piogron 04.01.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 W trakcie tynkowanie tynkarze zniszczyli mi powłokę na osłonkach od prowodnic przy oknach przesuwnych.Jest zdrapany lakier.Czym to pomalować, nigdzie nie mogę znaleźć takiego koloru. A może gdzieś można kupić takie osłonki plastikowe firmy Roto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.01.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Hmm... Roto ma swój skle internetowy - może tam spróbuj... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 04.01.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Niestety w ich sklepie nie ma tego w asortymencie. Spróbuje do nich napisać. Przydałby się chociaż jakiś spray w takim kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 04.01.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Niestety w ich sklepie nie ma tego w asortymencie. Spróbuje do nich napisać. Przydałby się chociaż jakiś spray w takim kolorze. Roto jest hmm... mało "user friendly" jeśli chodzi o kontakt i doradztwo. Zamieść jakąś fotkę (była jakiś czas temu zmiana kształtu zakończeń) a postaram się pomóc, chodzi tylko o zakończenia osłony czy też o samą osłonę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 05.01.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jutro postaram się zamieścić zdjęcia, chodzi o plastikowe końcówki. Mam dwie przesuwki i najlepiej byłoby gdyby dało rade załatwic wszystkie 4-y koncówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.01.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Roto jest hmm... mało "user friendly" jeśli chodzi o kontakt i doradztwo. Zamieść jakąś fotkę (była jakiś czas temu zmiana kształtu zakończeń) a postaram się pomóc, chodzi tylko o zakończenia osłony czy też o samą osłonę? No dobrze. Przyznaję, że celowo wskazałem opcję sklepu internetowego z pełną świadomością, że oni są tacy sobie w kontaktach. Ale ten sklep to już postęp, bo nie chcę wierzyć że chcieli tylko dorównać konkurencji:) Ale kropla drąży skałę i taki mały strumyczek skierowany w ich stronę ma szansę kiedyć pomóc także nam:) Piogron, nie pisz - bo sucho odpowiedzą "brak w ofercie". Zadzwoń, bądź wytrwały, jak trafisz na człowieka to może szybko załatwisz tą sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 06.01.2013 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Wklejam zdjęcie, byłbym wdzięczny gdyby dało się coś zrobić. W sumie to do końca nie wiem jaki to kolor, szampański, koniakowy czy jakis brąz malowany proszkowo. Najgorsze w tym,że okna były oklejone i te oslonki tez a tynkarez jak sprzatali to zerwali tasmy i chyba je czyscili czyms, pewnie nożem.Z tyłu są jakieś dwa numery, nie wiem czy są istotne ale: 0545562594 http://images50.fotosik.pl/1807/6847c1ddf5584844med.jpg Edytowane 6 Stycznia 2013 przez piogron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 06.01.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Jeśli zdjęcie nie przekłamuje to jest oliwka (wg Roto jasny brąz ) symbol 05.3 , stary model osłony. W tygodniu dowiem się ile taka radość kosztuje, ceny dotyczą kompletnych zestawów do HKS a takie pojedyńcze elementy to trzeba trochę podrążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 06.01.2013 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Byłbym bardzo wdzięczny, potrzebowałbym dwa lewe i dwa prawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 08.01.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Możesz takie elementy bezpośrednio zamówić w Roto. Nie będzie to tanie i trzeba trochę poczekać. Jak chcesz zrobić to tanio to weź ten element i w sklepie specjalistycznym z lakierami kupisz podobny bardzo lakier i możesz je po prostu pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 08.01.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Możesz takie elementy bezpośrednio zamówić w Roto. Próbowałem ale odesłali mnie do serwisantów, dzwoniłem w kilka miejsc ale Ci nie mają takich osłonek i nie za bardzo ktoś chciał się tym zainteresować. Odesłali mnie do firmy gdzie kupilem okna, ta znowu zerwala umowe z producentem (pewnie było odwrotnie) i nie chce mi podac namaiarów na firme, któa wyprodukowała moje okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 09.01.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Uwierz mi możesz zamówić w Roto, ale faktycznie nie jest to dla nich atrakcyjne zamówienie więc cię zbywają. Tak jak napisałem jak będziesz zdecydowany zamówić to zamówisz ale cena może być zaporowa/ zniechęcająca . Dlatego jak nie " możesz patrzeć " na te zarysowania to je po prostu pomaluj i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 09.01.2013 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wklejam treść odpowiedzi z Roto:"Dzień dobry, Sklep Intrnetowy firmy Roto-Frank Okucia Budowlane Sp. z o.o. jest dedykowany dla tych firm serwisowych z którymi Roto ma podpisaną umowę. Jesteśmy hurtownią i unikamy sytuacji w której bylibyśmy konkurencją dla naszych Klientów."Czyli gdzie mogę to zamówić, dokładnie gdzie w Roto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 09.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Piogron, poczekaj trochę, za kilka dni będę się mógł tym zająć, o ile dobrze pamiętam to cena jednego kompletu w lakierach eloksylowanych to 9-10 euro netto.....? Jak będę pewien ceny i dostępności odezwę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) Piogron, słuchaj się IVO - wie co mówi. Chyba przeżyjesz te parę dni z porysowanymi osłonkami? W sumie to i tak są beee, więc idz do sklepu z lakierami (moze auto lakierami) i dobierz kolor. Spray to koszt 10-20zł. Może się uda Ci się to pomalować (mi takie próby wychodzą tak sobie, ale co Ci szkodzi;) Ps. A nie mówiłem by nie pisać a dzwonić i rozmawiać z jakimś konkretnym człowiekiem? Mailem można spławić niemal każdą niewygodną sprawę, ale jak już ktos zadzwoni, to nie każdy ma tyle silnej woli by odmówić - to takie moje wnioski z autopsji Edytowane 10 Stycznia 2013 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 10.01.2013 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dzięki jasne,że poczekam cierpliwie ile będzie trzeba. Do tej ceny dołoże jeszcze flaszkę dla Ciebie IVO333. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts