tomorr 07.01.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dzień dobry, Zakładam temat w tym dziale, ponieważ mój problem jest związany z małym remontem.Mam łazienkę wykończoną czarnym i białym marmurem.Problem polega na tym, że użyłem do mycia dużej szyby i detali (panel prysznicowy itd.)płynu Sann Profi Czysta kabina prysznicowa, który wyżarł kamień.Na białym marmurze nie widać tak bardzo zmatowienia jak na czarnym (zwłaszcza pod światło).Nie da się niczym tego zmyć ani zetrzeć.Co mogę teraz zrobić? Jak uratować kamień. Problem jest dość beznadziejny ponieważpodłoga i kabina wyglądają okropnie (jakby były koszmarnie brudne).Wieczorem mogę zamieścić zdjęcia.Pozdrawiam Skład:Kwas cytrynowy, sól sodowa kwasu 3-chloro-2-hdyroksy-1-propanosulfonowego,etoksylowany, różne stężenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 07.01.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Marmur to wapień metamorficzny, "troszkę" różni się od zwykłego wapienia, ale kwasem go traktować nie można...Wrzuć foty najlepiej makro, bo jeśli są wżery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomorr 07.01.2013 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Tak, wrzucę zdjęcia wieczorem, składu nie było na etykiecie,co oczywiście nie zwalnia mnie z myślenia, aczkolwiek nawet nie przyszło mi do głowy, że środek do mycia łazienek może wykonać takie zniszczenia. Czy można to spolerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 07.01.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Myślę, że coś da się zrobić. Tylko kamieniarzy nie pytaj, bo będziesz musiał zawieźć im płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomorr 07.01.2013 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dziękuję za słowa otuchy do wieczora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomorr 07.01.2013 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Wstawiam fotografie jak sprawa przedstawia się pod światło. http://s14.postimage.org/7ud73321t/P1070839.jpg http://s7.postimage.org/5oo4rfipn/P1070841.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 07.01.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ja bym ratował sprawę pastą polerską lekko ścierną, tylko obawiam się, że do marmuru nie dostaniesz, raczej samochodowa wchodzi w grę. Ale to moje zdanie. Można też spróbować w mało widocznym miejscu wysoką gradacją papieru wodnego tak ok, 2000, oczywiście to na mokro. Jeśli można wypolerować porysowaną szybę samochodową, to marmur tym bardziej się podda. Możesz jeszcze spytać o środki których używają kamieniarze. Pierwszy temat z googli http://szlifowaniemarmuru.blog.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomorr 07.01.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dziękuję za informację, niestety nie jest to wżer, który czuć palcami obawiam się, że jest to już w strukturze kamienia.Pasta polerska lekko-ścierna nic nie dała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
best kierbud 09.01.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Samemu nie dasz rady. Zatrudnij kamieniarza, zrobi tak że mucha nie siada. Położy żywicę, wypoleruje itp. Kamień jest nieśmiertelny:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 09.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 znajdż speca od krystalizacji kamienia. wygoogluj sobie, poczytaj i działaj. I na przyszłość. Żadnych kwaśnych preparatów do marmuru!! Każdy preparat do mycia, czyszczenia i pielęgnacji łazienek i urządzeń w nich znajdujących się, jest preparatem kwaśnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wygląda to dość masakrycznie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomorr 14.01.2013 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Dziękuję za wszystkie rady. Mam już jakiegoś człowieka od kamienia.Jestem z nim umówiony w tym tygodniu.Mam nadzieję, że mi pomoże. Najgorsze, że czarna kabina cała też jest "załatwiona". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CERAMIXT 15.01.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Wstawisz pozniej rezultaty i technike zastosowania przez kamieniarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomorr 15.01.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Tak, wstawię rezultaty, co do krystalizacji była robiona wcześniej.Na dzień dzisiejszy, czekam na specjalistę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts