kajwroclaw 17.10.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witajcie, dawno tu nie zaglądałem, zaczęliśmy w marcu a już się dużo wydarzyło - właśnie ociepliliśmy budynek (20 cm styro z termoorganiki grafitowego), mamy tynki gipsowe równe i gładkie jak stół (tynkarze godni polecenia), teraz robimy instalację co i wod-kan i jeszcze przed zimą chcemy zrobić wylewki - zobaczymy czy się uda. Przez zimę chcemy ocieplić poddasze, bo temu niska temperatura nie szkodzi - w przeciwieństwie do nas jako wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.10.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 jfilemonowicz, my mieliśmy zniżkę z targów budowlanych + jakiś dodatkowy rabat za dużą ilość (jak na dom jednorodzinny ) zamawianego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 21.10.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Hmm no to tempo sobie narzuciliście zabójcze Ale na koniec września zaczęliście prace ziemne (wykopy pod fundament) czy już wyszliście z ziemi i walczycie ze ścianami? U nas w sąsiedztwie jakiś gościu stawia dom z Dryfixa - ściany parterowe stanęły w dosłownie 3 dni robocze. Nie wiem ilu tam jest murarzy ale chłopaki jadą z koksem niesamowicie... Ech te nowoczesne technologie Trzymajcie tempo, a zdążycie przed śniegami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 23.10.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Hmm no to tempo sobie narzuciliście zabójcze Ale na koniec września zaczęliście prace ziemne (wykopy pod fundament) czy już wyszliście z ziemi i walczycie ze ścianami? U nas w sąsiedztwie jakiś gościu stawia dom z Dryfixa - ściany parterowe stanęły w dosłownie 3 dni robocze. Nie wiem ilu tam jest murarzy ale chłopaki jadą z koksem niesamowicie... Ech te nowoczesne technologie Trzymajcie tempo, a zdążycie przed śniegami! Dokładnie 27.09. koparka wjechała na działkę robic wykopy pod fundamenty dzisiaj tj. 23.10. strop juz prawie cały zaszalowany zostało uzbroić i zalać , lanie betony planujemy albo na sobotę 26.10 albo na poniedziałek 28.10 tak czy inaczej robota idzie.... ściany i ścianki działowe chłopaki stawiali w 4 dni +1 dzień nadproża zbrojenie i lanie Pozdrawiam .... byle zima była późna, krótka i nie mroźna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 24.10.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 lisowska, dobrze się czyta takie posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ijcom 26.10.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Pogratulować ekipy, pogoda idealna jak na tę porę roku. U mnie też posuwa się do przodu niestety troszkę wolniej. Wykopy 26.08 w poniedziałek zaczynają układać strop. Oby słońce świeciło jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alvaroalvaro78 27.10.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam wszystkich po długiej nieobecności. My jesteśmy na etapie SSO. Jutro wrzucę fotkę jak wygląda dom w Jonagoldach G2 w odbiciu lustrzanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 27.10.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 A tak wygląda nasz Domek w morelach. Aktualnie czekamy na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 27.10.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 A tak wygląda nasz Domek w morelach. Aktualnie czekamy na okna. [ATTACH=CONFIG]220894[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 29.10.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Pogratulować ekipy, pogoda idealna jak na tę porę roku. U mnie też posuwa się do przodu niestety troszkę wolniej. Wykopy 26.08 w poniedziałek zaczynają układać strop. Oby słońce świeciło jak najdłużej. Ekipa nam sie na prawdę udała:) strp już prawie zazbrojony , jeszcze musi przejś kontrolę kierbuda i jeśli się uda to w czwartek zalewamy no i tym smamy niestety będziemy sie na razie z ekipą murarzy rozstawać i czekać na ekipę dekarzy , a z nimi jak wiadomo ..... nic nie wiadomo ..... oby byli tak zwinni i szybcy jak obecna ekipa W czwartek mamy pomiar okien i ustalanie wstępnego terminu montażu ... planowany jest (oczywiście przeze mnie planowany ) montaż na początek/połowę grudnia... oby tylko pogoda dalej dopisywała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 29.10.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 W czwartek mamy pomiar okien i ustalanie wstępnego terminu montażu ... planowany jest (oczywiście przeze mnie planowany ) montaż na początek/połowę grudnia... oby tylko pogoda dalej dopisywała . Jak poczekacie do początku grudnia z zakupem okien to skorzystacie z promocji, w tym okresie wszyscy (praktycznie) dystrybutorzy okien mają promocje i zawsze trochę kasy zostaje w portfelu, czasami nawet całkiem pokaźna kwota. My już mamy od ponad miesiąca SSO ale właśnie czekamy z oknami do grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.11.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Jak poczekacie do początku grudnia z zakupem okien to skorzystacie z promocji, w tym okresie wszyscy (praktycznie) dystrybutorzy okien mają promocje i zawsze trochę kasy zostaje w portfelu, czasami nawet całkiem pokaźna kwota. My już mamy od ponad miesiąca SSO ale właśnie czekamy z oknami do grudnia. Krakus wiem, że są promocje, ale musiałabym czekać do połowy grudnia z zamównieniem....więc montaż nie wcześniej niż koniec stycznia ..... kupa czasu w plecy.... a kolejny powód to, że kolejna transza bankowa jest przewidziana po montażu okien, a chielibyśmy porobić zakupy jeszcze w 2013 żeby choć trochę Vatu odliczyć, a będzie z czego bo kolejna transza to instalacje które w 70% robione będą przez mojego Żona, więc troche by sie oszczędziło na materiale. Tak więc mimo promocji nam się nie opłacało czekać Już mamy strop zalany poślizg na budowie to 3-4 dni, ale to chyba i tak dobrze, kolejny etap to dach, dekarze umówieni na połowę listopada.... zobaczymy czy będą tak terminowmi jak murarze ... oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyska1719510256 06.11.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 A czy ktoś z Was już mieszka w swoim tegorocznym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jfilemonowicz 06.11.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 u nas pozwolenie się uprawomocniło... ekipy stoją w blokach na ten rok planowany stan zero ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 12.11.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 A tak wygląda nasz Domek w morelach. Aktualnie czekamy na okna. [ATTACH=CONFIG]220894[/ATTACH] Piękny widok........zadaszony domek ... tylko okienka i można działać w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podlasianka77 12.11.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Czekamy właśnie na okna. Mają być na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 19.11.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam,Czy przed montażem szamba geodeta musi wytyczyć miejsce?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLilith 20.11.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Dawno do Bocianów nie zaglądałam. U nas powoli ku końcowi prace z CO, hydraulik obiecuje w tym tygodniu sobie pójść, mamy nadzieję, że zdążymy z wylewkami zanim piach zamarznie wiemy na pewno, że nie uda się nam docieplenia zrobić szkoda bo spore straty w ogrzewaniu będziemy mieli tej zimy. Dobrze, że udało się nam chociaż strop ocieplić, póki co 20 stopni w domu na razie codziennie pali się w "kozie" , jutro odpalamy kocioł mam nadzieje,że będzie ok, planujemy zima wykończeniówkę ale to jeszcze nic pewnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 21.11.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Ja również czekam z oknami do grudnia/stycznia. Zamawiane z montażem, więc VAT mnie nie interesuje. W tym tygodniu zalewany jest strop pietra i jeszcze z 2 tygodnie na zamknięcie chatki. Dobrze, że nie planowałem nic więcej bo obsuwa to co najmniej 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zula_5 27.11.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Witam po dłuższej nieobecności. Czy ktoś tu buduje z silikatów? Jakie ceny dostaliście? Ktoś tu pisał o betonie. Ja mam ofertę na B20 z transportem i pompą - 215pln. Myślę że to dobra cena, co Wy na to?A jak ceny stali? Może ktoś mógłby kosztorys jakiś przesłać?I jeszcze jedno pytanko - z czego można odliczyć różnicę vatu? Beton, styropian, stal, silikaty? Nie wiem co kupować do konca roku:) Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts