Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie do końca rozumiem

szybiakd

Recommended Posts

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sam nie wiem, ale tak mi ktoś podpowiedział. Może łóżko zasłaniając podłogę wpłynie na temp w sypialni. Może po prostu nie spodoba się komuś spanie w pomieszczeniu z podłogówką?

Skoro masz podejscie zrobione to wpozadku, ktos zrobil ty zaplaciles i oki .O luzko sie nie martw podlogowka jak dobra to da rade,sama taka ozdoba sypialni nie ogrzejesz- no chyba ze zonka lubi duuuuzo ciepla to podjedziesz pod kolderke i tez bedzie oki;)

Ja mam wszędzie podłogówkę - dodatkowo w wc i łazience drabinki i w garażu grzejnik a na poddaszu ścienne na jednej wewnętrznej ścianie rozdzielającej dwie sypialnie. Ścienne jest w rozstawie co 17cm i do wysokości 1,5m od podłogi (daje to 30% powierzchni tej co podłoga sypialni). Oczywiście w tych sypialniach są też podłogówki bo ma tam być podłoga drewniana.

ścienne jest nie fajne bo podnosi temperaturę ściany .Rośnie dt i więcej ciepła ucieka.A prawidłowo to głównie ściany zewnętrzne

A co złego w tym że ściany grzeją? gdzie ucieka więcej ciepła? Mam ścienne w salonie i łazienkach i zwłaszcza w łazienkach bardzo bym polecał

W salonie nie odczuwam specjalnie a nigdy nie zakręciłem bo nie widzę powodu, w sumie to duża powierzchnia do grzania (5,8x7) ale na kamerze widać że ściany nie grzane mają temp ok 6-7 st niższą - tak więc sporej wielkości "grzejnik" w ścianie nośnej wewnętrznej z silki 24 cm - powinien dużo akumulować w nocnej taryfie ;)

CO DO GŁÓWNEGO WĄTKU

Jesteś ze śląska, ja jestem z oklic Gliwic, blisko zjazdów z A1 i A4 więc dojazd też masz prosty

Jak chcesz to wbijaj do mnie na budowe to zobaczysz co i jak w realu z pompą i podłogówką, ogrzewaniem ściennym itd, konkrety na priv

CO DO FIRMY- ja kupiłem swoją PCi w GHS-Polska z Rudy Śl i w sumie jest to jeden z 3 wykonawców których polecam z całego okresu budowy

Wydaje mi się że konkretniej się dogadać nie byłbym w stanie, ale kto wie, nie reklamuje, ale polecam bo solidnych na rynku niestety brakuje- jak coś to też priv

GRZEJNIKI - taki system z podłogówką rok temu zastosował mój tato - tak samo słuchał baranów(prawdopodobnie) jak Ty, no i... teraz żałuje

Ale co ja mu poradze...

Edytowane przez rosomakx4

Napisał szybiakd

I prośba na jakieś namiary na firmy sprzedające i instalujące pompy ciepła na Śląsku ?

Potwierdzam GHS Krakowski Tomasz z Rudy Śląskiej - sprawdzona firma i polecam ten namiar

dzięki za wszystko, mam jeszcze pytanko z podłogówki najlepiej ciepło będzie przewodzić kafle, gres? a co z np. panele podłogowe? chyba w salonie czy sypialni wolałbym właśnie panele podłogowe

Najlepiej przewodzi kamień naturalny, potem kafle a drewno czyli panele najgorzej ale też daje rade

dzięki za wszystko, mam jeszcze pytanko z podłogówki najlepiej ciepło będzie przewodzić kafle, gres? a co z np. panele podłogowe? chyba w salonie czy sypialni wolałbym właśnie panele podłogowe

Tam gdzie chcesz panele, to tam je daj. Nie ogladaj sie za mocno na to, ze masz podlogowe. Roznice w poziomie grznia podlogi sa w praktycznym uzytkowaniu niezauwazalne.