Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2013 - forum rozpoczynających budowę w tym roku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po dłuższej nieobecności.

Czy ktoś tu buduje z silikatów? Jakie ceny dostaliście?

Brutto:

E24 3,51 za sztukę

E12 2,32 za sztukę

Jeżeli chodzi o beton to C20/25 (B25) mam po ~230 (z usługa i 8% VAT) ale ze 100% jakością. Mogłem mieć z innych firm w okolicach 210 ale postawiłem na sprawdzoną jakość.

Edytowane przez tomekwa

Aktualne wieści mam takie :)

montaż okien 06.12.2013 - ot taki prezent (kosztowny ) na Mikołaja :)

aktualnie sie robi dach, więźba już jest teraz tylko folia i dachówka i mamy domek zamkniety :)

pozdrawiam.!!!!

:wave::wave::wave:

Ale wam szybciutko poszło :)

u mnie ostatnia ekipa zwinęła się we wtorek z wylewkami i do końca tego roku spokój :)

I jeszcze jedno pytanko - z czego można odliczyć różnicę vatu? Beton, styropian, stal, silikaty? Nie wiem co kupować do konca roku:) Pomóżcie.

Cześć. Ja na dniach składam wniosek o odliczenie. Przede wszystkim polecam kupować beton, pokrycie dachu, drzwi, okna, a nawet np. panele :) To jedne z największych wydatków, które można odliczyć :) Nie wypowiem się na temat elementów c.o. czy w ogóle hydrauliki, bo to miałam na 8%.

Oj dawno tutaj nie pisałem. Ostatnio jakoś w maju. Wtedy byliśmy jeszcze jak to powiedzieć w "krzokach". A dzisiaj mamy prawie stan surowy otwarty, pozostała dachówka do położenia. Jak pogoda pozwoli to za niedługo powinna być. Jak na start 02.09. jest chyba nieźle. W zasadzie obsuwa zaczęła się przy dachu, bo już 15.10 byliśmy gotowi do jego ułożenia. Ale cóż firma, która miała to robić nabrała tyle roboty, że nie dała rady. Gdybym zdecydował się na tę, która robiła mi wszystko od początku do pewnie dach by już był, ale różnica w cenie była na tyle duża (ponad 20zł za 1m2), że wybrałem innych. No cóż w zasadzie to bez większego znaczenia, bo i tak nic więcej nie planowałem na ten rok i przez pierwsze 2-2,5 miesiąca następnego, a ładnych kilka tysiaków zostało.Pozdrawiam

IMG_0483.JPG

Edytowane przez Mario430