gosiakmala 05.03.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 A my dzisiaj mieliśmy telefon z banku. Decyzja kredytowa pozytywna:). gratulacje! Z jakiego regionu podlasia pochodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alkasta 05.03.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 lucjus My ciągniemy wszystko razem (garaż z wiatą, dach jednospadowy- nie mogliśmy innego).Wykonawca stanu SSO będzie robił jednocześnie. Chcemy zakończyć budowę ok. października. Oczywiście nie wszystko będzie zrobione, tylko tyle ile potrzeba do wprowadzenia .Dach robimy z dachówki betonowej Braas (Romańska lub Celtycka) i wychodzi nam ok. 25 tys. netto bez więźby tylko dom. skraburski Złożyliśmy do trzech banków wnioski- Pekao BP, ING,Nordea. Nas interesowała wcześniejsza spłata bez większych opłat z tego tytułu i mało dodatkowych ubezpieczeń obowiązkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 05.03.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Teraz niski WIBOR więc i warunki, mogą być niezłe! no wlasnie nie do konca :/ niski wibor to banki marze mogą podniesc :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 06.03.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 My czekamy na PnB, jeszcze pewnie tydzień-dwa. A co można już robić bez pozwolenia? Ogrodzić i przesunąc skrzynkę z prądem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 06.03.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 gratulacje! Z jakiego regionu podlasia pochodzisz? Niektórzy mówią, że to już Mazowsze,ale dla mnie Podlasie. Okolice Sokołowa Podlaskiego. My składaliśmy wniosek w PKO BP. W BZ WBK i ING mieliśmy za małą zdolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Kocaj 06.03.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 ja polecam obecnie ofertę Banku Mbanku można negocjować prowizję i oprocentowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 06.03.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Z mBankiem to ja nie chcę mieć nic wspólnego. Takich zdzierców i oszustów nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 06.03.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 No z mBankiem jest trochę wałek niby tanio, a jednak drogo hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 06.03.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 A jak u Was ceny? Zamówilismy drewno jodłowe na więżbę dachową do garażu(nie mam przed sobą projektu, to nie pamiętam dokładnie), ok.3500, i 3500 robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R4di 07.03.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Teraz niski WIBOR więc i warunki, mogą być niezłe! A co ma piernik do wiatraka? Wibor to zmienna na którą ty i bank nie macie wplywu! dziś jest najniższy w historii co zrobisz jak za 3 lata podskoczy o 1%? to m/w 60zł większa rata za każde pożyczone 100tys Co trzeba sprawdzać: - marża - ubezpieczenie - dodatki ( podwyższony % za niski wkład i brak wpisu do KW) Przed umówieniem się z doradcą zadzwoń na infolinię i zapytaj o warunki ( mają nagrywane rozmowy i nie mogą kłamać) - nie twierdzę że doradcy w bankach kłamią ale miałem już (nie)przyjemność kłócić się o ubezpieczenie które w placówce było obowiązkowe a na infolinii już nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 07.03.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 ( mają nagrywane rozmowy i nie mogą kłamać) ups... Ale mogą nie powiedzieć całej prawdy, przemilczeć, nie dopowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuteq 07.03.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 lucjus Dach robimy z dachówki betonowej Braas (Romańska lub Celtycka) i wychodzi nam ok. 25 tys. netto bez więźby tylko dom. Witam My też wybraliśmy ten tym dachówki, mam pytanko w jakiej hurtowni planujecie zakup dachówki i jaka jest cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R4di 07.03.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 ups... Ale mogą nie powiedzieć całej prawdy, przemilczeć, nie dopowiedzieć... prawda. tyle że nie mają w tym żadnego interesu. Infolinia nie jest rozliczana od sprzedaży. A doradca w oddziale tak. sprzeda kredyt bez ubezpiecznie dostanie x pkt premii i z...bę od szefa, a z ubezpieczeniem xx pkt premii. Można też w drugą stronę. Po spotkaniu z doradcą zadzwonić na infolinię i zapytać czy obowiązkowe składniki są naprawdę obowiązkowe. Zadając konkretne pytania dostaniesz konkretne odpowiedzi bez przemilczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 07.03.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, kto z was już rozpoczął budowanie w tym roku? Aż się sobie dziwię, ale mimo, że wszsytko gotowe od listopada (dokumenty) to jakoś ciężko się zabrać i zrobić wycieczkę do starostwa, żeby zgłosić rozpoczęcie robót. Ciągle coś - jak nie praca, to dzieci, jak nie dzieci to pogoda dołująca. Ale sobie obiecuję, że najpóźniej w poniedziałek to zgłoszę, to będziemy mieć tydzień na umówienie koparki i geodety. A powiedzcie, ilość bloczków fundamentowych liczyliście sami, czy w hurtowniach kazaliście policzyć? Tak samo z betonem na ławy - to się liczy samemu czy zleca betoniarniom? A co jeśli mi przywiozą za mało/za dużo? Czy za nadwyżkę też muszę płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 07.03.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 A, to może przy okazji się ujawnię - budujemy dom wg projektu Chaber z pracowni MTM Styl z niewielkimi przeróbkami wewnątrz (+okna) oraz wydłużeniem domu o 80cm od strony garażu. http://www.domywstylu.pl/projekt-domu-chaber.php#rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norek28 07.03.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, kto z was już rozpoczął budowanie w tym roku? Aż się sobie dziwię, ale mimo, że wszsytko gotowe od listopada (dokumenty) to jakoś ciężko się zabrać i zrobić wycieczkę do starostwa, żeby zgłosić rozpoczęcie robót. Ciągle coś - jak nie praca, to dzieci, jak nie dzieci to pogoda dołująca. Ale sobie obiecuję, że najpóźniej w poniedziałek to zgłoszę, to będziemy mieć tydzień na umówienie koparki i geodety. A powiedzcie, ilość bloczków fundamentowych liczyliście sami, czy w hurtowniach kazaliście policzyć? Tak samo z betonem na ławy - to się liczy samemu czy zleca betoniarniom? A co jeśli mi przywiozą za mało/za dużo? Czy za nadwyżkę też muszę płacić? Bloczki sam sobie liczę. Pytam jedynie jakie wymiary bloczków mają na hurtowni. Zrobiłem sobie w exelu arkusz. Właśnie siedzę i przeliczam jeszcze raz i rozsyłam zapytanie po hurtowniach. A jeśli chodzi o beton to też sam sobie wyliczam. Trzeba wiedzieć tylko jakie wymiary mają ławy i nic trudnego. U nas w regionie za nadwyżkę niestety trzeba płacić, ale zawsze można sobie przygotować wylewkę pod schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 07.03.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Bloczki sam sobie liczę. Pytam jedynie jakie wymiary bloczków mają na hurtowni. Zrobiłem sobie w exelu arkusz. Właśnie siedzę i przeliczam jeszcze raz i rozsyłam zapytanie po hurtowniach. A jeśli chodzi o beton to też sam sobie wyliczam. Trzeba wiedzieć tylko jakie wymiary mają ławy i nic trudnego. U nas w regionie za nadwyżkę niestety trzeba płacić, ale zawsze można sobie przygotować wylewkę pod schody. A czy to liczenie to masz jakiś patent? Bo ja normalnie tak łopatologicznie, podzieliłam fundament na pojedyncze ściany, policzyłam długość i wysokość i z tego liczę ile ma wejść bloczków. Np dwie hurtownie przysłały mi obliczenia a w nich ok 400szt bloczków różnicy. (?) A ile warstw bloczków planujesz dać? Nam archi/kierbud kazała dać ok. 60cm wysokość, to by mi wyszło np 5 warstw bloczków 12cm a może lepiej 5x 14cm?, wtedy wyjdzie 70cm.... Sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norek28 07.03.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 A czy to liczenie to masz jakiś patent? Bo ja normalnie tak łopatologicznie, podzieliłam fundament na pojedyncze ściany, policzyłam długość i wysokość i z tego liczę ile ma wejść bloczków. Np dwie hurtownie przysłały mi obliczenia a w nich ok 400szt bloczków różnicy. (?) A ile warstw bloczków planujesz dać? Nam archi/kierbud kazała dać ok. 60cm wysokość, to by mi wyszło np 5 warstw bloczków 12cm a może lepiej 5x 14cm?, wtedy wyjdzie 70cm.... Sama nie wiem... Żadnego patentu. Podobnie jak Ty, "rozebrałem" fundament na części składowe (czyt. ściany) przeliczyłem ile bloczków potrzebuję na jedną warstwę w każdej ścianie, następnie podzieliłem wysokość ścian przez wysokość bloczka i wyszła mi ilość warstw. Później ilość warstw * ilość bloczków na długości i mam ilość bloczków potrzebnych na ścianę. Ja mam piwnicę więc mi wychodzi duuuuużo bloczków, ale coś za coś. Hurtownie oferują różne wymiary bloczków więc może różnica wynika z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska1719510256 07.03.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Teraz to nie wiem za bardzo, Braliśmy kredyt w listopadzie w tamtym roku RNS, złożyliśmy wnioski w PKO BP(nawet na 35 lat nie mieliśmy zdolności), Pekao SA(w nim mamy kredyt ... My też wzięliśmy w Pekao S.A. Póki co jest bez zastrzeżeń, warunki też były dla nas najkorzystniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alkasta 07.03.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam My też wybraliśmy ten tym dachówki, mam pytanko w jakiej hurtowni planujecie zakup dachówki i jaka jest cena? My bierzemy z firmy TOP Dach , ale to jest w mazowieckim.Cena za sztukę podstawowej dachówki to było 1,86(pozostałych elementów jest dość sporo- dach mamy dokładnie 204 m2). Teraz od 01.03 Braas podwyższył ceny (oferta już nieważna) i czekamy co powiedzą o dodatkowych promocjach wtedy załatwiamy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts