aLilith 05.06.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 ... i nie wiem czy np w garderobie dawać czy nie ? Moim zdaniem warto dać okno w garderobie, zawsze można przewietrzyć i trochę światła słonecznego wpadnie. Mam pytanie jako zielony bocian może mnie ktoś uświadomić jak mogę sobie włączyć subskrypcję (tak to sie nazywa chyba) kilku dzienników innych użytkowników? Lub jak w ogóle coś zrobić, żeby tych najulubieńszych mieć "pod ręką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 05.06.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Mam pytanie jako zielony bocian może mnie ktoś uświadomić jak mogę sobie włączyć subskrypcję (tak to sie nazywa chyba) kilku dzienników innych użytkowników? Lub jak w ogóle coś zrobić, żeby tych najulubieńszych mieć "pod ręką" wchodzisz do wybranego dziennika i po prawej stronie na górze, tuż pod nazwą użytkownika powinieneś mieć następujące opcje Przejdź do profilu Dodaj do znajomych Oznacz jako przeczytane Subskrybuj ten dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 05.06.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 wchodzisz do wybranego dziennika i po prawej stronie na górze, tuż pod nazwą użytkownika powinieneś mieć następujące opcje Przejdź do profilu Dodaj do znajomych Oznacz jako przeczytane Subskrybuj ten dziennik A żeby ich potem mieć w jednym miejscu to ustaw sobie zakładkę w przeglądarce do strony http://forum.muratordom.pl/usercp.php Będziesz tam mieć te dzienniki w których pojawiło się coś nowego, żeby przejść do nieprzeczytanego posta klikasz na taką czerwoną ikonkę http://forum.muratordom.pl/images/mdom_buttons/firstnew.png przed nazwą wątku. I gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 05.06.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dziękuje bardzo. Już próbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 09.06.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 U znajomego na budowie ostatnio pojawili się faceci z PINB połazili, nic nie znaleźli i skasowali 1500 zł.Czy to jest normalne? Przecież i tak pensyjki niezłe kasują za to, że siedzą na stołkach w nadzorze. Miał ktoś z was do czynienia z podobna kontrola? I czy nieobecność podczas takiej kontroli KierBud'a nie będzie dla nich powodem do nałożenia jakiejś wydumanej kary? Mój KB akurat ma straszny młyn bo wszystko się opóźniło i teraz ma kilka placów budowy do obskoczenia w jeden dzień. Wpada, ogląda postęp prac, jak nie ma uwag jedzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 09.06.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Pierwsze słysze żaby PINB brał cos za kontrolę? U mnie byli trzy tygodnie temu popatrzyli, pomieżyli, spisali protokół i poszli. Niech on się lepiej przyzna że jakiś mandat za coś dostał. Albo to byli jacyś naciągacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 09.06.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Pierwsze słysze żaby PINB brał cos za kontrolę? U mnie byli trzy tygodnie temu popatrzyli, pomieżyli, spisali protokół i poszli. Niech on się lepiej przyzna że jakiś mandat za coś dostał. Albo to byli jacyś naciągacze. No to mnie uspokoiłeś, na pewno dostał jakąś kare a wstyd mu się przyznać Ja zawsze myślałam, ze to działa na zasadzie kontroli ze skarbówki ( ta akurat znam ) - ot są po to żeby kontrolować w ramach swojej pracy. A jak to jest z tym KB chyba nie musi być cały czas na placu? Tylko w najbardziej strategicznych momentach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 10.06.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Pierwsze słysze żaby PINB brał cos za kontrolę? U mnie byli trzy tygodnie temu popatrzyli, pomieżyli, spisali protokół i poszli. Niech on się lepiej przyzna że jakiś mandat za coś dostał. Albo to byli jacyś naciągacze. też uważam że to mandat jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 10.06.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ja u siebie kierbuda ze 2 razy na budowie miałem i to jeszcze jak kazałem przyjechać.podczas kontroli PINB go oczywiście też nie było, ale nie musiał być.protokół musi i tak właściciel podpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 10.06.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 u mnie jeszcze ani razu nie było jak do tej pory kontroli i niech tak pozostanie. Kierbud za to kilka razy już nawiedził moją budowę choć płacone ma za całość. Na szczęście moje ma ją po drodze więc w każdej chwili może wjechać lub też z drogi widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 10.06.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 teraz jestem już zupełnie spokojna zwłaszcza, ze dziś na dobre zaczęliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 13.06.2013 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Dzień dobry Tez rozpoczynam budowę w tym roku, ale dopiero jesienią. Teraz walczę z papierkami. Muszę uporać się z woda. A to poważny problem. Mam dwie opcje. 1 zgodnie z wydanymi warunkami na wodę - mogę podlaczyc się do wodociągu umiejscowionego na działce po drugiej stronie ulicy. Z tym, ze ja dom będę stawiać w drugim końcu mojej działki. Muszę pociagnac rury ok 400 metrów! Ile mnie to będzie kosztowało?? 2. czekać az przyszli sąsiedzi się dogadaja i wspólnie z nimi zrzucić się na wodociąg pociagniety z innej strony. Około 500 metrów, ale wspólnie z. Innymi 5-8 sąsiadami. Tu problem, bo wlasnie część osób się wylamuje, mowia ze nie beda się tu budować, ze to tylko działki rekreacyjne beda. Druga opcja będzie na pewno tańsza. Ale może być udreka. Na pierwsza opcje nie wiem czy będę mogła sobie pozwolić. Musimy znalezc potencjalnego wykonawcę, który by to wycenił. Ehh.... Bardzo ładny ten dom Gracjan. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.06.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Dzień dobry Tez rozpoczynam budowę w tym roku, ale dopiero jesienią. Teraz walczę z papierkami. Muszę uporać się z woda. A to poważny problem. Mam dwie opcje. 1 zgodnie z wydanymi warunkami na wodę - mogę podlaczyc się do wodociągu umiejscowionego na działce po drugiej stronie ulicy. Z tym, ze ja dom będę stawiać w drugim końcu mojej działki. Muszę pociagnac rury ok 400 metrów! Ile mnie to będzie kosztowało?? 2. czekać az przyszli sąsiedzi się dogadaja i wspólnie z nimi zrzucić się na wodociąg pociagniety z innej strony. Około 500 metrów, ale wspólnie z. Innymi 5-8 sąsiadami. Tu problem, bo wlasnie część osób się wylamuje, mowia ze nie beda się tu budować, ze to tylko działki rekreacyjne beda. Druga opcja będzie na pewno tańsza. Ale może być udreka. Na pierwsza opcje nie wiem czy będę mogła sobie pozwolić. Musimy znalezc potencjalnego wykonawcę, który by to wycenił. Ehh.... Bardzo ładny ten dom Gracjan. Pozdrawiam wszystkich wierka opcja pierwsza dość kosztowna... mam podobnie z tym, że niecałe 100m i wstępnie mam wycenione na 11 tysięcy dla mnie to też masakra finansowa bo do tego 20m gazu i 30m prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytam 13.06.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Witam! Jest jeszcze trzecia - najtańsza opcja - studnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 13.06.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 edytam niestety nie wszędzie ta opcja jest możliwa.U nas były wydane warunki, że można się podłączyć do wodociągu. Ponieważ też mamy jakieś 120 metrów do pociągnięcia (sąsiedzi nie chcą się dorzucić) musimy zrobić to sami. Gdy składaliśmy papiery do pozwolenia architekt narysował nam studnię. Pani inspektor w Starostwie nam to zwróciła, ponieważ w planie zagospodarowania jest zapis, że jeśli jest taka możliwość to musimy się podpiąć do wodociągu.Dlatego najlepsza opcja to gdy wodociągi nie wyrażą zgody na podpięcie, bo wtedy masz otwartą drogę do studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytam 13.06.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 A no tak. My mieliśmy możliwość podpięcia, ale po dobudowaniu ok 120m wodociągu (czy nie było przymusu)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 17.06.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Po przerwie pogodowej mamy już strop nad piwnicą, schody, no i zaczynamy zasypywać i dalej fundamenty pod część niepodpiwniczoną. Mam nadzieję, że wszystkie izolacje,folie, styrodur będą ok.,chociaż widzę że i tak tego nie sprawdzę-bo się niestety nie znam.Ma ktoś kosze do okienek w piwnicy?Zastanawiam się , kiesy powinny byc wymurowane? DACHÓWKA-nas to czeka w przyszłym roku,ale jak skonczymy ten etap to biorę się do przygotowania i wyceny całej reszty na przyszły rok.Mi się bardzo podobają CREATONA,widziałąm Balance czerwony na dachu, choć dla nas bardziej może Futura albo Harmonie-angoba czarna.Nie mogę się przekonać do BRAASA-nie chcę mieć cementu na dachu, Koramic-różnie z jakością, Roben-też łądna i jeszcze Wieneberger.Dodatkowo oprócz ceny jest problem czy dekarz będzie umiał to dobrze połozyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubiębudować 17.06.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witam! Jest jeszcze trzecia - najtańsza opcja - studnia... o tak! żeby nie wiecic na darmo zrobiłem badania geofizyczne, które wykazaly bardzo dobre warunki. W sobote był odwiert, nic nie znaleźli poza glina... kasa wydana, wody nadal nie ma dobrze, ze studniarze normalni, ale przecież za darmo nie pracują a to mnie super inżynier wprowadzil w maliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majaczyc 20.06.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Hop hop, To i ja się przedstawię w waszym zacnym gronie w imieniu moim i małżonka (no małżonka za 2 tygodnie jeszcze narzeczonego). Zdecydowaliśmy się na budowę na działce w warszawie na białołęce. Będziemy budować według projektu zx29 studia z500 http://z500.pl/projekt/zx29 Zmieniliśmy go w sumie tak bardzo, że wyszedł z tego prawie projekt indywidualny, ale i tak bryłą wciąż jest nieco podobny. Jesteśmy na etapie "walki" o zezwolenie na zjazd i PnB. W tym roku mamy zamiar zamknąć stan surowy a z wykończeniem poczekać spokojnie, aż odłożymy wystarczająco funduszy 2-3 lata. Pozdrawiam wszystkie Bocianki, widząc z jakimi problemami się niektórzy zmagają i się nie zrażają dodaje mi dodatkowej motywacji. Trzymam kciuki za wasze budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 21.06.2013 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ehh tego się boje. Studnia to ryzykowna sprawa. Teren jest suchy, szukanie wody na działce może być tak efektywne jak wrozenie z fusów. Ladybird - załamać się można. Za 100 metrów 11tys. .. Na tyle liczylam u siebie, za te 400 metrów. No nic musimy znaleźć potencjalnego wykonawcę i zobaczymy. ... A tymczasem cieszę się z otrzymanych warunków zabudowy. Nie wymyślili mi niczego co utrudnialoby realizacje marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts