Yaa 05.01.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Pytanie do tynkarzySpotkałam się z opinia ze jest problem z tymi tasmami przy oknachi ze podobno nie nadają się do mokrych tynkow. Ze tynk się może nie trzymać przez te taśmy, szczególnie na górze itp. Czy tak jest rzeczywiście ?Czy trzeba glify wykanczac płyta gipsową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 05.01.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Pytanie do tynkarzy Spotkałam się z opinia ze jest problem z tymi tasmami przy oknach i ze podobno nie nadają się do mokrych tynkow. Ze tynk się może nie trzymać przez te taśmy, szczególnie na górze itp. Czy tak jest rzeczywiście ? Czy trzeba glify wykanczac płyta gipsową ? Taśmę wystarczy od spodu i od zewnętrznej strony przetrzeć gipsem a jeszcze lepiej klejem do styropianu i po wyschnięciu śmiało można tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 05.01.2013 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jak to przetrzec od spodu ? Tzn nie przyklejac jej klejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 05.01.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jak to przetrzec od spodu ? Tzn nie przyklejac jej klejem ? Klej który jest już fabrycznie na taśmie podczas nakładania tynku lub gdy dostanie wilgoci odkleja się wraz z taśmą... Jeżeli zrobisz tak jak pisałem wcześniej wszystko będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Z taśmami największy problem jest taki, ze jak budowlańcy dotkną tłustymi rękami, to się potem nie chcą trzymać i odklejają się. I niewiele ekip potrafi je porządnie zamontować. Także jak masz np zaufanego kierownika budowy, to lepiej poproś, zeby monterów dopilnował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts