OjStary 20.02.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 . .......... przyda sie przed budowa dobra umowa....... Fakt - dobra umowa się przyda. A może już jest taki "gotowiec" gdzieś na forum ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
77tigra 20.02.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam serdecznie wszystkich wytrwałych my jak większość z wpisujących się powyżej rozpoczynamy budowę - a właściwie adaptację budynku gospodarczego o parametrach zbliżonych do domu - na prawdziwy dom co prawda ze sporym poślizgiem (dwa odwołania od PNB u wojewody - dzięki sąsiadom) ale na szczęście zapał i motywacja nadal są na wysokim poziomie, więc: DO DZIEŁA budowlańcy już są umówieni, elektryk też, instalator najlepszy (mąż )) okna wybrane, dach też martwimy się o przyłącza a głownie prąd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 20.02.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 No właśnie, ktoś się pyta ile za H+H pióro wpust na klej , 24, 6,20/szt., ale dopiero jak poczytałam, to są białe i szare, no więc dalej nie wiem jaki. I tak jest ze wszystkim, pytam o Solbet, podobnie tylko na koniec szczegół-a P+W to będzie ale nie za taką cenę tylko 11/szt. ^,20 z transportem na działkę i rozładunkiem, ale już w nic nie wierzę, wszędzie jakieś dodatkowe koszty:bash: Czym grodzicie budowę, znaleźliśmy siatkę leśną(srebrna, ocynkowana) 1,80 wys, 100m-ok.350zł, pale 3,5 m ok 35 sztuk 5 zł każdy, +robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska1719510256 20.02.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 dziś podpisaliśmy umowę kredytową w programie RnS. Nogi mi się uginały i ręce trzęsły jak ten 30-letni kierat podpisywałem :/ o mało co a bym wymiękł i zabrał stamtąd żonę gdzie pieprz rośnie:) bierzemy 250 tys a całkowity koszt na dzień dzisiejszy to 510 tys. zł - zobaczcie jaka przebitka. Z drugiej strony jakbyśmy mieli się budować ze swoich środków to by to pewnie z 10 lat trwało, więc też bez sensu. Teraz byle praca i zdrowie było. Może nasze dzieci będą dzięki temu mieć lepiej. Dokładnie, jak mielibyśmy odkładać na budowy i nie wspierać się kredytem to trochę by to potrwało... Jestem na etapie załatwiania warunków i pozwoleń przyłączy. Szczerze chciałabym już patrzeć jak się buduje a nie biegać po urzędach Życzę szybkiej wiosny i słońca! A my życzymy wytrwałości w przeprawach urzędowych; powoli do przodu; na pewno wszystko się uda 14 robocizna 5500 zl dodam ze pow. zabudowy to 250mkw robocizna 5.500 za 250mkw?? Lucjus - to mamy podobną cenę; te same parametry, które podałeś i brutto wychodzi nam 6,23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicho 20.02.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Lucjus ta cena to na reke ,Dodam że murarz to" KOLEGA " zrobiłem mu dach po "koleżensku"zobaczymy za ile polepi dalej\692434827 zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuteq 21.02.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 dziś podpisaliśmy umowę kredytową w programie RnS. Nogi mi się uginały i ręce trzęsły jak ten 30-letni kierat podpisywałem :/ o mało co a bym wymiękł i zabrał stamtąd żonę gdzie pieprz rośnie:) bierzemy 250 tys a całkowity koszt na dzień dzisiejszy to 510 tys. zł - zobaczcie jaka przebitka. Z drugiej strony jakbyśmy mieli się budować ze swoich środków to by to pewnie z 10 lat trwało, więc też bez sensu. Teraz byle praca i zdrowie było. Może nasze dzieci będą dzięki temu mieć lepiej. To i tak trzeba być zadowolonym że macie z RnS nie wszyscy mogą z tego skorzystać, to jest właśnie PL na zachodzie (Niemcy,Holandia) kredyty są oprocentowane na 4% dlatego wszystko się tam ładnie kręci, znajomy z NL mówi ze my musimy być strasznie bogaci biorąc kredyty na 8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katasza 21.02.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam wszystkie Bocianki, z mężem również mamy zamiar na wiosnę kontynuować budowę (mamy wylane ławy i wymurowane fundamenty z bloczków). Budowa okolice Poznania, materiał BK solbet odmiana 600. Budować będziemy systemem gospodarczym, obecnie przeprowadzamy casting na wykonawcę dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicho 21.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 witaj katasza podaj nazwe projektu to zrobie wycene jak to sie ma w lublinie dodaj tez rodzaj pokrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katasza 22.02.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam zibichoProjekt zmodyfikowana sielanka firmy horyzont, prosty dwuspadowy dach (260 m), krycie dachówka ceramiczna. Zastanawiamy się pomiędzy Roben Monza plus, Brass rubin, brass amber - kolor antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 22.02.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Katasza, jestem na takim samym etapie jak Wy. Ruszam z murowaniem na wiosnę, ale już szukam dachówki. Ja będę celował pomiędzy Roben Piemont i Monza Plus. Wizualnie bardzo zbliżone, jednak Piemont jest mniejsza, więc ciekawiej według mnie wygląda na mniejszych połaciach i ma mniejsze wypusty. Mocowania ponoć też solidniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 22.02.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 . Fakt - dobra umowa się przyda. A może już jest taki "gotowiec" gdzieś na forum ? . wyślij mi e-mail na priv to podeślę ci wzór, który sklepałem na podstawie rad forumowiczów i znalezionych na forum umów innych użytkowników. może się Ci przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 22.02.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam wszystkie Bocianki. I my z żoną dołączymy do tego zacnego grona. Już tej wiosny rozpoczniemy budowę naszego wymarzonego acz skromnego domku http://projekty.muratordom.pl/projekt_noc-ksiezycowa,1260,0,0.htm?=Prze%C5%9Blij+zapytanie&sd_0=&sd_1=&knd_1=&pz_1=&pz_0=&pc_0=&pc_1=&k_1=&k_0=&gd_0=&gd_1=&web_0=&web_1=&knd_0=&v=1&wsk_1=&wsk_0=&p_0=&p_1=&a=&c=&wk_1=&wk_0=&o=&q=noc+ksi%C4%99%C5%BCycowa&wef_0=&wef_1=&t=1&wo_1=&wo_0=. W związku z tym życzę wszystkim rozpoczynającym budowe oraz tym co juz kończą w tym roku dużo radości z pracy, zero stresów i samych najleprzych ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam wszystkie Bocianki. I my z żoną dołączymy do tego zacnego grona. Już tej wiosny rozpoczniemy budowę naszego wymarzonego acz skromnego domku http://projekty.muratordom.pl/projekt_noc-ksiezycowa,1260,0,0.htm?=Prze%C5%9Blij+zapytanie&sd_0=&sd_1=&knd_1=&pz_1=&pz_0=&pc_0=&pc_1=&k_1=&k_0=&gd_0=&gd_1=&web_0=&web_1=&knd_0=&v=1&wsk_1=&wsk_0=&p_0=&p_1=&a=&c=&wk_1=&wk_0=&o=&q=noc+ksi%C4%99%C5%BCycowa&wef_0=&wef_1=&t=1&wo_1=&wo_0=. W związku z tym życzę wszystkim rozpoczynającym budowe oraz tym co juz kończą w tym roku dużo radości z pracy, zero stresów i samych najleprzych ekip. Bardzo fajny projekt - gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.02.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 kajwroclaw - czy również mogę podesłać mojego maila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 22.02.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Bardzo fajny projekt - gratuluje. Dziękuje, nam się też podoba. wyślij mi e-mail na priv to podeślę ci wzór, który sklepałem na podstawie rad forumowiczów i znalezionych na forum umów innych użytkowników. może się Ci przyda. A mogę się też podłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmeh 23.02.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Witam wszystkich. My zaczęliśmy naszą przygodę w budowlankę w ubiegłym roku. Kupiliśmy działkę,projekt Prosty 1 z Domy z wizją załatwiliśmy wszelkie formalności i w lutym 2013 skończyliśmy pierwszy etap budowy czyli fundament tj.płytę fundamentową. Budujemy dom prefabrykowany,konstrukcja szkieletowa drewniana.Na ten moment wszystko idzie zgodnie z planem. Ściany sa gotowe i tylko czekaja na lepszą pogodę. Mam nadzieje ze dalej bedzie szlo wszystko zgodnie z planem.Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 23.02.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 kajwroclaw - czy również mogę podesłać mojego maila ? no pewnie, nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 23.02.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 jak chcecie wzór umowy to wysyłajcie mi e-mail na priv, nie musicie pytać na wątku czy możecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 23.02.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 WITAMY Dolaczamy do grona Dzialka kupiona wiosna PZB dostalismy w pazdzierniku Budowa raczej za swoje ale zawsze moze byc ale kiedy start trudno powiedziec projekt z35studia z500 wtecnologi szkieletowej Witajcie, kolejna ciekawa propozycja z500 Gratulacje! My juz zakupilismy jeden super projekt z202 tej pracowni 07/2011, dostalismy pozwolenie 09/2012 i zaczynamy budowe na wiosne 2013. Budujemy dom niskoenegrochlonny i jestem ciekaw jak mozna uzyskac doplaty za dom budowany w takiej technologii (podobno program rusza w 07/2013). pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 23.02.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 ilosc pracy , dokumentow oraz odbiorow przez osoby powoduje ze oplacalnosc inwestycji (nakladow do zwrotu z programu) jest watpliwa lepiej zrobic to samo tylko bez odbiorow i nie zawsze komercyjnie niz kombinowac i na sile uszczesliwiac sie jakims projektem MOŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts