podlasianka77 09.03.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 U nas miało być kopanie studni,ale znowu zaspy śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 09.03.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 u mnie robota pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 09.03.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 u mnie robota pełną parą [ATTACH=CONFIG]175416[/ATTACH] Super, gratulacje u nas jeszcze trochę czasu minie aż dojdziemy do tego etapu, ale musi mi trochę przesknąć działka jeszcze mokro i grząsko, ale jedziemy z innymi robotami tak,że tez nie próżnuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 09.03.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 U nas miało być kopanie studni,ale znowu zaspy śniegu. Jaką studnie macie zamiar kopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 09.03.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Na placu wbiłem i zamocowałem ławy drutowe i skończyło się budowanie, prawdopodobnie od 18 marca będzie sucho i rozsądnie z temperaturom… Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 09.03.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Studnie wierconą to cały rok można praktycznie bez względu na temperaturę i śnieg . Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 09.03.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Jaką studnie macie zamiar kopać? Głębinową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 09.03.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Głębinową. Jak tam u Was ceny, gdzie budowa i wiercenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 09.03.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Studnie wierconą to cały rok można praktycznie bez względu na temperaturę i śnieg . Pozdrawiam Tomasz Na jakiej głębokości była u Was woda ? ile dowierciliście zapasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnocon 10.03.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 witam wszystkich my tez chcemy w tym roku rozpoczac budowe, mialbyc sapporo 2 ale niestety warunki zabudowy nas ograniczyly o 1,5 m tak wiec robimy indywiduwalny ale na bazie sapporo 2 bo bardzo nam sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaManiek 10.03.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 I my dołączymy do grona Bocianki2013 Jesteśmy na etapie porządkowania działki, zdejmowanie humusu jak tylko zima odpuści (a mamy nadzieje że będzie to niedługo) wołamy geodetę i ruszamy pełną parą Nasz projekt: http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-przyjaznej-6.html?L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 10.03.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Jak tam u Was ceny, gdzie budowa i wiercenie? Mamy ekipę poleconą z Siedlec. Kopiemy 30 km od Siedlec na wschód. Cenowo do 30 m - 100 zł, powyżej 30 - 80 zł + pompa. Ekipa wiem, że jeździ po całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 10.03.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Mamy ekipę poleconą z Siedlec. Kopiemy 30 km od Siedlec na wschód. Cenowo do 30 m - 100 zł, powyżej 30 - 80 zł + pompa. Ekipa wiem, że jeździ po całej Polsce. Poważnie, u Was tak tanio wiercą szok, u nas na południu to stawki od 220 zł-450 zł za m i to za sam odwiert, a nie jeszcze z pompą, przecież sama pompa to koszt 1000-3000zł więc nie wiem jak im się to opłaca?!Chyba, że pompa i montaż to plus dodatkowy koszt, a ja źle zrozumiałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 10.03.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Poważnie, u Was tak tanio wiercą szok, u nas na południu to stawki od 220 zł-450 zł za m i to za sam odwiert, a nie jeszcze z pompą, przecież sama pompa to koszt 1000-3000zł więc nie wiem jak im się to opłaca?!Chyba, że pompa i montaż to plus dodatkowy koszt, a ja źle zrozumiałem! Pompa, owszem dodatkowy koszt - 700 zł, ale robocizna wliczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariontg 10.03.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Pompa, owszem dodatkowy koszt - 700 zł, ale robocizna wliczona. Poważnie super tanio, nic tylko się cieszyć i robić z przyjemnością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 10.03.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Pompa, owszem dodatkowy koszt - 700 zł, ale robocizna wliczona. jeśli mogłabyś to prześlij mi namiary na tę ekipę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 10.03.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 u mnie robota pełną parą [ATTACH=CONFIG]175416[/ATTACH] gratulację takiego stanu, pamiętam ten moment u siebie i wiem jakie to ekscytujące widzieć zarys domku już na ziemi a nie jak dotąd tylko na papierze:) życzę powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 10.03.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 I my dołączymy do grona Bocianki2013 Jesteśmy na etapie porządkowania działki, zdejmowanie humusu jak tylko zima odpuści (a mamy nadzieje że będzie to niedługo) wołamy geodetę i ruszamy pełną parą Nasz projekt: http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-przyjaznej-6.html?L witamy:welcome: na początku również mieliśmy budować dom przy przyjaznej tylko nie 6 a 8, ale w końcu stanęło na indywidualnym projekcie głównie z tego względu, że chcieliśmy w łazience miec okno, a w tym projekcie niestety nie ma jak go zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 10.03.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) Witam 8 Marca wkroczyła ekipa na moją działkę - Wymarzony Dzień Kobiet Pogoda nie za bardzo sprzyjała i nie chce sprzyjać ale mam jednak nadzieję, że budowa będzie szła w miarę normalnie bo mam dość nerwów po załatwianiu papierów na PnB! Edytowane 10 Marca 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataRoman 10.03.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Witam wszystkich Męczy mnie taka rzecz i mam nadzieje że mi pomożecie Zaczynamy z mężem budowę lada dzień ( jak pogoda się poprawi ) mamy załatwione formalności ekipę itd. ale w ostatnim momencie doszliśmy do wniosku że chcielibyśmy zmienić wykusz w domu ( kształt oraz wysunąć go na 90 cm oraz dołożyć nad niego " tak jakby grzybek " z dachówki )W projekcie jest wykusz w kształcie prostokąta wysuniętego 40 cm a my chcemy w kształcie trapeza wysuniętego na 90 cm .Nurtuję nas teraz taka rzecz , kierownik budowy powiedział że zrobi taką zmiane w dzienniku budowy , ale czy my nie musimy tego w jakiś sposób zgłosić do starostwa tam gdzie pozwolenia na budowe ??? Kierownik nic nam nie wspomniał , ale wolimy się upewnić , i jeśli trzeba zgłosić to musimy czekać na nowe pozwolenie na budowę a potem znowu na uprawomocnienie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts