SGS2013 12.05.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Proponuję zajrzeć na "białą" listę polecanych wykonawców:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48916-Warszawa-i-okolice-bia%C5%82a-lista/page166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 12.05.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 proszę bardzo, dorzucam też zdjęcia kominów i z bliska struktury tynku. [ATTACH=CONFIG]188409[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]188410[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]188411[/ATTACH] Dzięki,my robimy słupy wylewane w szalunkach, ale te Twoje też ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario430 13.05.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witaj! Odpowiedź na to pytanie nie jest łatwa. Nie mając przed sobą choćby rzutów i przekrojów budynku. Generalnie , tak z "palca: wydaje się, że to masz tanią wycenę tych robót. Same ceny robót zależą bardzo od regionu w którym się buduje. Rozpiętości robocizny są dość duże. Pozdrawiam! Wiem, że nie jest łatwa, ale dziękuję za wyrażenie zdania. W międzyczasie dostałem 2-gą wycenę i różnica wychodzi konkretna tylko w zakresie dachu. Ta 2-ga firma wyceniła go bowiem na 23 tys. Ciekaw jestem skąd aż taka rozbieżność, narazie usiłuję dowiedzieć się na ile obie firmy oszacowały jego powierzchnię, bo coś czuję, że to z tego może wynikać. No cóż pożyjemy ,zobaczymy Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 13.05.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Mario gdzie Ty budujesz? Jakoś mało Ci liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario430 14.05.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Mario gdzie Ty budujesz? Jakoś mało Ci liczą To żart, nie? A tak na poważnie to nie wydaje mi się, żeby to była niska wycena. Wszędzie, gdzie czytam to SSO wychodzi przeważnie poniżej 50tys. Buduję na Śląsku Cieszyńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 14.05.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Mario430, znajomi w tamtym roku się wbudowali w okolicach Pszczyny i ekipie płacili:12 tys. fundamenty (nie wiem czy drenaż też w to wchodził czy nie)12 tys. parter12 tys. strop drewniany/dach płaskiDom parterowy ok. 200m2 Edytowane 14 Maja 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario430 14.05.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Mario430, znajomi w tamtym roku się wbudowali w okolicach Pszczyny i ekipie płacili: 12 tys. fundamenty (nie wiem czy drenaż też w to wchodził czy nie) 12 tys. parter 12 tys. strop drewniany/dach płaski Dom parterowy ok. 200m2 No to wycenę mamy bardzo zbliżoną, moja chałupa ma ok. 190m2 netto. A może mi powiedzieć ile ich wyszedł dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 14.05.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Mario po pierwsze to nie żart, po drugie wcale nie uważam, że to aż tak mało! TYlko u nas (woj. to samo;) ) wstępne wyceny na SSO domku (ok 100m parterowego) były na 60-70tys. , kolejne ok 50, a jak się zeszło do ok 40-45 to nieniektózy skomlą, że po kosztach będą robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 14.05.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 dzisiaj zaczęliśmy wreszcie budowę domu zapraszam na fotki do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 14.05.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Mario, dach to u nich stropodach na drewnianych belkach, więc strop i dach to u nich jedno i to samo: 12tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska1719510256 14.05.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Zaczalem w marcu, potem przerwa, ale obecnie dekarze juz klada dachowke, za chwile bedzie SSO! Podobnie jak u nas zaczęliśmy na koniec lutego, a teraz zbliżamy się do blachodachówki. Cały dach zadeskowany, część zafoliowana. Jednocześnie my i tynkarz czekamy na montaż okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 15.05.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witam serdecznie, Rozpoczynam budowę na początku czerwca w Borowinie, gmina Konstancin-jeziorna, południowe okolice wwy. Mam ekipę murarską, kierownika budowy, pozwolenie na budowę i niewiele więcej. Media w warunkach technicznych, realnie za rok-półtora, więc szukam wykonawcy studni i czekam na warunki techniczne przyłączenia prądu na cele budowy. Jestem przed pierwszymi zakupami materiałów. Dom wg projektu indywidualnego, wymarzony od lat z poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony, 215m z garażem. Bryła prosta, ale nie za prosta, funkcjonalna, dostosowana do naszych potrzeb i warunków na działce. W tym roku planuje stan surowy, jak się uda z dachówka i stolarką, w wersji minimum bez. Byłoby miło uporządkować też działkę pod kątem przyszłego ogrodu. pozdrawiam wszystkich Budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 16.05.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Witam serdecznie Więc i u mnie się zaczęło dzisiaj koparka ruszyła do dzieła Jak już wspominałam budujemy w/g projektu archonu miniaturkę n odbicie lustrzane . W sobotę geodeta " łapie" poziom fundamentów i do dzieła. W tym roku planujemy postawienie postawienie pierwszego poziomu wraz ze stropem no chyba że wydarzy się cud ...może jakaś wygrana w totolotka ...to będziemy wspinali się w górę no ale na to nie liczę bo żeby wygrać trzeba grać Budujemy w okolicach Zielonej Góry może jest na forum jakiś sąsiad Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lustrzana 17.05.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Dzień Dobry Wczoraj zalaliśmy płytę, drewno zamówione, ciąg dalszy za jakieś 2-3 tygodnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 17.05.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 lustrzana po ile drewno zamawilaiście? dorota7602 - u nas podobnie, jak w totka wygramy pniemy się odrazu w górę lubiębudować - nick masz powalający , całkiem fajne plany macie... powodzenia! czy zbroicie płytę wylaną na gruncie? jakie u Was są ceny stali? 6 i 12? jak tu sie kurde pogrubia tekst? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 19.05.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 U nas już konstrukcja dachu stoi i prace stanęły bo czekamy na transzę z banku żeby kupić zarezerwowaną dachówkę:/ nie lubię takich przerw w trakcie roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 20.05.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam serdecznie, Rozpoczynam budowę na początku czerwca w Borowinie, gmina Konstancin-jeziorna, południowe okolice wwy. Witaj, My też będziemy budować na południe od Warszawy. Gmina Prażmów, niedaleko Ciebie. Czy u Was też tak mokro? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 20.05.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 mam tą działke od niemal 5 lat, i w tym roku było rekordowo mokro (w skali owych 5 lat) - woda na początku kwietnia była blisko powierzchni. Teraz do 1,20 nie ma, głębiej nie widzę. Geolog w raporcie napisał, że warunki średnie... szkoda, że nie wspomniał, ze w październiku są zawsze lepsze niż wiosną w każdym razie, na wszelki wypadek zrobie drenaż opaskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 20.05.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 U nas woda jeszcze wyżej I też na jesieni dużo lepiej niż na wiosnę. Ja się boję drenażu opaskowego, żeby mi w nim woda nie stała A z fundamentami uciekamy w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 20.05.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ponawiam pytanie o cenę stali 6, 10 i 12? forumki po ile u was chodzi tona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts