Ladybird76 29.05.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Witam, dobrze dać siatkę by lepiej trzymało ,"zasypke piaskowa" pamiętaj ze trzeba zagęścić warto na tym etapie pamiętać też o dopływie powietrza do kominka jeśli jest i o odpływach wody ..... kurcze a Ja mam w projekcie dopływ powietrza do kominka ale choć ściany stoją to go nie mam wykonanego wrrrrr no chyba mnie coś trafi zaraz no i do kotłowni typu Z nie mam jeszcze przygotowanego wrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcia 29.05.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Podobnie jak my również życzymy powodzenia Wszystkim zaczynającym:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXSTER 30.05.2013 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 kurcze a Ja mam w projekcie dopływ powietrza do kominka ale choć ściany stoją to go nie mam wykonanego wrrrrr no chyba mnie coś trafi zaraz no i do kotłowni typu Z nie mam jeszcze przygotowanego wrrrrr No właśnie o tym mówię , czasami pospiech i wiele innych spraw i można coś przegapić . a potem pracy co nie miara dodatkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 30.05.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 No właśnie o tym mówię , czasami pospiech i wiele innych spraw i można coś przegapić . a potem pracy co nie miara dodatkowej. W temacie już się zorientowałam i już wszystko wiem... nie muszę na etapie fundamentów... jednak na etapie wylewek Czyli jak się okazuje temat nie został pominięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 30.05.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 A jak pogoda? U nas przyszedł deszcz i ziemia z wykopów trochę się osunęa zdążyli tylko piwnicę wymurować ale jeszcze nie jest skończona i izolacje nie do końca, widzę że muszę jeszcze popytać o zbrojenie.Strop nad piwnicą Teriva z Solbetu-na co zwracacie uwagę przy tego typu(dom parter, bez poddasza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 30.05.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 w moich okolicach codziennie pada średnio parę godzin i zaczynam się zastanawiać czy nie przesunąć budowy...prace ziemne miały rozpocząć się za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 30.05.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 aż zazdroszczę takiej ceny [ATTACH=CONFIG]192423[/ATTACH] i jeszcze mi zostało stali tak samo jak dużo mam bloczków fundamentowych... Porotherma 30 tez trafiłem za rozsądne pieniądze. Dzwona zaliczylem z betonem. Wziąłem z betoniarni która cieszyła się najlepsza opinia a suma sumarum tylko przeplacilem. Pierwsza partia bloczkow fundamentowych była najzwyczajniej w świecie do d... Nie da się wszystkiego zrobić (zdobyć) optymalnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 31.05.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Porotherma 30 tez trafiłem za rozsądne pieniądze. Dzwona zaliczylem z betonem. Wziąłem z betoniarni która cieszyła się najlepsza opinia a suma sumarum tylko przeplacilem. Pierwsza partia bloczkow fundamentowych była najzwyczajniej w świecie do d... Nie da się wszystkiego zrobić (zdobyć) optymalnie. Pozdrawiam po ile dostałeś porotherm? i jakie masz nadproża tzn też z porotheru? Moją budowę zaopatruje firma KENPOL z mojego miasta i ogólnie jestem zadowolona Bloczki brałam z firmy Małro Beton BERGER Bytom i nie narzekam... cena dość względna Musiałam dobierać stal Fi6 i już poszła z Gliwic i żałuję, że w całość tam się nie zaopatrzyłam Drewno tartak DREWTAR ale jestem zawiedziona bo jak deski 3,2 przy fundamentach była względna tak przy dobieraniu na strop tragiczna - trzeba było mocno przycinać i równać oraz szczeliny uzupełniać pianką montażową a stemple ze 140 zamówionych 3m 20 były 2,5m porażka jakaś Więźba zatem pojedzie z gór z innego tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 31.05.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 u mnie też pada choć jak na razie zaprzestało i jestem ciekawa co będzie popołudniu. Na całe szczęście budowa na razie stanęła więc nie przejmuję sie zbytnio deszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 31.05.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 po ile dostałeś porotherm? i jakie masz nadproża tzn też z porotheru? Moją budowę zaopatruje firma KENPOL z mojego miasta i ogólnie jestem zadowolona Bloczki brałam z firmy Małro Beton BERGER Bytom i nie narzekam... cena dość względna Musiałam dobierać stal Fi6 i już poszła z Gliwic i żałuję, że w całość tam się nie zaopatrzyłam Drewno tartak DREWTAR ale jestem zawiedziona bo jak deski 3,2 przy fundamentach była względna tak przy dobieraniu na strop tragiczna - trzeba było mocno przycinać i równać oraz szczeliny uzupełniać pianką montażową a stemple ze 140 zamówionych 3m 20 były 2,5m porażka jakaś Więźba zatem pojedzie z gór z innego tartaku. Porotherm Wienerbergera 30 dostałem po 2.80 netto. Z dowozem hds na budowę wyszedł mnie 3.78 brutto. Beton i bloczki miałem z Myszkowa. Beton na ławy był 1-klasa ale bloczki sie sypały tak jakby były po 1,50 a nie 2,80. Na koniec była awantura o ilość przywiezionego betonu na chudziaka, nie wnikając w szczegóły podziękowałem za współprace. Opinie maja dobre ale jak widać trzeba mieć jeszcze trochę szczęścia a ja w ich przypadku go nie miałem. Naproża kupiłem niesystemowe, betonowe L z okolic Gliwic. Wyszły oczywiście sporo taniej, namiar "sprzedał" mi kierownik budowy. Drewno i więźbe biorę z Grodkowa. Nie jest tanio ale ja cenie sobie święty spokój. Stemple kupiłem na allegro. Od poniedziałku lecą z murami, na razie mam stan zero. Myślę teraz ciezko nad ceramicznymi dachówkami ale jak na razie nic nie moge wymyślić Na początku chciałem Robena falistą ale pare osob mi to odradza. Nie wiem czy ich słuchać bo chcą mi sprzedać coś "lepszego". Co Ty wymyśliłaś z dachówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 01.06.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Porotherm Wienerbergera 30 dostałem po 2.80 netto. Z dowozem hds na budowę wyszedł mnie 3.78 brutto. Beton i bloczki miałem z Myszkowa. Beton na ławy był 1-klasa ale bloczki sie sypały tak jakby były po 1,50 a nie 2,80. Na koniec była awantura o ilość przywiezionego betonu na chudziaka, nie wnikając w szczegóły podziękowałem za współprace. Opinie maja dobre ale jak widać trzeba mieć jeszcze trochę szczęścia a ja w ich przypadku go nie miałem. Naproża kupiłem niesystemowe, betonowe L z okolic Gliwic. Wyszły oczywiście sporo taniej, namiar "sprzedał" mi kierownik budowy. Drewno i więźbe biorę z Grodkowa. Nie jest tanio ale ja cenie sobie święty spokój. Stemple kupiłem na allegro. Od poniedziałku lecą z murami, na razie mam stan zero. Myślę teraz ciezko nad ceramicznymi dachówkami ale jak na razie nic nie moge wymyślić Na początku chciałem Robena falistą ale pare osob mi to odradza. Nie wiem czy ich słuchać bo chcą mi sprzedać coś "lepszego". Co Ty wymyśliłaś z dachówkami? Dachówkę na dach rozważam z winenbergera allegra 9 ponieważ mój dach jest dwuspadowy więc na większy wymiar mogę sobie pozwolić Porotherm masz faktycznie po fajnej cenie. Zdradzisz po ile więźbę masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 01.06.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Więźbe mam drogo - 16 tys z VAT, impregnowana próżniowo.Domek jest taki: http://extradom.pl/projekt-domu-gracjan-WRW1008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 01.06.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 a jaki masz duży dach? hmmm u mnie 197m2 jak na tę chwilę Domek masz śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 01.06.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Dzieki:)Dach ma ok 260m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 03.06.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Więźbe mam drogo - 16 tys z VAT, impregnowana próżniowo. Domek jest taki: http://extradom.pl/projekt-domu-gracjan-WRW1008 Witamy, my również budujemy gracjana z małymi przeróbkami. Zyczymy powodzenia w budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 03.06.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Dziękuje i wzajemnie:). Może rozruszacie ten Gracjanowy wątek bo coś zdechł ostatnio.... Witamy, my również budujemy gracjana z małymi przeróbkami. Zyczymy powodzenia w budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska1719510256 04.06.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A ja się pochwalę, że od dziś mamy stan surowy zamknięty drzwi co prawda na razie są stare, żeby nowych nie zniszczyć, ale zamknięte jest Skończyli dziś wstawiać okna. W przyszłym tygodniu wchodzą tynkarze. A na marginesie dodam, że wszystkim polecam blachodachówkę Venecja z Bud Mat-u. Rewelacja! WYgląda naprawdę super, a goście odwiedzający naszą budowę mówią, że nasza DACHÓWKA jest ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.06.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dzieki:) Dach ma ok 260m no to ciutę masz większy dach będziesz miał okna w poddaszu jakie i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 04.06.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Tylko jedno - niestety lub na szczęście - zależy z której strony spojrzeć no to ciutę masz większy dach będziesz miał okna w poddaszu jakie i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.06.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Tylko jedno - niestety lub na szczęście - zależy z której strony spojrzeć dlaczego niestety? u mnie wypada ich aż 5 z tego jedno o zwykłych wymiarach a pozostałe mniejsze niż normalnie Chcę doświetlić dziewczynom moim pokoje a dodatkowo jedno w garderobie a drugie z pomieszczeniu gospodarczym no i w łazience... i nie wiem czy np w garderobie dawać czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts