mtsw466 06.01.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam, na wiosnę planujemy postawić drewutnie z pozostałości po budowie. Chcemy pomalować drewutnie na szaro. ściany zewnętrzne chciałem zrobić z podbitki świerkowej surowej. Czy trzeba jakoś wcześniej napuścić - zaimpregnować deski przed malowaniem? Gdzieś czytałem żeby ujednolicić powierzchnię przed ostatecznym malowaniem żeby równo piła farbę. No i jakimi farbami malować warstwę ostateczną, czy może to być chlorokauczuk czy coś innego? Chodzi nam o jasno szary kolor domku a taki widziałem tylko wśród farb chlorokauczukowych. Dzięki z góry za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 02.06.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Witam, szary kolor drewna to coś, czego chyba nie sposób uzyskać na naszym rynku budowlanym. Wiem to z doświadczenia. Miałem ochotę na drewutnie a kolorze antracytowym. Skusiłem się na farbę Tikkurila z mieszalnika. Niestety, kolory z folderu nie sprawdzają się na drewnie. Jeśli chodzi o przygotowanie desek to nie jest wymagane. Obecnie dostępne lakiero-bejce rozwiązują temat impregnacji i barwienia. Chlorokauczuk na drewno absolutnie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts