "grzejnik" w ścianie nośnej wewnętrznej z silki 24 cm - powinien dużo akumulować w nocnej taryfie CO DO GŁÓWNEGO WĄTKU Jesteś ze śląska, ja jestem z oklic Gliwic, blisko zjazdów z A1 i A4 więc dojazd też masz prosty Jak chcesz to wbijaj do mnie na budowe to zobaczysz co i jak w realu z pompą i podłogówką, ogrzewaniem ściennym itd, konkrety na priv CO DO FIRMY- ja kupiłem swoją PCi w GHS-Polska z Rudy Śl i w sumie jest to jeden z 3 wykonawców których polecam z całego okresu budowy Wydaje mi się że konkretniej się dogadać nie byłbym w stanie, ale kto wie, nie reklamuje, ale polecam bo solidnych na rynku niestety brakuje- jak coś to też priv GRZEJNIKI - taki system z podłogówką rok temu zastosował mój tato - tak samo słuchał baranów(prawdopodobnie) jak Ty, no i... teraz żałuje Ale co ja mu poradze... Edytowane 4 Stycznia 2013 przez rosomakx4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 04.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 I prośba na jakieś namiary na firmy sprzedające i instalujące pompy ciepła na Śląsku ? Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybiakd 04.01.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 dzięki za wszystko, mam jeszcze pytanko z podłogówki najlepiej ciepło będzie przewodzić kafle, gres? a co z np. panele podłogowe? chyba w salonie czy sypialni wolałbym właśnie panele podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam34 04.01.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Napisał szybiakd I prośba na jakieś namiary na firmy sprzedające i instalujące pompy ciepła na Śląsku ? Potwierdzam GHS Krakowski Tomasz z Rudy Śląskiej - sprawdzona firma i polecam ten namiar dzięki za wszystko, mam jeszcze pytanko z podłogówki najlepiej ciepło będzie przewodzić kafle, gres? a co z np. panele podłogowe? chyba w salonie czy sypialni wolałbym właśnie panele podłogowe Najlepiej przewodzi kamień naturalny, potem kafle a drewno czyli panele najgorzej ale też daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.01.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 dzięki za wszystko, mam jeszcze pytanko z podłogówki najlepiej ciepło będzie przewodzić kafle, gres? a co z np. panele podłogowe? chyba w salonie czy sypialni wolałbym właśnie panele podłogowe Tam gdzie chcesz panele, to tam je daj. Nie ogladaj sie za mocno na to, ze masz podlogowe. Roznice w poziomie grznia podlogi sa w praktycznym uzytkowaniu niezauwazalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts