asica25 06.04.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 My płacilśmy 300 zł za wytyczyczenie osi budynku ( w sumie 6 punktów) i ustalenie wysokości piwnicy, ale ta cena to po znajomości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 07.04.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam po raz kolejny szukam osób budujących Miniaturkę N archonu /archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-miniaturka-n/m4e2426dcaa0e8 jak do tej pory nie znalazłam kogoś kto by budował taki mały domek Jak wy ja również czekam na sprzyjającą pogodę......niech ta zima się już zakończy bo człowiek chciałby pokopać w ziemi a tu nic z tego Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beerboobs 07.04.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Z której hurtowni bierzecie materiały? solid bud nie polecam Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez beerboobs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alvaroalvaro78 08.04.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Do alvaroalvaro78 my tez budujemy jonagoldy w odbiciu lustrzanym, zamiast garazu pokój, G2 wolnostojący.Zapraszam na priva:bye: A nam kierownik zaproponował żeby nie iść do geodety wytyczyc działkę tylko on sam z ekipą(mamy wznowione słupki graniczne no i chyba na tej podstawie).Zgodzić się czy jednak lepiej te 1000 zł geodecie. U nas śnieg, mokro i co kto chce, chyba dopiero w maju coś wykopiemy:no:Dobrze,że w tym roku duzo nie planujemy,ale w przyszłym roku to będzie stres z taką pogodą,jeśli zachcemy się wprowadzic pod koniec roku... Więc budujemy podobny domek (my tą wersję z G2 zespoloną z domem) - Rozeznawaliście już ekipy ? Ile wam powiedzieli ? Ja dziś będę jechał do drugiej z ekip i zostawię im projekt do kosztorysu. Pierwsi krzyknęli mi 43k od początku do dachu z papą... Dużo ?? Wypowiedzcie się. Domek po przesunięciu ściany ~175m2 parterówka. Oto projekt: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-jonagoldach-g2-termo/m1001f9617859d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica25 08.04.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Moje wieści z placu boju:)W końcu dzisiaj zaczęło się u nas wielkie murowanie:)Chłopaki z ekipy wypoczęci po długiej zimie wymurowali wszystkie bloczki, prysnęło dziś aż 10 palet:)Jutro cd:)Aż miło popatrzeć jak nad piwnicą coś się pnie do góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 08.04.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Chyba nie dużo, my na razie za murowanie garaż G2oddzielny, piwnica i fundamenty ok.15, drugie tyle w przyszłym roku.Ale dach to juz inna ekipa i co innego.Wg kosztorysu dach kryty dachówką ceramiczną ok 60 tys!!!Nie wiem jak to udźwigniemy, ale to dopiero w przyszłym roku, jak doczekamy:) Malbork, bylismy nie ma to jak zamek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alvaroalvaro78 08.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 43k zł z deskowaniem i papą , położenie dachówki i rynien dodatkowa kasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beerboobs 09.04.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Moje wieści z placu boju:) W końcu dzisiaj zaczęło się u nas wielkie murowanie:)Chłopaki z ekipy wypoczęci po długiej zimie wymurowali wszystkie bloczki, prysnęło dziś aż 10 palet:)Jutro cd:)Aż miło popatrzeć jak nad piwnicą coś się pnie do góry:) Gratulacje ! ilu chłopa robi, e tak prą do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica25 09.04.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dzisiaj i wczoraj było ich sześciu, robią naprawdę szybko. Garaż dwustanowiskoowy już jest wymurowany i prawie połowa parteru. Jutro będą stawiać najprawdopodobniej komin od kominka i kończyć parter:)Kurczę nie umiem tutaj wstawić dziennika budowy i zdjęć ale pracę posuwają się naprawdę bardzo szybko do przodu..... w końcu:)Dodam, że budują z ytonga a ten materiał stawia się podobno błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
storrada 09.04.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 43k zł z deskowaniem i papą , położenie dachówki i rynien dodatkowa kasa... Witam! mam pytanie odnośnie cen - budujemy domek 8 na 10 m. 131 m.2 prostokąt (dach dwuspadowy) z porotermu gładzonego. Budujemy w Opolu. Nasz kierownik budowy umówił nas z firmą, która za stan surowy otwarty policzyła nam 41 000, z tym, że u nas dźwig nie wiedzie na działkę więc cegły muszą sami przenosić. I tu moje pytanie, czy to jednak trochę nie za dużo. Interesuje mnie w szczególności, ile płacicie za 1m.2 ściany nośnej a ile za działówkę, i czy wasi wykonawcy liczyli koszt postawienia ściany na piętrze drożej niż na parterze? u nas np. koszt wykonania ściany nośnej 25 cm policzyli na parterze 50 zł./metr a na piętrze 55/metr, za ścianę działową 12cm 45 zł. parter 47 - piętro, za wykonanie komina prefabrykowanego z czapą liczą 1300, za schody zewnętrzne 1500, za 1m2 stropu teriva z podciągami i wieńcami 90 zł./metr, wykonanie słupów i wieńców w ściankach kolankowych 72 zł./metr, wykonanie ścian fundamentowych 60 zł/metr, zasypka stan 0 -63zł.m3 napiszcie proszę, czy to dobre ceny, bo chcę z nimi negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 10.04.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Mogę podać Ci ceny dla orientacji jakie były w opolskim w 2010 r.(było bardzo drogo w porównaniu do innych województw),ale z tego co się orientuję to robocizna trochę staniała.Dom po zewn. 882x882 i tak SSO 25500zł(-wykop i zasypanie koparką -1500zł.,stan 0;wymurowanie ścian ,izolacja docieplenie , rozłożenie rur ,oraz zalanie płyty-6000zł,parter ;ściany zewn., wewn.i komin-6000zł.,strop winerberger i schody żelbetowe 6500zł.,poddasze; szczyty ,ś.działowe,komin i wieniec 5500zł.),za wymurowanie komina z klinkieru już na zewnątrz ok.3zł/1 szt.,dach cieśla 7tyś.i dekarz 7 tyś.. i schody zewn. do budynku 1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beerboobs 10.04.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Dzisiaj i wczoraj było ich sześciu, robią naprawdę szybko. Garaż dwustanowiskoowy już jest wymurowany i prawie połowa parteru. Jutro będą stawiać najprawdopodobniej komin od kominka i kończyć parter:)Kurczę nie umiem tutaj wstawić dziennika budowy i zdjęć ale pracę posuwają się naprawdę bardzo szybko do przodu..... w końcu:)Dodam, że budują z ytonga a ten materiał stawia się podobno błyskawicznie. Z takim tempem, w czerwcu sie wprowadzisz . U mnie ruszło 3 dni i majster się rozchorował...;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_stok 10.04.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Co do kosztów jedna ekipa wyliczła nam za każdy etap oddzielnie inni podawali łacznie i rozbierzność była duża...od 50 tys netto do 35 brutto - ceny Białostockie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 10.04.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Moje wieści z placu boju:) W końcu dzisiaj zaczęło się u nas wielkie murowanie:)Chłopaki z ekipy wypoczęci po długiej zimie wymurowali wszystkie bloczki, prysnęło dziś aż 10 palet:)Jutro cd:)Aż miło popatrzeć jak nad piwnicą coś się pnie do góry:) Jak miło słyszeć, że ktoś już zaczął. Może pójdzie za Wami reszta bocianków Zawsze ktoś musi być pierwszy, a potem to już poleci Mój murarz mówi, że za kilka dni może zaczynać. Już nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 10.04.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 U nas strop już ułożony, teraz kręcą schody na górę. Więcej z tym stropem roboty niż z murowaniem całego parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alvaroalvaro78 10.04.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Dziś odebrałem mapę do celów projektowych - cena 700 zł brutto - wypowiedzcie się ?? Pytałem się już o tyczenie pod fundamenty to powiedział mi 400 zł ceny wydają się być OK co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 10.04.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Dziś odebrałem mapę do celów projektowych - cena 700 zł brutto - wypowiedzcie się ?? Pytałem się już o tyczenie pod fundamenty to powiedział mi 400 zł ceny wydają się być OK co ?? Też za mapę płaciłam 700 tyle, ze w zeszłym roku. O wytyczanie zapytałam i u mnie tak jak we wcześniejszych postach liczą od wytyczanego narożnika (czy tam słupka jak mi geodeta powiedział ) i za każdy 100zł. U nas 7 rogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 10.04.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Z tym prądem to jest loteria , ale bardzo rzadko chyba się zdarza ja bynajmniej nie słyszałem żeby od razu mieć prąd na zwykłej taryfie, energetyka musi nas trochę podoić z kasy. Jakby to człowiek ważniejszych wydatków nie miał wczoraj był mąż w energetyce w zielonej górze i nie ma szans na normalną taryfę ...trzeba wykupić prąd budowlany i postawić dodatkową szafkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alkasta 11.04.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ufffffff.... Zaczęło się. Koparka ruszyła, geodeta zaraz będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.04.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A u mnie "robi się" płyta. W dwa dni ekipa wymieniła i zagęścila grunt pod płytą, ułożyła kanalizację, zalała wzystko warstwą chudziaka. Sąsiedzi są pod wrażeniem Co mnie pozytywnie zaskoczyło, to wręcz wzorcowa punktualnośc ekipy i wszystkich dostawców. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts