Wadus 20.05.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Kuj-Pomorskie 2,2 netto kg fi 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 20.05.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 U nas woda jeszcze wyżej I też na jesieni dużo lepiej niż na wiosnę. Ja się boję drenażu opaskowego, żeby mi w nim woda nie stała A z fundamentami uciekamy w górę. ale jak to, żeby woda nie stała? to ma ściągać i odprowadzać wodę - co najwyżej będziesz miał za mokro gdzie indziej na działce, jeśli nie ma gdzie odprowadzić ( u mnie jest rów, ale to pół powiatu się musi najpierw zgodzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 20.05.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ale jak to, żeby woda nie stała? to ma ściągać i odprowadzać wodę - co najwyżej będziesz miał za mokro gdzie indziej na działce, jeśli nie ma gdzie odprowadzić ( u mnie jest rów, ale to pół powiatu się musi najpierw zgodzić) Tylko u mnie niestety nie bardzo ma gdzie spływać. Jedyna opcja to studnie chłonne na działce. I do tego nie wiem jak głębokie, bo do 3 metrów wgłąb mamy glinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lustrzana 20.05.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 1180 netto za m3 z Bielawy, mój wykonawca poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 20.05.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Pozdrawiam rozpoczynajacych budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 20.05.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 hesperius pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SGS2013 20.05.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 ponawiam pytanie o cenę stali 6, 10 i 12? forumki po ile u was chodzi tona? 2,08 netto - kupowane w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 21.05.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 U nas też fundamenty poszły w górę i już prawie skończone. Morelka pnie się do góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 21.05.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 hesperius pozdrawiamy Dzieki serdeczne - pnijcie sie szybko w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 26.05.2013 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Lawy zalane i sciany z bloczka juz stoja. Zasypka piaskowa zrobiona, jeszcze chudy beton. Nie wiem czy to trzeba zazbroic.. Wykonawca nie ma zbrojenia w kosztorysie. Czy ktos wie? Z gory dzieki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 26.05.2013 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Witam, dobrze dać siatkę by lepiej trzymało ,"zasypke piaskowa" pamiętaj ze trzeba zagęścić warto na tym etapie pamiętać też o dopływie powietrza do kominka jeśli jest i o odpływach wody ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewi 26.05.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Lawy zalane i sciany z bloczka juz stoja. Zasypka piaskowa zrobiona, jeszcze chudy beton. Nie wiem czy to trzeba zazbroic.. Wykonawca nie ma zbrojenia w kosztorysie. Czy ktos wie? Z gory dzieki.. Ja nie dawałem siatki, bo tak mi radził wieloletni kierownik budowy. Ważne żeby dobrze zagęścić piasek - jak będzie źle to jeden poziom siatki nie pomoże - szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carnation 26.05.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Witam My też zaczęliśmy budowę w tym roku. Zaczynam nadrabiać zaległości w temacie i postach, które wszyscy napisaliście. Ale na początek chciałam się przywitać Życzę nam wszystkim dużo wytrwałości i nie ukrywam, że liczę na cenne rady koleżanek i kolegów z FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 26.05.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Lawy zalane i sciany z bloczka juz stoja. Zasypka piaskowa zrobiona, jeszcze chudy beton. Nie wiem czy to trzeba zazbroic.. Wykonawca nie ma zbrojenia w kosztorysie. Czy ktos wie? Z gory dzieki.. sprawdź część konstrukcyjną w projekcie a jak nadal będziesz miał wątpliwości to od ich rozwiania masz kierownika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 27.05.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 ponawiam pytanie o cenę stali 6, 10 i 12? forumki po ile u was chodzi tona? 1990 zł netto, fi12, śląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 28.05.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 U nas dziś szalowanie stropu, w sobotę najprawdopodobniej będziemy się zalewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 29.05.2013 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Warto zapytać firmę co bedziecie w niej zakupować beton czy mają na stanie wibrator (zagęszczacz) jeśli macie schody do wylania i inne zakamarki to bardzo przydatna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.05.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 1990 zł netto, fi12, śląskie aż zazdroszczę takiej ceny i jeszcze mi zostało stali tak samo jak dużo mam bloczków fundamentowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.05.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Warto zapytać firmę co bedziecie w niej zakupować beton czy mają na stanie wibrator (zagęszczacz) jeśli macie schody do wylania i inne zakamarki to bardzo przydatna sprawa. u mnie wibrator wypożyczał wykonawca a w dalszym etapie już nabył swój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 29.05.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 (edytowane) Ja nie dawałem siatki, bo tak mi radził wieloletni kierownik budowy. Ważne żeby dobrze zagęścić piasek - jak będzie źle to jeden poziom siatki nie pomoże - szkoda kasy. mnie wyglądało to tak: kierownik budowy chciał aby była położona siatka i beton był lany nie w ściany fundamentowa ale oparty na ścianach... mieszkam na śląsku gdzie jak wiadomo kopalni nie brakuje stąd też jego decyzja zgodna z tym co architekt zaprojektował Edytowane 29 Maja 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts