water-sprite 12.04.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ekipy wypoczęte po długiej zimie, dostawcy też czekali aż wreszcie się coś ruszy. Tak się cieszę, że już coś się u Was dzieje jakby to u mnie już "się robiło" Ja jeszcze trochę poczekam, dostałam wczoraj śwież info, że śniegu już nie ma. W weekend rodzice męża sprawdzą czy jest błoto, jeśli da się wjechać to zaczynamy. Chwilowo "walczymy" z ZE chcemy mieć skrzynkę tam gdzie nam pasuje, a nie w drugim końcu działki. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwi19 12.04.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Witam wszystkich wiosennie. My tez zaczynamy budowę w tym roku. Budujemy http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/stylowy-2 ale z dobudowanym pomieszczeniem dodatkowym. Im dłużej czekamy na kolejne etapy tym więcej zmian wprowadzamy. W przyszłym tygodniu składamy papiery na pozwolenie na budowę. U nas wszystkie te etapy ogarnia pani inżynier ale żałujemy tej decyzji bo babsko strasznie przeciąga terminy. Sami zrobilibyśmy to i taniej i szybciej. Chcielismy żeby domek do stanu otwartego z dachem wybudowała nam firma. pierwsza wycena z materiałami po stronie firmy to 360 tys!! po przejściu przez kolejne firmy i murarzy ostatecznie zdecydowalismy się na murarza za 30 tys. Ceny sa kosmicznie zróznicowane. Teraz tak jak wiekszośc bocianków chyba zastanawiamy się czy kupować materiał juz teraz czy czekac do lipca? Water sprite jak walczycie o ta skrzynkę w dobrym miejscu? My mamy na drugim końcu działki własnie zaplanowaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica25 12.04.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Mamy już ściany parteru gotowe oraz wylane nadproża:) We wtorek najprawdopodobniej będą zalewać strop nad garażem:) Pozdrawiam wszystkich budujących!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajwroclaw 13.04.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Mamy już ściany parteru gotowe oraz wylane nadproża:) We wtorek najprawdopodobniej będą zalewać strop nad garażem:) Pozdrawiam wszystkich budujących!!! widzę, że my z jednego regionu to i prace na podobnym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 13.04.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 A nam w końcu udało się wykopać studnię i rozprowadzić instalacje na prąd budowlany. Zostało tylko podłączyć prąd. Woda na 22 metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 13.04.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 U nas w poniedziałek przewiert sterowany pod drogą -będę miała wodę ni działce a dziś panowie przyjechali z pierwszymi paletami żeby już było tak cieplutko bo na działce na razie mokro jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 14.04.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 podlasianka a wode bedziecie badać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 14.04.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Na dzień dzisiejszy będziemy kupować filtr do odżelazowienia, ale to dopiero w momencie robienia hydrauliki.A co poza tym to zobaczymy.Może badanie też zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska1719510256 14.04.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 U nas strop już ułożony, teraz kręcą schody na górę. Więcej z tym stropem roboty niż z murowaniem całego parteru. U nas podobnie- strop już jakiś czas jest ułożony i czekamy na wylanie. W tym tygodniu prace na pewno pójdą do przodu. Szukamy fachowca, który zrobi nam pokrycie dachu. Do tego etapu wszystko jest dograne. A i kolejna transza z banku rozliczona bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 14.04.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam Wszystkich budujacych! rowniez zaczelismy w tym tygodniu, czwartek 11 kwietnia. Deszczowy tydzien skutecznie zablokowal zebranie humusu, wiec ekipa zrobila garaz na narzedzia i tyczylismy ogrodzenie oraz bryle budynku. Material juz zamowiony i 1/4 dowieziona na plac budowy (cegla ceramiczna Roben 24cm). Wyglada to na baardzo solidny dobrze wypalony pustak. Od poniedzialku CAT i bedzie sie dzialo, zapowiada sie piekna pogoda pn - czw we Wroclawiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelle 14.04.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 hej!czy ktoś planuje kłaść blachę na rąbek?właśnie się do niej przymierzam i potrzebuje Waszych opinii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 14.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 izabelle , co dokładnie masz na myśli ? blachę na rąbek czy panele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 14.04.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam wszystkich. Decyzja o budowie zapadła w październiku 2012. Projekt Malwina] Z drobnymi zmianami. Troszkę zmieniliśmy okna, obniżyliśmy salon o dwa schodki i takie tam Jesteśmy w trakcie oczekiwania na PNB. Mnóstwo papierków do załatwienia. Chwilami mnie już to męczy. Najszczęśliwszy bym był z łopatą w ręku. Tymczasem mamy na działce kontener, doprowadzony prąd, kupiony obraz do salonu i wybrane meble. Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez ijcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 14.04.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Tymczasem mamy na działce kontener, doprowadzony prąd, kupiony obraz do salonu i wybrane meble. A my mamy kupione żyrandole do salonu i jadalni. Kupowane pod inny projekt, ale do obecnego też będą pasować Poza tym cała kolekcja porcelany czeka na kredensy i witryny w nowym dmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 14.04.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Tego właśnie się obawiam. Zanim wybuduję dom będę musiał wynająć magazyn tak ze 100 m2. Właśnie się dowiedziałem że żonka wybrała wypoczynek do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 14.04.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Jesteśmy w trakcie oczekiwania na PNB Mnóstwo papierków do załatwienia. Chwilami mnie już to męczy. Najszczęśliwszy bym był z łopatą w ręku. Tymczasem mamy na działce kontener, doprowadzony prąd, kupiony obraz do salonu i wybrane meble. My mamy prąd i wodę oraz lampę do salonu :lol2: Dla wszystkich którzy załatwiają jeszcze papierologię budowlaną: http://www.youtube.com/watch?v=OmZkeBv3uFc Trzymajcie się dzielnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelle 14.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 syberia,chodzi mi o blachę na rąbek a nie panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art_83 15.04.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Dla wszystkich którzy załatwiają jeszcze papierologię budowlaną: http://www.youtube.com/watch?v=OmZkeBv3uFc Trzymajcie się dzielnie:) co prawda to prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Mariusz 15.04.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witamy, my również zaczynamy budowę "naszego" domku parterowego z projektu indywidualnego, decyzję o PnB otrzymaliśmy w marcu obecnie robimy rozeznanie w cenach materiałów na płytę fundamentową, czekamy na osuszenie ziemi, bo jest zbyt mokro, i zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 15.04.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 z ciekawości tu zajrzałem i tak sobie myślę że nie chiało by mi się drugi raz przez to przechodzić ale wspominam miło, trochę nerwów i siły mnie to kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts