gosiakmala 28.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 na Podlasiu po kolana śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 28.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 jeszcze czekamy na PnB, ale żona dzwoniła do starostwa i się dowiedziała, że nie mają żadnych uwag do projektu czekamy tylko na decyzję od konserwatora, a ta ma być wg terminu w przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie to do końca marca będziemy mieli prawomocne PnB a działka kupiona w listopadzie, więc jak ktoś chce i się postara to można załatwić sprawę szybko, i to bez znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vereenka 28.02.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Szczególnie pozdrawiam budujących w Poznaniu i w okolicach Poznania My budujemy tuż za Poznaniem w gminie Suchy Las. Oooo, czyżby pierwsza sąsiadka? My też startujemy z budową w gminie onegdaj polecanej przez Krzysztofa Krawczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slojkowa 28.02.2013 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witaj sąsiadko przyszła. Ja planuję zacząć w tym roku i stan zero wyciągnąć minimum. Jak daleko zajadę to się okaże - mam niespodziewane problemy z kredytem, więc muszę czekać na spieniężenie naszych nieruchomości z dalszymi etapami prac. Jest jeszcze ewentualność że z pożyczki z firmy postawię mury i wyleję strop. Liczę się że murowanie zrobię sobie powolutku sam, czas jest, siły są, z kasą trochę krucho... My Mierzyn - a mogę spytać u Ciebie jaka okolica...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 01.03.2013 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Oooo, czyżby pierwsza sąsiadka? My też startujemy z budową w gminie onegdaj polecanej przez Krzysztofa Krawczyka Super!! Ale fajnie!! W kupie raźniej My prawie budujemy na osiedlu "Jelonek" A Wy gdzie się budujecie?? Jakie papiury załatwiacie teraz?? Co Wam jeszcze zostało?? Może będę mogła coś podpowiedzieć?? My już prawie mamy wszystkie... czekam tylko na podłączenie kurka do wody i na licznik od enei, jeszcze pewnie z miesiąc... ps. o co chodzi z tym Krawczykiem?? Edytowane 1 Marca 2013 przez Megiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 01.03.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 My Mierzyn - a mogę spytać u Ciebie jaka okolica...? W Bezrzeczu się stawiam, rejon ul. Parkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaspio 01.03.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witam wszystkich:) Budowę zaczęliśmy w październiku 2102, mamy gotowe fundamenty, załatwiony kredyt, czekamy tylko na pogodę Nasz dom to M 131 z pracowni Konrada Matuszewskiego. http://dom.projektoskop.pl/projekt-2879.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska1719510256 01.03.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 U nas robota idzie pełną parą Wiosna na Mazowszu. Nie straszne nam przymrozki w niektóre noce Mamy zrobione ławy fundamentowe, ściany fundamentowe są w trakcie. DO tego mamy zaliczkowanego hydraulika na całą instalację wodno-kanalizacyjno-grzewczą. I tym samym pobieramy drugą transzę kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 01.03.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Nie jestem ekspertem, ale ktoś z majstrów mi mówił, że zasadniczo jak beton komórkowy to styropian, natomiast ceramikę np. Porotherm ociepla się welną i to drożej wychodzi. Nie wiem, czy to prawda, ale można spr. połączenie beton kom.-wełna. Podlaskie to blisko lubelskiego jakby co, to my budujemy ok. Zamościa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 01.03.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Podlaskie to blisko lubelskiego jakby co, to my budujemy ok. Zamościa:bye: hej Ziom , no to w sumie my sąsiady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 01.03.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 jeszcze czekamy na PnB, ale żona dzwoniła do starostwa i się dowiedziała, że nie mają żadnych uwag do projektu czekamy tylko na decyzję od konserwatora, a ta ma być wg terminu w przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie to do końca marca będziemy mieli prawomocne PnB a działka kupiona w listopadzie, więc jak ktoś chce i się postara to można załatwić sprawę szybko, i to bez znajomości Można szybko, można, co wcale nie znaczy, że trzeba i inaczej to jest be. My kupiliśmy działkę bodaj 7 sierpnia 2012r a PnB mieliśmy wydane 5 listopada 2012r. czyli około 3 miesiące. Szkoda tylko, że w tają porę roku nie bardzo budowlaną. Nadal nic nie zrobiliśmy poza ogrodzeniem i blaszakiem i zebraniem desek itp... Wczoraj jak wracałam do domu, to pogoda aż krzyczała, żeby zacząć budować, to sobie wyrzucałam, że my jeszcze nie gotowi do boju, a za to dziś śnieżek mi popadał na szybkę w samochodzie, to aż się odechciewa budowy. W każdym razie będę się trzymać mojej wersji "...nam się nie śpieszy... :)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 01.03.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Hehe, chyba 90% z garbem będzie jednak, bez kredytu ani rusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 01.03.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Hehe, chyba 90% z garbem będzie jednak, bez kredytu ani rusz! no to się na starość z tymi garbami w sanatorium spotkamy chyba Edytowane 1 Marca 2013 przez kajwroclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 01.03.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 hehe, mam nadzieje że nie, że do starości to juz go spłacę myśmy z żonką wzieli na 20 lat ponieważ jak zobaczyliśmy kredyt rozpisany z odsetkami na 30 lat to zwątpiliśmy po prostu, a na 20 lat to jeszcze nie tak źle;) no ale cóz jak juz pisałem bez kredytu nie ma szans na własny domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 01.03.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 hehe, mam nadzieje że nie, że do starości to juz go spłacę myśmy z żonką wzieli na 20 lat ponieważ jak zobaczyliśmy kredyt rozpisany z odsetkami na 30 lat to zwątpiliśmy po prostu, a na 20 lat to jeszcze nie tak źle;) no ale cóz jak juz pisałem bez kredytu nie ma szans na własny domek! Ja należę do tego małego grona naiwnych i upartych, którzy wierzą, że jednak BEZ kredytu się da. Obym tylko się nie przeliczyła, ale mogę spać na materacu i jeść na stole zbitym z desek "poszalunkowych". hehehe. Czytam sobie to tu to tam dzienniki samobudowlańców i mam nadzieję, że i nam się uda co nieco przyoszczędzić - mam pracowitego i wprawionego w wykończeniówce męża informatyko-sprzedawcę. Choć oczywiście wiem, że wiele osób bierze kredyt, mam 2 pary znajomych z nowymi domami i kredytami do emerytury. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuteq 02.03.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 w piatek odebraliśmy PnB wniosek w starostwie złożony 08.02.2013 odebrano 01.03.2013 - narazie wszystko zgodnie z planem. Teraz czekamy na dogodna pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ds88 02.03.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Witam i ja budujących w tym roku. My z Rybnika, woj. śląskie. Niby możemy już budować, bo PnB już od jesieni w domciu, ale jakoś tak nie potrafimy się sprężyć... bo w sumie, po co się spieszyć.... Murarz jest, dach wstępnie omówiony i zamówiony, teraz trzeba kupić materiały. Aha, budujemy tzw systemem gospodarczym i bez kredytu. Mój optymistyczny plan zakłada, że 10 rocznicę ślubu spędzamy u siebie, a to jest 24 lipca 2014, ambitnie, co? Hahaha. Wszystko się okaże jak nam pójdzie sprzedaż mieszkania na jesień/zimę i w związku z tym kasa na wykańczanie domku. A za oknem wiosna.... Witaj w jakiej dzielnicy budujesz? Masz murarza i od dachu kogoś poleconego. My wstepnie mamy od dachu ale nad murarzem sie zastanawiamy. Plan bardzo ambitny życze powodzenia my do 10 też raczej sie wprowadzimy ale mamy jeszcze 6lat:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 02.03.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ja należę do tego małego grona naiwnych i upartych, którzy wierzą, że jednak BEZ kredytu się da. Obym tylko się nie przeliczyła, ale mogę spać na materacu i jeść na stole zbitym z desek "poszalunkowych". hehehe. Czytam sobie to tu to tam dzienniki samobudowlańców i mam nadzieję, że i nam się uda co nieco przyoszczędzić - mam pracowitego i wprawionego w wykończeniówce męża informatyko-sprzedawcę. Choć oczywiście wiem, że wiele osób bierze kredyt, mam 2 pary znajomych z nowymi domami i kredytami do emerytury. :/ No wiesz, ale ile lat zamierzasz budować wymarzony domek, jak przeliczyłem możliwości finansowe mimo, że praktycznie sam chce wybudowac cały domek to faktycznie moge sobie go budowac jakieś 12 lat, ale nie o to chyba chodzi, mam nadzieje, że nic sie nie sypie i zamiast w sanatorium z garbami finansowymi to nie spotkamy sie w pierdlu za nie spłacanie kredytów hehehe, tego bysmy nie chcieli, ale wybudować dom z oszczędności podziwiam, mój znajomy budował dom 10 lat wprowadził się właśnie w tamtym roku spoko dał rade bez kredytu, ale ja jestem jednak w gorącej wodzie kąpany, trzeba zrobić od razu i sie wprowadzić mieszkać i cieszyć sie nie budowaniem ale pięknym ogrodem i własnym domkiem!ogólnie tak czy inaczej wszystkim kredytowiczom jak i oszczędziakom życzę 100% powodzenia i zadowolenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJMazi 03.03.2013 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Hey mi wstepnie wycenila firma sso 32tys ssz 46tys material zalatwia szef firmy faktury na mnie po mojej akceptacji ceny jak sam mowi jak cos znajde taniej to sam zamowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJMazi 03.03.2013 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Dodam ze budowa w 2014 roku w tym powoli czytam zbieram opinie o materialach itd kredytu bym z checia nie bral ale co zrobic bez niego to tylko w snach budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts