kajwroclaw 14.02.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 My jesteśmy na północ od Warszawy A wróćmy do zadanego wcześniej pytania o termin rozpoczęcia Waszych budów. Kiedy ruszacie? Czekacie na zupełnie dodatnie temperatury? w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 14.02.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 niestety dopiero czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorza77 15.02.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam wszystkich serdecznie:) Przeczytałam całe Bocianki i nie znalazłam nikogo kto rozpoczyna budowę w Wawrze, a może przeoczyłam? Ja dopiero rozpoczynam walkę z urzędami. Otrzymanie warunków zajęło nam 5 lat, mam nadzieję, że pozwolenie będzie szybciej. Niestety urząd w Wawrze należy chyba do najgorszych w Warszawie. Będziemy budować Diego z Archipelagu. W poniedziałek składam podania o przyłącza. Chcemy w tym roku zrobić przynajmniej piwnice ale jak tak śledzę forum i dzienniki budowy to strach mnie ogarania, że nie podołam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgagaxxl 15.02.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 witam w poniedziałek odbieram warunki więc ruszamy temat zmian w projekcie przemyślany pl budujemy w Lulkowowie 7 km od Torunia aktualnie czytam forum dotyczące budowy tego projektu na forum kuratora dołącza do "banków 2013" ......... i powodzenia nam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgagaxxl 15.02.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 matko trochę techniki i wypisuje głupoty ...... mój komputer oczywiście ,a gdzie dom zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lustrzana 15.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A ja rozmawiałam z urzędem i 5.03 PnB nam się uprawomacnia. Jeszcze ostateczna decyja odnośnie technologii, kosztorys i droga przez banki...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 15.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A ja rozmawiałam z urzędem i 5.03 PnB nam się uprawomacnia. Jeszcze ostateczna decyja odnośnie technologii, kosztorys i droga przez banki...) Super ! PS. jeśli będziecie się decydowali na Ytonga albo Silkę... daj znać to załatwię wam dodatkowy rabat (niezwiązany z tym ile wynegocjujecie w hurtowni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana_7 16.02.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 PS. jeśli będziecie się decydowali na Ytonga albo Silkę... daj znać to załatwię wam dodatkowy rabat (niezwiązany z tym ile wynegocjujecie w hurtowni) Jeśli mogę zapytać to jaka cena tego Ytonga? i w jakiej okolicy? My dopiero wczoraj złożyliśmy dokumenty o wydzielenie działki i warunki zabudowy, więc nie wiem czy w tym roku ruszymy z budową...chyba uda się tylko fundamenty wylać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 16.02.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 nie mówię o cenie ... bo tą każdy negocjuje sobie sam w hurtowni... tylko o dodatkowym rabacie w programie Kompas Budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.02.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Super ! PS. jeśli będziecie się decydowali na Ytonga albo Silkę... daj znać to załatwię wam dodatkowy rabat (niezwiązany z tym ile wynegocjujecie w hurtowni) O to bardzo ciekawe W środku ściany działowe ma właśnie z silki I jest tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJMazi 16.02.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Kompas budowy a to ciekawe. Witam all czytam czytam i czytam. Powodzenia dla tych co startują na wiosnę. Ja nie wiem czy dam radę w tym roku. Teraz załatwiam podział na działki Dalej pozwolenia na budowę na 3 działki. Weselisko sierpień I co będzie dalej nie wiem chciałem w 2014 wiosną ale przeraziło mnie to że zniknie ulga na materiały budowlane. Nie wiem co zrobię planujemy projekt Dom w żurawkach Woj Opolskie Ale boję się że ten rząd doprowadzi do tego że kupię mieszkanie w bloku czego bym nie chciał bardzo , tym bardziej że będę miał działkę fajnią bez kosztów. Przewidywany budżet to ok 280 000 tys już prowadzę rozmowy z 2 firmami celem negocjacji cen. Jeśli chodzi o materiał to ściany ytong 36,5 W mojej okolicy wszyscy budują z (porotherm) a zapytam : Wieszał ktoś meble na tym hehe nie jeden stukał się w głowę Nie ważnie każdy wybiera materiał do jakiego przekonuje go ekipa i to co wyczyta. Wiekszości z nas to młodzi ludzie i nigdy nas nie interesowało budownictwo. Nie raz decyzje podejmujemy po jednej opini. A szkoda ja cały czas czytam i myślę i oglądam co dla mnie będzie naj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajowa 17.02.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Witam się i ja Z mężem planujemy budowę wymarzonego domu na wiosnę. Pozwolenie na budowę dostaliśmy w październiku 2012 i myśleliśmy, że uda nam się załapać na Rodzinę na Swoim, jednak prace geodezyjne związane z podziałem działki baaaardzo się przedłużyły i niestety z kredytem nie wyszło. Ekipę mamy wybraną, pozostał bank i ruszamy. Powodzenia dla innych Boacianków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJMazi 17.02.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Nie rób tego błędu,chodzi o ścianę 1W,ściana 2W wyjdzie taniej i cieplej. Jeśli BK to odmiana 600,400 jest miękka jak... Myślałem o odmianie 350 klasa gęstości. Nie wiem co robić nikt mi dobrze nie może tego uzasadnić dla czego nie ytong i zdania sią bardzo podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuteq 17.02.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Mam pytankodostałem oferte na mat. do budowy swojego Z7silka 24/24 kl. 15 - cena netto 2,62/sztsilka 12/24 kl 15 - cena netto 1,62/szt.oraz suporex odmiana 700590/240/240 cena netto - 6,78590/240/120 cena netto - 3,39czy to dobra oferta cenowa- cena dla woj. zach-pom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawanna 17.02.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Myślałem o odmianie 350 klasa gęstości. Nie wiem co robić nikt mi dobrze nie może tego uzasadnić dla czego nie ytong i zdania sią bardzo podzielone. Mi doradzono na ściny zewnętrzne i wewnetrzne odmianę 600 Ytonga, wg kier-buda i wykonawcy 400 jest cieplejsza, ale też bardziej "miękka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica25 17.02.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Słyszałam podobną opinię na temat ytonga 24 400 i 600 (no i kolejny dylemat czy lepiej ten twardszy czy cieplejszy?) U nas hurtownie cenią sobie ytonga 24 (600) po 8,3 brutto z dowozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza vs Krzysiek 17.02.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Witam. My zaczynamy na wiosnę. Własnymi siłami co tylko się da. Projekt indywidualny zlecony. Bardzo podobny do projektu C109 z tym że podpiwniczony z wielkim jedno pomieszczeniowym poddaszem . Etap to projektowanie i PnB. Wszystko załatwia projektant. Za swoje ile się da w tym roku. Plan to SSZamknięty dechami dach odeskowany i pokryty papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 17.02.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 W zeszłym roku kupowałem N24,N18,N12,ściany zewnętrzne nośne z N18,wewnętrzne nośne z N24,działowe N12: N24-2,36zł brutto N18-2,11zł brutto N12-1,42zł brutto Kupowane na allegro z dowozem. Arturo ale to miałeś ceny bez transportu. Mam zapisane:cool: że miałeś trzy transporty z HDS po 700zł Pisałeś że ceny z transportem to: N24-2.98 zł , N 18 -2.51 zł , N12 -1.65zł Czy to było w zeszłym czy w 2011 roku? Akurat jestem na tym etapie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 17.02.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Super ! PS. jeśli będziecie się decydowali na Ytonga albo Silkę... daj znać to załatwię wam dodatkowy rabat (niezwiązany z tym ile wynegocjujecie w hurtowni) Ktoś może napisać co to jest za program Kompas Budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.02.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 gajowa a gdzie to budujesz ? na Rudzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts