Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2013 - forum rozpoczynających budowę w tym roku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I my dołączymy do grona Bocianki2013 :)

Jesteśmy na etapie porządkowania działki, zdejmowanie humusu jak tylko zima odpuści (a mamy nadzieje że będzie to niedługo) wołamy geodetę i ruszamy pełną parą :)

Nasz projekt:

http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-przyjaznej-6.html?L

Mamy ekipę poleconą z Siedlec. Kopiemy 30 km od Siedlec na wschód. Cenowo do 30 m - 100 zł, powyżej 30 - 80 zł + pompa. Ekipa wiem, że jeździ po całej Polsce.

Poważnie, u Was tak tanio wiercą szok, u nas na południu to stawki od 220 zł-450 zł za m i to za sam odwiert, a nie jeszcze z pompą, przecież sama pompa to koszt 1000-3000zł więc nie wiem jak im się to opłaca?!Chyba, że pompa i montaż to plus dodatkowy koszt, a ja źle zrozumiałem!

Poważnie, u Was tak tanio wiercą szok, u nas na południu to stawki od 220 zł-450 zł za m i to za sam odwiert, a nie jeszcze z pompą, przecież sama pompa to koszt 1000-3000zł więc nie wiem jak im się to opłaca?!Chyba, że pompa i montaż to plus dodatkowy koszt, a ja źle zrozumiałem!

Pompa, owszem dodatkowy koszt - 700 zł, ale robocizna wliczona.

I my dołączymy do grona Bocianki2013 :)

Jesteśmy na etapie porządkowania działki, zdejmowanie humusu jak tylko zima odpuści (a mamy nadzieje że będzie to niedługo) wołamy geodetę i ruszamy pełną parą :)

Nasz projekt:

http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-przyjaznej-6.html?L

witamy:welcome:

na początku również mieliśmy budować dom przy przyjaznej tylko nie 6 a 8, ale w końcu stanęło na indywidualnym projekcie głównie z tego względu, że chcieliśmy w łazience miec okno, a w tym projekcie niestety nie ma jak go zrobić:(

Witam

8 Marca wkroczyła ekipa na moją działkę - Wymarzony Dzień Kobiet :)

Pogoda nie za bardzo sprzyjała i nie chce sprzyjać ale mam jednak nadzieję, że budowa będzie szła w miarę normalnie bo mam dość nerwów po załatwianiu papierów na PnB!

Obraz+022.jpg

Edytowane przez Ladybird76

Witam wszystkich

Męczy mnie taka rzecz i mam nadzieje że mi pomożecie

Zaczynamy z mężem budowę lada dzień ( jak pogoda się poprawi ) mamy załatwione formalności ekipę itd. ale w ostatnim momencie doszliśmy do wniosku że chcielibyśmy zmienić wykusz w domu ( kształt oraz wysunąć go na 90 cm oraz dołożyć nad niego " tak jakby grzybek " z dachówki )

W projekcie jest wykusz w kształcie prostokąta wysuniętego 40 cm a my chcemy w kształcie trapeza wysuniętego na 90 cm .

Nurtuję nas teraz taka rzecz , kierownik budowy powiedział że zrobi taką zmiane w dzienniku budowy , ale czy my nie musimy tego w jakiś sposób zgłosić do starostwa tam gdzie pozwolenia na budowe ??? Kierownik nic nam nie wspomniał , ale wolimy się upewnić , i jeśli trzeba zgłosić to musimy czekać na nowe pozwolenie na budowę a potem znowu na uprawomocnienie .

Pozdrawiam